Cumartesi, Kasım 07, 2009

İzliyorlardır


Radyospor'daki bir programa katılan Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut şunları söylemiş;

"Arda'nın Avrupa'da gideceği kulüpler bellidir. Arda'yı takip eden birçok kulüp var. Benim ağzımdan, (Barcelona Arda'yı istiyor) diye bir açıklama duyamazsınız. Arda 22 yaşında ve çok ilgi çeken bir futbolcu. Doğal olarak Arda'yı Barcelona, Bayern Munih gibi kulüpler izliyorlardır''

'Espanyol'dan teklif almadık. Böyle bir teklif gelse de Arda'nın kafasında Espanyol'da oynamak gibi düşünce yok."



***

İzliyorlardır. Neye göre böyle bir fikre kapıldı acaba? Kafasında neden öyle bir düşünce yok...Neden neden? Arda misal Espanyol'dan teklif alırsa, bu adamın da Arda'nın gitmemesi için uğracağını düşünüyorum. Yazık valla. İnsanlar neden La Liga'nın ya da Premier Lig'in orta karar takımlarını küçümserler ki? Burada kendini ve yeteneklerini harcamasındansa, oralarda orta karar takımlarda oynamak, mücadele etmek daha iyidir. Futbolunu geliştirir, kendi olgunlaşır. Üst düzey takımlarda oynama düşüncesi varsa, oralara daha yakın olur hem. Göz önünde olur. Daha ne olsun.

Bu kafa yapısı değişmedikçe, ne altyapıdan genç oyuncu yetiştirmeye gerek var, ne de bizim altyapılara para harcamakla uğraşmamız gereklidir. Futbolu sadece Türkiye'de oynamaktan ibaret görmeye, küçük düşünmeye, Avrupa'da oynamayı önemsememeye devam etsin bunlar.

16 comments:

Unknown dedi ki...

kimsenin ayaklari yere basmiyor. arda'nin su haliyle avrupa'da oynayacagi en iyi kluplerden biridir espanyol. oraya giderse hem kendini gelistirir hem de daha buyuk bir klube gitmesini kolaylastirir. direkt olarak real'e falan gidecegini dusunenler de ruya gormeye devam etsinler :)

Jordan dedi ki...

kıskanc ortega:D

Schumy dedi ki...

Ülkemizden genelde oyuncuları Middlesbrough, Betis gibi takımlara. Teknik Direktörleri de Köln gibi ikinci lig takımlarına göndermeye alışkın olduğumuz için Espanyol'un teklifi bazı kesime normal gelebilir.

Luka Modric sakatlandığı için Tottenham 18 milyon euro teklif etti Arda'ya transfer döneminin son gününde ve yönetim bunu kabul etmedi. Edemezdi de, yönetim kurulu hesap sorardı bu yüzden.

Şimdi Arda Barcelona'ya gider demiyorum ama gidebilir de neden gidemesin ? Eskiden bu ülkeden Balic Madrid'e Hakan Inter'e gitmedi mi ?

Adsız dedi ki...

ey fenerbahçeli dostlar? nedir bu çekememezlik anlayamıyorum....

Ortega dedi ki...

En son yorum bana yapılmışsa, çok gülerim valla. Arda'nın neyini çekemeyeceğim yahu? Aynı yaşta çocuğum mu var ki sidik yarıştırayım misal. Benim oğlan daha büyük, Arda'yı döver falan gibi :D

Bazı yorumlara çok gülüyorum ve nedense bu tarz yorumlar hep Gs'li okurlardan geliyor. Sanırım bunun en büyük sebebi, "ya şimdi bu Ortega Fenerli, Arda hakkında ne yazmışsa hasetinden çatlayarak yazmıştır, niyeti kötüdür" gibi saçma sapan bir düşünce var bazılarında. Bu bağlamda alakasız yorumlar bırakıyorlar.

Şayet biraz zaman ayırıp blogda bugüne kadar Arda'yla ilgili yazdıkları incelersiniz, ne dediğimi anlarsınız. Ayrıca Arda imkanı varsa, Espanyol'a gitsin imasında bulunmanın nesi kötü anlamadım. Arda şayet bir gün Barca'da, Real'de oynamak istiyorsa, Espanyol'dan oraya geçmesi daha kolaydır. Bu da benim düşüncemdir. Ben öyle düşünmüyorum demek ayrı, nedir bu çekememezlik demek ayrı.

Balic Real'e gitmiştir. Doğrudur. Lakin orada Toshack faktörü çok büyüktü. Onu unutmayalım. Yine de ona rağmen, Real'in transfer komitesi Balic'i 25 maçlık bir seride izledikten sonra almışlardır. Bu da önemli bir şeydir tabii. O da var.

Schumy dedi ki...

Espanyol örneğin ne kadar doğru olsa da Türk oyuncuların Avrupa'da takım yükseltmesi pek alışılmış birşey değil. Bunu birtek Nihat yaptı o da aslında hemen hemen aynı değerde bir takıma geçti. Sociedad düşmeden önceki senesinde tam Villarreal tipinde bir takımdı.

Bundan başka, Hakan Parma'ya, Tuncay Stoke City'ye, Emre Newcastle'a gitti.

Tamam Arda bunlardan genç diyebiliriz önünde daha zaman var ama direkt Espanyol'a satmak da akıl karı değil. Sonuçta Espanyol'un Arda için verebileceği para ortada ve Avrupa Kupalarında boy gösterememe gibi bir durumu da var. Espanyol'a gideceğine Galatasaray'da kalır daha iyi yani.

Yoksa benim açımdan çekememezlik falan gibi bir durum söz konusu değil, yani öyle olduğunuzu düşünmüyorum.

Schumy dedi ki...

He Ümit Davala, Hakan Ünsal ve Arif Erdem örnekleri de ortada.

Unknown dedi ki...

balic real'e gitmisti ama orada ne yapmisti, kac mac oynamisti bunlari da dusunmek gerekir. eger toshack turkiye'de calismamis olsaydi balic real'i ruyasinda bile goremezdi. kendi fikrim cok guzel bir kazik oldugu yonundedir real'e

Major dedi ki...

tuncay ve aurelio için benzerlerini düşünmyorduk ama..

Santiago dedi ki...

Buradaki asıl sorun Arda,Nihat,Tuncay gibi futbolcuların burada büyük paralara ülkenin en büyük takımlarında oynamaları...Bu takımlarıda haddimiz olmayarak Barça, Real,Manu gibi takımlarla kıyasladıgımızdan neden kucuk takıma gitmiyor buyuk takım istiyor diyoruz..Bazende Arda örneginde oldugu gibi fiyat yukseltmek isteyen Cin menejerlerin oyununa gelip kucuk takıma gitmek istemeyen buyuk oyuncu yakıstırması yapıyoruz..
Elimizi vicdanımıza koyalım ligimizde bir C.Ronaldo,Kaka, İbramoviç, Messi olsa bizde bırakırlarmı o oyuncuları bu mahallenin guzel kızının zengin ve yakısıklı erkekle evlenmesine benzer..Adamda parada tipte varsa sana yedirmez arkadaş o kızı (Biliyorum Toroglu benzetmesi gibi oldu ama :)
Onunçün diyorumki eldekiler kendilerini bilmeli..Diger mahallenin orta halli normal tipli veletlerine varmamalı.Mahallenin yakışıklı delikanlılarıyla gununu gun etmeli. Ha ilerde serpilir Holding patronuna veri pardon varır orasını bilemem :D

Sekhranikos dedi ki...

Bu ahmet bulut bey barcelona kapısından girebiliyormu orasıda önemli. daha evvel ki transferlerine bir göz atın derim.

Büyük kulüpte oynamak sadece kalite değil gerçekten menejer başarısı da ister. Benim anlamadığım bu ülkenin gelecek vaadeden topçularının neden bu adamları tercih ettiği. Efenim gidiniz ingiltereye orada bu işi yapan kişiler değil ciddi firmalar mevcut verin tüm yurtdışı haklarınızı onlara, size hem sponsor bulsunlar, hem güzel kulüpler ayarlasınlar ve hatta espanyola bile gidilecekse en güzelinden bir kontrat hazırlasınlar. Sizde maksimum radyosporlara umutlarını açan hayalperest tiplerle muhatab olmayın. değil mi efenim?

Şehzade Ali dedi ki...

Yetiştirip yetiştirip espanyola, murciaya satamayız.galatasarayın eksiği yok fazlası var öyle 3. sınıf kulüplerden.

PIERREMANU dedi ki...

Şunu yaşadım bu sene:

Bir GS'li arkadaşımla GS'nin maçını izliyoruz kıraathanede. Maçı hatırlamıyorım şimdi. Devre arasında dışarıda sigaralar içilirken medyadaaki Arda-Messi kıyaslamalarını konuşuyoruz. Derken 40 yaşlarında bir abi yanımıza geldi ve şöyle dedi:

"Bence Arda Messi'den çok daha iyi bir futbolcu. Bence şu anda dünyanın en iyisi Arda."

Yalanım varsa bir daha FB maçı izlemek nasip olmasın ya da Allah beni çekirdekçi taraftar yapsın.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Keşke gitse

varol döken dedi ki...

arda, espanyol için fazla şu an için barcelona için eksik... bunun ortası ispanya'da valencia, ingiltere'de tottenham, italya'da roma, almanya'da schalke'dir...

borges okuyorsan ses ver, magath ın eli altında ne olur bu arda:)

cavarly dedi ki...

arda turan 22 değil 24 yasındadır. altyapıdayken arda turan da diğer butun oyuncular gibi yaşını küçülttü. Gs altyapıısnın %99 unun yasına + 2 die bilirsiniz. ugur ucar, aydın yılmaz, halim üzmez gibi