Perşembe, Kasım 19, 2009

Platini'nin Büyük Takımı, Henry'nin Eli ve Avrupa'nın Zencileri


İrlandalılar için Avrupa'nın zencileridir derler. Fransızlar içinse küstah, kibirli vb. ithamlar vardır. Az önce biten Fransave İrlanda arasında oynanan Dünya Kupası Baraj maçından sonra İrlandalıların hakikaten de Avrupa'nın zencileri olduğu, tarihleri boyunca pek çok kez mağdur oldukları makus talihlerinin devam ettiği üzerine konuşulabilir. Fransızları ise Henry'nin eli üzerinden değerlendirmek mümkün müdür? Aslında pek değildir. Lakin muhtemelen maçı izleyenler ve de daha sonra özetleri izleyecek kişiler Henry vasıtasıyla Fransızlara sağlam sallayacaklardır. Hep beraber bu kervana katılmak elzemdir sanki.

Öncelikle İrlanda'yı seven bir insan olarak elenmelerine hayli üzüldüğümü belirteyim. Öte yandan Henry'i seven bir insan olarak da ilginç bir duruma düştüğümü de ekleyeyim. Daha önce Maradona'dan bahsederken yazmıştım, insan bazen sevdiği insanların hatalarını, ayıplarını görmezden gelemeye çalışır diye. Henry'e şu an çok büyük bir öfke duyduğumu söyleyemem. Zira günümüzde futbol tamamen "zafere giden her yol mübahtır" felsefesine göre oynanıyor artık. Ne var ki, diğer tarafta İrlanda güme gidince insan üzülüyor elbette.

Neyse olan oldu. Platini'nin Fransa'sı öyle ya da böyle Dünya Kupası biletini eline aldı. Ve sanırım daha kupa başlamadan en çok antipati toplayan takımlar listesine kafadan giriş yapmış oldular.

Yazıyı üç espirili yorumla bitirmek gerekirse;

  • Aslında Henry iyidi de Barca'ya gidince bozuldu. Fırsattan istifade Barca'ya da sallayayım.
  • Hem zaten bu Fransızlar zaten kaba etlerini yıkamıyordu değil mi? Her şey beklenir lan bunlardan.
  • Ve son yorum da Platini'den gelsin, "Büyük takımlar hileyle, hurdabazlıkla Dünya Kupası vizesi almakla övünür, küçük takımlar ise dürüstçe oynarak kaybetmenin samimiyetiyle övünür".


4 comments:

Ortega dedi ki...

Adsız,

Hocam onu nasıl yorumdu yahu, "Allahları ...." yazmışsın. Hani yorumun devamını okuyunca bir şey yok ama o kısma takıldım. Yayımlayamadım ondan. Duyurayım istedim buradan da.

Unknown dedi ki...

henry'i küçüklüğünden beri tanırım. galibiyet yolunda her türlü pisliği yapabilecek bir arkadaştır. arsenal zamanlarında düdük çalmadan atılan frikik golleri, maç sonlarında vakit geçirmek için çizgi kenarlarında harcanan süreler. kişiliksiz bir insan işte :)

Kaan Eren dedi ki...

Hahah Platini göndermesine bayıldım...

Unknown dedi ki...

hahaha , "son yorumda platiniden gelsin" süpermiş. ne yediler adamın ekmeğini be