Cumartesi, Kasım 07, 2009

200 Bilica


Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki ilk golünü 1959 yılında, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda, İstanbul'da oynanan ve 1-1 sona eren ilk maçta, Macaristan'ın Csepel takımı karşısında, efsane oyuncu Can Bartu kaydetmiş. İkinci gol ise rövanş maçında bir diğer efsane oyuncu Lefter Küçükandonyadis'ten gelmiş.

Avrupa kupalarındaki 100. golü ise Haim Revivo atmıştı. Revivo, 2002-2003 sezonunda, UEFA Kupası 1. turunda, deplasmanda İsveç'in AIK Solna takımıyla oynanan ve 3-3 biten maçta, takımın ilk golünü atarak bu unvana sahip olmuştu.

200. golü atmak Brezilyalı Fabio Bilica'ya nasip oldu. Aslında golü atan Alex olsa daha mutlu olurdum, ne yalan söyleyeyim. Yine de Bilica'nın atması da iyidir elbette.

Efsanevi 1988-89 sezonunda Turhan Sofuoğlu'nun attığı 100. gol kadar akılda kalan bir gol olur mu, orası muamma tabii..

4 comments:

Temur dedi ki...

Hayırlı olsun. Bizim 200. gol 8 sezon önce Ümit Davala'nın Madrid maçındaki golüydü :)

peralta dedi ki...

solna maçında revivo'nun kafasına ortayı yapan ortega idi. ama maçın yıldızı ömer üründül'e, attığı golden sonra uzunca bir süre "ooooooooooo" çektiren miroslav stevic'ti.

kayser dedi ki...

geçenlerde gs'nin bizi her branşta madara ettiğini yazan gsli bir bloggerın yazısının altına, kaynaklarla, istatistiklerle Fenerin esas gsyi her branşta madara ettiğini yazdım. adam siz Fenerliler kompleksli insanlarsınız yazdı yanıt olarak.eeeee şimdi yukardaki yoruma bakyorum. benzer bir yorum, bir gönderme, bir cevap da yukarda var. gsliler yazınca uluğ hakan, yusuf has hacip oluyor, biz yazınca aynısını kompleksli oluyoruz. annamadım bu işi?

Santiago dedi ki...

http://www.aksiyon.com.tr/detaylar.do?load=detay&link=25009

Bir ilk gol daha Fenerbahçenin Avrupadaki kimbilir kaçıncı golü ama UEFA kupasının ilk golü...