Pazar, Aralık 20, 2009

Lidere Selam Durun: Trabzonspor 0 Fenerbahçe 1

Maçın ilk yarısı tahminimden daha hızlı ve keyifli geçti. Bu bölümde, Güiza'nın kendisinden beklenmeyecek derece mükemmel bir şut çektiği ve kendisinden beklenecek şekilde 6 pastan topu boş kaleye vurmak yerine, dışarı atmayı becerdiğini gördük.

Fenerbahçe de Trabzonspor da maça istekli başladı. Öyle zannediyorum ki, ilk yarıyı izleyenler belki müthiş bir futbol izlememiş olsalar bile, maçın temposundan hoşnut kalmışlardır.

İlk yarıda Fenerbahçe'nin değerlendiremediği başka pozisyonlar da vardı tabii. Ve eklemek gerekir ki, Trabzonspor'un da ofsaytla uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyonu yardımcı hakemin hatasıyla ofsayt diye kesildi.

Trabzonspor'un kanat elemanlarının çabukluğu ve arzusu muhtemelen Daum'un çekinmesine sebep olmuş olacak ki, Daum sağ ve sol kanattaki oyuncuları pek ileri göndermeyi istemedi. Sadece zaman zaman Özer gereksiz kahramanlık denemelerine kaçtı. Halbuki sade oynamayı tercih etse, o bölümlerde daha hayırlı işler yapabilirdi. Ayrıca Özer'in fizik olarak da iyi durumda olmadığı da bir gerçek. Her ne kadar Özer oynasın diye buradan yazıp çizsek de, bu gerçeği de söylemek lazım. Öte yandan sağ taraftaki M.Topuz içinden iyi şeyler söylemek zor. O da ne doğru düzgün bindirmeler yapıyor, ne de kendisinden beklenen o şutlarını çekiyor. Kazım'ın piyasada olmaması rehavete mi soktu acep M.Topuz'u? Öyleyse, yanlış yolda.


İlk devre Emre ve Baroni ikilisi hayli iyiydi. Bilhassa fırsat buldukları anlarda sahanın öte tarafında ileri oynama konusundaki zorlamaları yerindeydi. Lakin bu ikili aşırı zorladıklarından ikinci yarı oyundan düştüler. Daum da zaten ikisinden birini, sakatlıktan yeni çıkan Emre'yi oyundan almak zorunda kaldı.

İkinci devrede golü atana kadar aslına bakarsanız Fenerbahçe bir şey yapmadı. Bu bölümlerde Trabzonspor'un istediği şekilde gidiyordu maç...taa ki kaptan Alex'in devreye girdiği ana kadar. Bir oyuncu kafasıyla bu kadar şık asist yapabilir mi? Hem de zor bir pozisyonda yaptı bunu. Gerçekten Güiza'nın önüne çok muazzam bir top indirdi. E tabii o pozisyonda bir anlık hatayla ileri çıkıp çıkmama ikileminde kalan Song'un da oyundan düştüğünü ve Güiza'nın boş alan bulmasına sebep olduğunu belirtelim. Güiza neyse ki golü atabildi. Zoru atmak, ama daha kolaylarını harcamak... Garip adam şu Güiza.

Golden sonraki oyunda Fenerbahçe yine bekleneni yapamadı. İleride topu ayağında tutmasını beklediğimiz adamlar nedense hep bocaladılar ve her seferinde hatalı paslar verdiler. Yukarıda da yazdığımız gibi Özer'in fizik olarak düşmesiyle kötü bir performans çizdiği bir maç oldu ne yazık ki. Umarım Özer'i birilerinin bir hamlede sildiği bir maç olmaz bu. Bizim sabırsızlar delirir böyle zamanlarda, severler Türk oyuncuları bir kalemde silmeyi.


Aslında güçsüz olan sadece Özer değildi. Meselam oyuna sonradan giren Semih'in de nerdeyse ayakta duracak hali yok gibiydi. Devre arasına lider olarak girmek ne kadar güzelse, bu olumsuz görüntülerden kurtulma adına önümüzde bir hazırlık evresi olması da o kadarsevindirici. Umarım teknik heyet bunun farkında olur, bazı önlemler alır bu konuda.

Son olarak her şeye rağmen Trabzonspor'un direkten dönen topunu ve Alanzinho'yla değerlendiremediği pozisyonları da unutmamak lazım. İlk yarıda Fenerbahçe'nin girdiği kadar olmasa da Trabzonspor da önemli şansları değerlendiremedi.

Tüm bu eksilere ve şimdiye dek kaybedilen onca puana rağmen, ilk yarıyı lider kapamak elbette ki keyiflendirici. İnşallah sezon sonunda da Fenerbahçe'yi zirvede görmek nasip olur.

Not: Maç boyunca tezahüratlarını işittiğimiz, Trabzon deplasmanı yaparak "hacı" olan tüm taraftarlarımıza da ayrı teşekkür etmek lazım.

7 comments:

eda dedi ki...

özer de ciddi bir dur kendimi göstermem lazım, dur bir hareket yapmam lazım tedirginliği var. hep yedek oturdum hoca şans verdi aman ha gayret gibilerinden. bu da onu strese sokuyor, kendine oynamasına sebep oluyor gibi. ama bana göre süper ligin en yetenekli adamlarından biridir.

guiza konusunda ise hakkaten geldiğinden beri en dikkat çekeni bu. hafif bir boboluk da var bana göre %100leri dışarı atıp, hayır olmaz dediğin topları gol yapıyor. ama hala ısrarcıyım fb nin forveti guiza olmamalı. semihin yerinde olsam formayı asar giderdim heralde.

sonuç olarak törkiş aperturada şampiyon belli oldu fenerbahçe :) clasura için 6 takım kapış yapacak. hadi bakalım :)

qwerty dedi ki...

Keşke bir de hakem hakkında bir şeyler yazsaydınız.

Adsız dedi ki...

anlamadığım bir konu var! blog yazarı olmak illa taraflı yazmayı mı gerektirir???

eğer okunuyorsanız ve bir şekilde buraya bir şey yazıyorsanız taraflı olmak neden anlamış değilim. Renginizi belli etme çabası vs yazık bence..

Şİmdi cevap vermek istersiniz, twitter'dan yazın, oradan okurum cevabınızı.

saygılar.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Bu maçta özeri beğenmedim.Çok top kaybı yaptı,daha önce oyundan alınmasını bekliyordum,belki uğur boral girer dedim.Ama wederson girdi işte.Emre'de fena değildi.Guiza,ilk yarı pozisyonları harcadı,ama ikinci yarı zor pozisyonu gole çevirdi.Hakem trabzon a hiç kart vermedi,o kadar serkan balcı kendini yere attı,ama kartını unutuyor.Song un guiza ya yaptığı faul'uda es geçmeyelim.Lideriz,ve mutluyuz.O kadar trabzonlu oyuncular kendini yere attı kart vermedi,yazık hakeme.ayrıca iki takımında ofsayt olmayan pozisyonları kesildi.gökhan ünal kart yemiyor,umut kart yemiyor ama alex hemen kart yiyor.erman hoca ne demiştir acep,uğurcum oynat demiştir kesin.

sallanyuvarlan.blogspot.com

Cem

Saygılar.

Ortega dedi ki...

@Eda,

Törkiş apertura hahah...Yorum süpermiş ya. Çok tuttum :)

@Adsız,

Şunu sormuşsun, "anlamadığım bir konu var! blog yazarı olmak illa taraflı yazmayı mı gerektirir???"

Ben de soruna soruyla karşılık vermek isterim;
"Alkol aldık mı?"

Olympian dedi ki...

schumy yazmamis buraya bisey ya. allah allah.

benden bu kadar dedi ki...

ilk yarıda fenerbahçe'nin en çok koşan adamıydı özer. hem de açık araydı yanlış hatırlamıyorsam. enteresan tabi.