Salı, Aralık 08, 2009

Süper Lig Vadisi: Gladio


"...Aziz Yıldırım hiç sezon başında imza atmak için nazlanan, kulüp bulamayınca takımda kalan Lugano, Volkan Demirel’e, her hafta “Ben gidiyorum” diyen Güiza’ya, Carlos’a, sezon başı kampına “Planlanmış tatilim var” diye 1 hafta geç gelen Kaptan Alex’e, bardan çıkmayan alemcilere hiç sert laf çakmayacak.. Hatta hatta Beşiktaş’a imza atan M.Topuz’u zorla Fenerli yaptığı için kendisine bakmayacak..

Fenerbahçe Başkanı keşke oynadığında 8’de 8 yapan kalitedeki kadrosunun şımarıklığını, onları disipline edemeyen Daum’u, organizasyonu yönetemeyen Aykut Kocaman’ı aynı şiddetle eleştirse.. İşte o zaman herşey adil olacak...

Bir hakem arızasının sadece Yıldırım’ı çıldırtmaması da ilginç.. Ne zaman Aziz bey patladı Ali Sami Yen’e, R.Tayyip Erdoğan’a ’yıldırım’ düştü.. Mustafa Sarp gibi sıradan bir oyuncu forma yırtma cahilliğine senaryo etkilerini ekledi.. Yahu adama sormazlar mı? Sen kimsin, hangi başarın var, çapın ne? Cüneyt Çakır da maşallah kırmızı kartları, penaltıları ile hep ’reyting’ yapan bir hakem. Sivas’a verdiği penaltı komik. Tamam da Kasımpaşa yöneticisi Süha Sidal’ın söyledikleri traji-komik..

Beyefendi diyor ki; “Futbolun Ergenekon’una puan kaybettik”... Açıyor; “Sivas-Beşiktaş maçında 4 ofsaytı kaldırmayan Neşet Merdin’i araştırın”.. Duyan adam 4 cinayetten suçlu da aranıyor sanacak.

Peki bu ülkede Ergenekon varsa, Gladio’da mı var? Ve Gladio’nun başı kim? Kim bu Süper Lig’i yönetiyor?

Yok.. Ben bu masallara tahammül edemiyorum. İnanmıyorum.. Hepsi mahalle baskısı..

Biz ise Abdullah Avcı gibi ’don-kişot’ları seviyoruz. İsmi Milli Takımlar için geçerken çıkıp “Koskoca G.Saray bir korneri mi konuşuyor?” diyorsa helal olsun.. Avcı ’Vadideki zambak’tır.. İyi ki varsın Avcı.

Yabancıların mumu yatsıya kadarmış!

Ligde her yeni hafta yerli ile yabancıların hesaplaşmasına dönüşmüş gibi. Rıza Çalımbay, Daum’u alt, Abdullah Avcı da gittikçe korkaklaşan, G.Saray’ı küçülten Rijkaard’ı mat etti.. 3.5’ar milyon Euro’luk yabancı hocaların takkesi de düştü... Yine geçen hafta Adem Sarı (Eskişehir), Ömer (Kayseri), Hasan Ali (Bld.) gibi 30-40 bin Euro’luk adamlar Elano, Keita, Santos, Tabata’nın karizmalarını çizdi...


***

Vatan'dan Hakan Yaşar'ın "Süper Lig Vadisi: Gladio" başlıklı yazısından alıntıdır. Yazının tamamı burada.

4 comments:

JCP dedi ki...

Abdullah Avcı geçen seneler boyunca bazı yazarlar tarafından takımını Galatasaray'a karşı oynatmıyor diye eleştiriliyordu.Ama daha iki sezon önce takımımı yarı yolda bırakamam deyip Galatasaray'ı reddeden,ismi Milli Takım yapılanması için geçerken cesurca içinden çıktığı camiayı karşısına alabilen bir kişi var şimdi karşımızda.O eleştirilerin ne kadar yersiz ve onur kırıcı olduğu şimdi daha da açık sanırım.

Unknown dedi ki...

""""gittikçe korkaklaşan, G.Saray’ı küçülten Rijkaard’ı mat etti"""...yoruma bak hizaya gel. maçı izlemesek inanırız da izlediğimiz için yemiyoruz bu gerzekçe yorumu. müthiş taktisyen, futbol dehası abdullah avcı maç boyunca ne gibi hamleler yapmış küçük rijkaard'ı yenmek için. 90+4'te kaleyi bulan ilk şutuyla mı mat emiş olyuor rijkaard'ı. yok kardşeim yok fazla bize bu admalar. tüm takımalra dolduralım bu iş bilen satranç ustalarını, ilerlesin türk futbolu.

yabancıların tekkesi düşmüşmüş. 3senedir ligin her anlamda en rahat takımlarından biri çalılştıran buna rağmen en ufak bir başarısı bulunmayan avcı'nın takkesi yerinde ama. hadi hayırlı işler. bizim karnımız tok.

Soner Soysal dedi ki...

Böylece yeni bir şey daha öğrenmiş olduk, Hakan Yaşar sayesinde. İnsanın yanlış gördüğü bir şeyler karşı çıkması ya da hayıflanması ya da isyan etmesi için bir şey başarması gerekiyormuş.

Başbakanı eleştirmek için TÜSİAD'dan, YÖK'ü eleştirmek için Rektörlükten, Aziz Yıldırım'ı eleştirmek için de "Hall of Fame"den olmak gerekiyormuş anlayacağımız.

E biz de soralım o zaman Hakan Yaşar'a senin çapın ne? Hayatında o adam kadar futbol düşündün mü, o adam kadar deplasman görüp çile çektin mi, o adam kadar küfür yedin mi, o adamın çektiği çilelerden her hangi birini çektin mi ki çapsızlıkla suçluyorsun?

Ha şimdi onun mantığıyla kendi çapında bir şeyler yazan ama köşesi olmayan bizler de ona hesap soramayız. "Çapsız"lığımızı mazur görsün.

---------------------------

Hakem hatalarını konuşmanın lüzumu yok. Bu tarz şeylerden BJK'nin başı yanarken hem GS hem FB laf edemiyorsa şimdi iki tarafın da konuşmaya hakkı yok. Ki BJK taraftarlarının var mıdır? Onlar hiç mi hakem hatalarından puan kazanmamış tartışılır. Her hafta bir takımın hakem hatasından puanı gidiyorsa-amatör kümede dahi olsa- hakemi de yenmeyi öğrenmek gerek.

Futbolumuz, futbolcularımız, yöneticilerimiz ne kadar iyi ki hakemlerimiz iyi olsun?

Ha taraf olduğum takım da merak edilirse söyleyelim: Galatasaray.

Unknown dedi ki...

köşe yazarları yazmaya niyetlendikleri maçları önce bir 90 dakika izleseler daha inandırıcı olurlar. Gitsin biraz daha film, dizi izlesin.