Pazartesi, Kasım 30, 2009

Abdülkadir Yücelman'ı Kaybettik


Abdülkadir Yücelman'i kaybettik. Başımız sağolsun. Cumhuriyet Gazetesi'nin çeyrek asırlık spor müdürüydü ve de sağlam Fenerliydi. Merhuma Allah'tan rahmet, başta kederli ailesine ve Türk Spor Basınına başsağlığı dilerim.

Merhumun cenazesi yarın (1 Aralık Salı) sabah 11:00'da TSYD'de ve 12:00'da Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenecek anma törenlerinin ardından Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakip Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Abdülkadir Yücelman kimdir?

Abdülkadir Yücelman (1932 - 2009)
1932 yılında İstanbul'da doğan Yücelman, öğrenimini İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı. Spor yaşamını Vefa ve Çırçır kulüplerinde sürdürdü. TSYD'nin yönetiminde çeşitli tarihlerde görev aldı. Spor araştırma ve yazılarıyla ilgili çeşitli ödüllere de sahip olan Yücelman, Cumhuriyet Gazetesi'nde spor yazarlığı ve spor servisi yöneticiliği yaptı.


***

Not: Colin Kazım'a da geçmiş olsun diyelim.

Bir de Fenerbahce.org, ya da resmi yalanlama organımız ise iyice komik olmaya başladı. Yalan söyleyerek yalanlama yapılır mı arkadaş? Santos'un ve Kazım'ın takımın maç yaptığı saatlerde bir eğlence mekanında (@360) olduğunu gören gördü zaten. Neyini yalanlıyorsunuz? Hiçbir şey anlamadım bu işten.

5 comments:

Kartal Bafiler dedi ki...

Senelerce beni deli etti ama Allah gani gani rahmet eylesin.

O kadar yazıştık telefon açtım mail attım mektup gönderdim,Cumhuriyet Spor'u Fenerbahçe yarı resmi yayın organı olmaktan vazgeçiremedim :)

Yakınlarının,sevenlerinin,bizlerin başı sağolsun.

Arkhe dedi ki...

Cumhuriyet de bizim yayın organı olmuş, vallahi helal olsun bize.. Neyse..

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

Kartal Bafiler dedi ki...

7 yaşında okuma yazmayı söktüm , 32 yaşındayım , 25 yıldır Cumhuriyeti okudum - okuyorum, Cumhuriyet Spor Servisi Fenerbahçe yarı resmi yayın organıdır.

Kızacak bir şey yok..

Kızacaksak ben kızayım.Her gün aldığım gazetenin spor sayfası Fenerbahçeli diye.

Arkhe dedi ki...

31 yaşındayım, kaç yaşında okumayı söktüğümün bir önemi yok ki zaten söktüğüm anda da Cumhuriyet okumaya başlamadım ama yine de Fenerbahçe'nin yarı resmi yayın organında Fatih Altaylı ve Hıncal Uluç'ın herhangi bir zaman diliminde görev alamayacağını biliyorum.

Her gazetenin spor sayfası Fenerbahçeli ya, herhalde ondan kızmıyorsun..

Kartal Bafiler dedi ki...

Her normal zekaya sahip çocuk gibi 7 yaşında ilkokul birinci sınıfta okumayı söktüm,bunu ne şekilde anladınız merak ettim,babam sayesinde de her akşam Cumhuriyeti özellikle de spor sayfasını takip ederdim,O günlerden bu günlere Cumhuriyet gazetesinin spor servisi bariz bir şekilde Fenerbahçe ağırlıklı yayın yapmakta.

Bırakınız Altaylı'yı , Uluç'u şu an okuduğunuz bir çok spor yazarı zamanında özellikle spor yazarlığı mesleğine(futbol ağırlıklı olmak üzere) ilk adım attıklarında rahmetli Abdülkadir abi'nin tedrisatından geçmiştir.

Kabul etmek zor olabilir ama durum bu beyefendi.