Cumartesi, Aralık 12, 2009

Kapatalım Tükkanı


Bence biz futbolu komple tedavülden kaldıralım. Her hafta futboldan ziyade hakemler, başkanlar, yöneticiler falan diye birbirimize giriyoruz. Değişen bir şey oluyor mu? Hayır. O zaman ne diye nefesimizi tüketiyoruz ki? Az önce Maraton programında olanları görmüşsünüzdür. Tuvalet kağıdıyla topun çizgiyi geçip geçmeyeceğini öğrenebileceğiniz tek ülke Türkiye'dir herhalde. Resmen komedi. Saçma sapan işler peşindeyiz.

Böyle dedim diye, futboldan kopar mıyım? Ona da hayır. Yarın gelirim yine maçlarla ilgili bir şeyler yazarım, atarım tutarım buradan. Orası ayrı.

12 comments:

Ömer dedi ki...

Yazinin Fenerbahce'nin yiyip yemedigi tartisilan bir golden sonra yazilmasi tuhaf olmus ama Allah icin.

Adsız dedi ki...

beşiktaş ve galatasaray kardeşliği yine devam etti bu gece.maç sonunda ne kadar beşiktaşlı ve cimbomlu varsa ağızbirliği etmişcesine Fenerbahçeye yüklendiler. yine başladılar oyunlara. anelkanın konyadaki pozisyonu üzerine ortalığı velvereye verenler de bunlardı. hep birlikte hareket etmişlerdi. daha sonra galatasaraylı futbolcu elle gol atınca el değmemiş temiz lig istiyoruz pankartıyla çıkmadı ama beşiktaş. neden acaba? derdi tasası sadece Fener bunların. başka da bir şeyleri yok gariplerim. paso ağlıyorlar işte böyle.

Ortega dedi ki...

Yorumunu reddettiğim adsız arkadaşa;
Ben de Erman ve Şansal'ı sevmem pek ama yazdıklarını yayımlarsak başımıza iç falan açarız yahu. Ondan reddetmek zorunda kaldım. Lakin neden böyle yapıyorlar için yaptığın yoruma katılıyorum tabii. Çok haklısın.

Kasux dedi ki...

yahu daha 3 gün önce ismi lazım olmayan takımlı bir kız arkadaşım ve bir kaç tanesi futbol muhabbeti yapıyor;
-kızıeamm bu lig bu futbolcularla yürümez hele hakemler hiç yürümez.geçen hafta attıkları golde ofsayttı zaten diyor..
Ki bu kişi o tuttuğu takımın bırak kadrosunu kaptanı kim onu bilmiyor.

Adsız dedi ki...

ortega bunların umrundamı ki ne olursa olsun yayınlasaydın keşke birşey olacağından değil artık kör gözüm parmağına alenen yükleniyorlar yemin ediyorum kendimi zor tutuyorum sokakta filan görsem ah ah diyorum allahım bunların cezasını sen verki bizleri de günaha sokma iş buraya kadar geldi artık.

Major dedi ki...

ortega blogu bırakıyor musun?

Adsız dedi ki...

tuvalet kağıdı veya baska bi şey sonuç pozisyon gol hem bal gibi hem buz gibi. söz sayın! yıldırım'da.

Adem dedi ki...

Ortega, çok ilginç bir şekilde ben bu çıkarımı geçen haftaki programdan sonra yapmıştım. Neden mi? Eskişehirspor, Fenerbahçe'yi yendi diye neredeyse dayak yiyecekti Erman'la Şansal'dan... Canım zaten biliyoruz, bu adam "Dekoder satamıyoruz" diyen adamdır istanbul takımları kaybederken de, canım kardeşim bu kadar da olmaz. Bu kadar aşağılık olunamaz. Eskişehirspor çok büyük bir hata işlemiş, cezalandırılması gereken bir suç işlemiş gibiydi o günkü program ki evlere şenlik.. dünkü maçı izleyemedim, pozisyonları göremedim. Fakat anlatıldığı kadar varsa, izledikten sonra elbette bizim de bir kaç kelâmımız olur.

Adem

Alp dedi ki...

evet müthiş kardeşizdir biz galatasaraylılarla. abilerimizi öldürürler falan ama yine de kardeşizdir, nasıl oluyorsa artık. akıl mı arıyorsun? arama kardeşim.

fenerbahçe'nin lehine verilen yanlış bir karardan sonra çık ve "gassaraylılarla beşşştaşlılar kardaş olmuş yine" şeklinde birkaç hezeyan laf gevele. savını meşrulaştır. negzel memleket lan. kardeşlikmiş.

öte yandan göremez o golü hakem. zor pozisyon. göremeyebilir yani, bu kadar basit. bu kadar dırdıra gerek yok. fenerbahçenin üçpuanı kutlu olsun.

solo dedi ki...

yazıda gol olmuş veya olmamış demiyor, ekrandaki şarlatanlığı konu alıyor. hani kendileri anlatıyor ya ingiltere ligi aşağı ispanya ligi yukarı, al işte bu bizim ligin yayıncı kuruluşu, diğer ülkelerle kıyas yapıyorsun madem, oralarda tuvalet kağıdının bu kadar çok amaçlı kullanılmadığından da bahset(ki ben programı lig radyodan dinledim yine atıp tuttular, avrupa ligleriyle kıyasladılar). zaten tuvalet kağıdını bir böyle kullanıyor adamlar, sonra da suya sabuna dokunmadan ülke futbolunu kurtarıyorlar. velev ki gol olmuş olsun, iki dekoder satacağım diye kulüp başkanlarına sallıyorsun ortamı geriyorsun(hoş bizim kulüp başkanının da onlara malzeme çıkarma da üstüne yok), sonra mumya gibi tuvalet kağıtlarıyla program yapıyorsun. ondan sonra iki tane yarım akıllı çıkar "ya gol işte erman hoca tuvalet kağıdıyla ispatladı" der. ders 101; türkiye'de futbol kültürüne giriş.

Schumy dedi ki...

Kapatın bu hafta dükkanı haftaya açarsınız.

ibrahim tatlıseks dedi ki...

bu yazıda lig tv'nin yayıncılık kusurlarını kapatmak için giriştiği türlü türlü şebekliklere yapılan göndermeyi görmemek için ya kör olmak lazım ya da anti-fenerli.

yukarıdaki bazıları için ancak bunları dirim.