Perşembe, Ocak 21, 2010

Anket Sonucu: TSL'de İlk Yarının Bidonu - Rodrigo Tabata


Uzun süre yayında, kenarda kalan anketin hanidir orada durmasının iki sebebi vardı; birincisi, nihai bir tarih belirlemiştik ve o da bugündü. İkincisi, çetrefilli bir konu bu bidon seçme hadisesi. Zira gerçekten o kadar çok isim vardı ki ilk transferlerinde çuvallayan, zorlanıyor insan ankete şık olarak eklemek konusunda bile. Zaten birkaç oyuncuyu devrenin bir bölümünde iyi oynadılar diye not düşerek, listeye ekleyemedik. Sezon öncesi kampı gibi kalabalık bir kadro oluşması iyi olmazdı.

Listedeki isimler neden var? sorusu sorulabilir, kriter nedir gibi... Malum öncelikle bu sene takımlarındaki ilk yılları olmalı. Daha önce o takımda oynamış ve tekrar geri dönmüş olanların da ilk senesiyse, eklenir tabii böyle anketlerde. Diğer kriter ise kimisinin bonservisleri kimisinin de isimleri sebebiyle futbol kamuoyunu beklentiye sokması ama aynı paralelde isteneni verememesidir. Tabii bu oyuncular ikinci yarı toparlanıp, harikulade oynayabilir de, fakat ilk yarı itibariyle onca beklentiye rağmen çuvallamış görünüyorlar.

Aşağıda anketteki oy dağılımının yüzdeleri var (üzerine tıklayınca daha hoş görünüyor tabii). Katılan, oy veren, bunu milli mesele haline getiren / getirmeyen tüm okurlara teşekkürler. Bir dahaki ankette görüşmek üzere. Esen kalın.. (hanım, esen kalın diyo, ne yapacağız şimdi?)

5 comments:

Adsız dedi ki...

dos santos??

kuzen larry dedi ki...

Adam bidon mu değil mi anlayamadık ki. Bir bidon varsa o da Mustafa Denizlidir kanımca.

Santiago dedi ki...

Elin italyanının dediği şekilde bizimde bidon dememiz çok egreti duruyor onlar bidonu secse biz ne bileyim yılın Kovasını ve Kazmasını secsek daha uygun olmazmı?
Kovadan kastımda en kotu kaleci anlaşılmıştır sanırım ;)

Ortega dedi ki...

Bidon meselesini çok tartıştık ama çıkamadık işin içinden. Önceki yazılarda da mevzusu dönmüştü. hatırlayanlar olacaktır. Kova dediğin gibi kaleciye özel bir sıfat. Kazma ise nerdeyse her topçuya deniyor. O da olmaz ya :)

varol döken dedi ki...

her ne kadar güizamdan bu ödülü alacakların canını yakacağımı beyan etsem de, litresi en pahalıya gelen ve içi hava dolu balon olarak tabata ya bir itirazım yoktur...

bidon da güzel ya, bidon düşürürdük askerde hey gidi...