Salı, Ekim 27, 2009

Top Nerede?



Gazetelerde, futbol dergilerinde ya da bloglarda (misal Sabri abi-Ultras Movement yapar zaman zaman) ara sıra fotoğrafta bir çok noktaya top yerleştiriler ve esas topun nerde olduğu sorulur ya...

Ben kimseyi o kadar zora koşmak istemem. Şu yukarıdaki iki karede de esas topu ayan beyan gösterelim. Ekstra toplarla uğraştırmayalım kimseyi.

Bu açı, o açı falan filan diye sorgulamalar yapılabilir bunun üstüne. Tamam eyvallah... Ama Lig Tv'nin sanal çizgileri ne kadar gerçek ki? Bu da mühim bir sorudur.

Lakin amaç bakın işte golümüz böyle yendiden çok, Lig Tv'nin yayıncılık anlayışıyla ilgilidir. Sadece bu maç için değil, tüm maçlarda ekrana çektikleri sanal çizgiler büyük kavgalara sebebiyet veriyor zaman zaman. Bunu da görelim.

Kılavuzumuz Lig Tv olursa, burnumuzu temiz yerlerde konuşlandırmamız zor olur diyelim en son. Ve öyle bitirelim...

11 comments:

PVH dedi ki...

Hakemin durdugu yerden anliyoruz ki topun cizgiyi gectigini gormemis, sadece tahmin etmis. Insandir yapar diyelim, ama o zaman ayni hakemin 30 santimlik ofsayti iskalamasi da temcit pilavi olmasin.

Asıl PvH / Serkan dedi ki...

Lig TV'nin yanıltıcı etkisine katılıyorum ama bu golde top dışardan çevriliyor.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu pozisyonu öyle bir açıdan çekersin ki... Sonunda bakarsın top gol olmuş Vederson topu kalenin içinden çıkarıyor.
Çevir çevir istediğin gibi yorumla. Sen öyle diyorsun ya Lugano ve Keita'nın pozisyonlarına.

Bu da öyle. Korner direğinden çekilen bir resimde bakmak lazım acaba top nerede?

Sinan Yılmaz dedi ki...

Küçük bir ek daha, Topa yakın olan direk sağdaki direktir. Solda ki arka direk oluyor. Ona dikkat edip bakalım fotografa

Adsız dedi ki...

ben burda daha çok yan hakeme takıldım toptan çok. o açıdan önünü de kapatıyor üstelik gsli kaleci. nasıl gördü nasıl topun çizgiyi geçtiğine kanaat getirdi acaba? herhalde ya çizgiyi geçmişse diye korktu ve gol olay olur düşüncesiyle iptal ettirdi gibi geliyor :D

erdem kıral

rasim dedi ki...

Hakem bir kurban seçti ve bu Fenerbahçe oldu... Yani sallası kararını ve bu karardan olumsuz etkilenen Fenerbahçe oldu... Gol de verebilirdi görmediği bir pozisyon için... Ama kendince doğru olanı yapmış bence... Görmeden gol vermemek, görmeden gol vermekten iyidir (mantıken)... (Atasözü gibi oldu:)

Unknown dedi ki...

buradaki onemli olay topun nerede oldugundan cok
1) ligtv'nin kolpa cizgileri
2) yan hakemin bu topun iceride ya da disarida oldugunu gormesinin imkansiz oldugu

hayatimiz eyyam olmus, hakemler ve sansar & kabzimal bozmasi da ayak uyduruyor normal olarak

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

İlk pozisyonla,ikinci pozisyon arasında fark var doğrusu ilki çıkmamış ama ikincisi yani ligtv'nin gösterdiği pozisyon çıkmış.Gerçekten garip.

linguisticsfc dedi ki...

bence yan hakem, olm maçın daha başı hemen gol verip maçın içine sıçmayalım, hem hatam olsa bile ilk dakkalar ya fazla tınmaz kimse demiştir

birkan dedi ki...

Ben daha rezillerin çizgi çektiği görüntüleri bile görmedim herkes başka olaylar konuşurken benim aklım bu pozisyondaydı.
Gsli bir arkadaş demişki çektiğin açı eğer bu resimler fotomontaj değilse daha neyin açısı kenardan çekilmiş foto işte.
Bence görmedi ve maçın başında vebal almak istemediği için dışarıdan dedi hadi hakem neyse o yayıncı pespayelerden niye pozisyon tekrarı göremedik maç yayınları bunlarda oldukça Fenerbahçe için bile katlanmam işine gelince Tuncayın maçtan sonra bir baba hindisini yayınlayanlar bunlar.

salva dedi ki...

pardon ama, bu fotoğrafta gayet güzel anlaşılıyor topun dışarıdan çevrildiği ...
fotoğrafta solda gözüken kale direği arka direk , ona göre bakarsanız net bir şekilde anlarsınız ...