Cumartesi, Kasım 07, 2009

Bir Başka 6-0 Hikayesi

Geçenlerde Kale Arkası blogundan Coşkun abi şöyle yazmış,

"...Daha önce yazmıştım, "Ceyhun Eriş'le Fatih Akyel'dir 6-0'ın kahramanları, her iki 6-0'lık maçta da kazanan taraftaydılar" diye...
Bilinememişti. Başka 6-0 mı var denmişti.
Artık bilinir...
Zira... Milliyet arşivini açmış..."

***

Milliyet'in arşivine bakmadım ama bende vardı bu maçla ilgili gazete küpürü. Belki hala bilmeyen, duymayan vardır. Gösterelim (bu vesileyle bunu bana gönderen Ertunç Bey'e de selam ederim) 1997 yılında oynanan TSYD kupası maçında yaşanmış bir skordur. Galatasaray, ABD kampının ardından çıkıyor bu maça, rakipleri Beşiktaş'ın ise as kadrosundan 7 oyuncu yok. 6-0'lık bir galibiyet alıyor Galatasaray.

Gollerin 3'ünü İlie, 2'sini Suat, 1'ini de o dönemki adıyla K.Hakan, yani Hakan Ünsal atmış.

7 comments:

Trevanian dedi ki...

Toshack yeni gelmişti o zaman BJK nın başına. Adam sıradan bir hazırlık maçı gözüyle bakıp yedekleri çıkarmıştı TSYD maçına. Türkiyede derbilerin hazırlığı mazırlığı olmadığını acı bir tecrübeyle öğrendi.

Flying Dutchman dedi ki...

Şimdi,

Bu maçla ilgili yıllardır yanlış yansıtılan bir gerçek var...insanlar "beşiktaş paf takımıyla çıktı gs aslarla 6-0'ı buldu" gibi yanlış bir bilgiyle donatılmış....

Beşiktaş'ın o maçtaki kadrosu

bülent - recep (dk.46 barbaros), ali, rahim - tayfur, hikmet (dk.46 yasin), yankov, yusuf (dk.47 mrmiç), mutlu - ertuğrul, mustafa (dk.30 sertan) (dk.46 orhan)

Recep, Rahim, Yankov, Ertuğrul, Mutlu, Tayfur yani ilk onbirin 6 oyuncusu zaten BJK'nin as adamlarıydı. Kalan 5 adamdan Yusuf ve Ali zaman zaman kadroda yer buluyorlardı. Sertan da Beşiktaş'ın o yıllarda özellikle kontratak futbolunu oynadığı maçlarda önemli bir yedekti. Yani öyle söylendiği gibi PAF'la falan çıkmamıştı Beşiktaş...Bir de ben bu maçın ikinci yarısında as kaleci Mrmiç'in de oyuna girdiğini net biçimde hatırlıyorum...

Gelelim Galatasaray'a...

volkan - filipescu, fatih, vedat (dk.76 bülent)- ümit (dk.83 ceyhun), tugay, suat, ergün (dk.83 adnan), osman (dk.72 k.hakan) - arif, ilie (dk.66 emre)

Hakan Şükür yok, Bülent sonradan giriyor, Okan yok, o sene şampiyon takımın kalesini korumaya başlayan Mehmet yerine Volkan var.....Galatasaray ilk onbirinde düzenli oynayan 8 oyuncu sahada....

Şimdi 6 asıyla sahaya çıkmış BJK'yi 8 asıyla oynayan GS 6-0 yenince bu nasıl "GS ancak PAF takımını yendi" oluyor bunu bir anlatın bana?

Bunu bir gün bloga da taşıyacağım büyük ihtimal...Tam bir kulaktan kulağa dolaşan şehir efsanesinin dezenformasyon yaratması örneği

mcD dedi ki...

bekliyorum, hadi çok geç kaldınız "bakın bizde yendik ama tantana yapmıyoruz okadar" demeniz lazım

Ortega dedi ki...

Uçan Hollandalı,

Maçın hemen ardından basının olayı böyle tanımlaması normal bence. Yani o gün bu maç için Beşiktaş'ın kadrosundaki 7 as oyuncu yoktu diye yazmaları o açıdan olmalı. Ben gazetede yazılı şeyi aktardım bu arada, yorum bana aitmiş gibi algılanmasın.

Ömer dedi ki...

Neyse ki bu macin rovansini ASY'de kupa turu atarak, o turdan 4 ay sonra da Cumhurbaskanligi'ni uzatmalarda ellerinden alarak bir guzel aldik.

PAF Takim miydi, degil miydi. Tartisabilirler, sorun yok..

Trevanian dedi ki...

Evet beşiktaş o maça 12-14 yaş yıldız genç takımıyla çıkmadı. Paf takımla da çıkmadı. Yedek ağırlıklı bir takımla çıktı.

Oynamayan ve sonradan giren oyuncuları sayayım da isteyen istediğini desin:

yedek kaleci Fevzi Tuncay, Oktay Derelioğlu, Daniel Amokachi,Ali Eren Beşerler,Mehmet Özdilek,Alpay Özalan,Serdar Topraktepe, Yordan Letchkov, hatta Nihat Kahveci hiç oynamadı.

İş işten geçince girenler Mrmiç, Sertan,Yasin, Trabzonspor'dan gelen Orhan, kim olduğunu hic hatırlamadığım Barbaros diye birisi.

Tarafsız bir gözle bakınca BJK nın maça hemen hemen yedek takımla çıktığını söylemek çok uçuk olmaz. Bu arada ben Fenerbahçeliyim onu da belirteyim...

kutay dedi ki...

bu arada hagi'nin de olmadığını flying dutchman'in yorumuna ekleyelim..