Pazartesi, Ekim 12, 2009

Özer'i Sabırla Bekleyebilmek


Daum antremanda onu ilk izlediğinde, "Bu çocuk Alex'in velihatı olur" yorumunu yapmıştı. Fenerbahçe tribünleri olarak Özer'den çok şey bekliyoruz. Ama bunu beklerken sabırla yaklaşmayı da bilmeliyiz.

Bazen büyük beklentiler ters etki yapabiliyor. Oyuncu kadroya girer, iki üç hata yapar ve akabinde ıslık, yuhalama filan. Maç sonrasında da klişeleşmiş "Yahu bu Özer'de de bir numara yok" yorumları yapılacaktır. Anelka'yı bir hata yaptı diye eleştiren, "Bu adam topçu mu ya? diye sorgulayanları gördü bu gözler. Sabretmeyi, olayı zamanın akışına bırakmayı öğrenmeliyiz.

Kendisinden çok şey beklenen bir isim Özer. O da bunun farkında. Alex de çok seviyor onu. Ve çok güveniyor. Yıllar önce Semih ilk onsekize giremezken, bize Semih'in ne denli büyük golcü olduğundan bahsetmişti. Hepimiz bihaberdik tabii o zamanlar Semih'ten. Alex'in sözlerine kulak vermek gerek yine. Onun dediklerini Özer aktarmış bize. Fanatik'in haberinden alıntıdır;

***

"Alex, gerçekten çok büyük bir futbolcu. Sadece sahadaki futboluyla değil, saha dışındaki davranışlarıyla da örnek alınacak biri. Antrenmanlardan sonra bile beni yanından ayırmıyor. Sürekli futbol ve geleceğimle ilgili öğütlerde bulunuyor.

‘Ben, 22 yaşındayken senin kadar iyi değildim. Daha sonra iyi bir noktaya geldim’ itirafında bulundu. Daha da önemlisi, futbolu bıraktıktan sonra beni locasından, onun giydiği 10 numaları formayla izlemek istediğini ifade etti. Böylesine büyük bir yıldızdan bunları duymak olağanüstü güzel birşey. Ayrıca bu sözler, onun nasıl alçakgönüllü olduğunu da gösteriyor. çok büyük bir camiaya geldim. Başta Kaptanımız Alex olmak üzere bana inanan, güvenen insanların beklentilerini boşa çıkarmamam gerekiyor. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah Kaptan Alex’in dediği gibi bir gün 10 numaralı formayı giyerim”

***

Milli Takımın geleceği kime emanet edilecek soruları arasında birçok isim zikredilmeye başlandı. Bazılarının tamamen basının uydurması olduğuna inanmak istiyorum. Bugün iki güzel yazı okudum bu konuya dair. Biri Mehmet Demirkol'dan, "Abdullah Avcı'ya sabredebilir misiniz?" diye sorarken, Mert Aydın ise "Başarı onun işi" diyerek gündeminde Hiddink'e yer ayırmış.

11 comments:

Temur dedi ki...

Zico döneminde ÖZer bu haliyle takımda olsaydı iki seneye FB'nin en büyük yıldızı olurdu. Ama Alex'e rağmen Daum ne yapar bilemiyorum

miracsaral dedi ki...

Daum'u genç oyuncu yetiştirmeme konusunda haksızlık yapıldığına inanıyorum. Özellikle de Özer'in yaş grubundaki isimler için.

Anelka'ya bile dudak büken taraftarımız Türk bir "10" numaraya hazır mı bence onu sorgulamak ve Özer'e duyulan ilgi ve alakanın biraz da "Arda etkisi" yüzünden olduğunu kabul etmemiz lazım.

Ama çok iyi olacak. Çok :)

f ı R a t dedi ki...

Gerçekten bir fenerli olarak acaip bir şekilde merakla bekliyorum. Bu kadar övgüyü hakettiğine göre baya iyi bir futbolcu. Zamanla görecez bakalım

Major dedi ki...

10 numarayı şimdiden verelim özere. alex tekrar 20 numarayı sırtına geçirsin. biz onu öyle sevdik. alex20

@pi dedi ki...

Yalnız sunu da unutmamak gerekir ki Alexe göre Türkiyede Maldonado gibi oyuncu yoktu, ayrıca ligin en iyi yabancısı da Tabata. Ayrıca Özer bize gelmeden önce Galatasaray ile anlastıgında nedense bütün taraftarımız youtube topcusu deyip duruyordu. Bize gelince bir anda Özer Messiye dönüsüverdi. Tabii Daum da bu sırada kötü kalpli cadı oldu.

Ortega dedi ki...

Alex'in Fenerbahçe'ye en büyük kazığıdır Maldonado. Doğrudur :) Lakin aynı Maldonado'nun Milan'a gideceği konuşuluyor şu sıralar. O da ayrı mesele.

peralta dedi ki...

çok güzel bir noktaya temas ettin. şimdi özer forma şansı bulur, iki tane hatalı pas atar hemen uğultular kopar tribünden. muhakkak sabretmeliyiz.

Ortega dedi ki...

Türk spor medyasına güvenmemek gerek. Ters köşe oldum onlar yüzünden.

http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/07/18/1389459/milan-in-brazil-for-flamengo-defender-juan-maldonado-report

myorsa dedi ki...

Yoruma maldonadodan açacağım, maldonadoyu klubümüz yedi. Alex maldonadonun alınmasını isterken çok büyük bir yetenek olduğundan alınmasını istemedi. O bölgede fenere bir görev adamı lazımdı. Birde appiahin sakatlığı geçene kadar bir alternatif olasıydı. Ama yönetimimizin en büyük hatalarından biri aldığı her oyuncuyu dünya yıldızı gibi medyaya lanse etmesi, taraftarımızında her zaman ki gibi gaza gelmesiyle, Atatürk hava limanında müthiş bir karşılama ve soka giren bir maldonado. Maldonadonun Atatürk hava limanına ilk indiğinde kendimi karşılayan taraftarları görünce kendimi maradona gibi hissettim demişti. Maldonado fenerde elinden geleni yapmıştır. Her zaman yaptığınıda yapmıştır bait oynamış üstüne düşen görevlerin üstesinden gelmiştir(Bknz Chelsea maçları). Ama işte yönetimin ve medyanın şişirmesinden gaza gelen medya maldonadodan bir gerard beklemektedir. halbuki maldonado ortasahada pas trafiğini düzenleyen defansın yükünü azaltan takımsavunmasını kordine eden hucumda ise kısır kalan ve gol atma alışkanlığı olmayan bir oyuncudur. Tabii birde appiahi gören bu taraftar maldonadoyla ihya olurmu. Olmaz tabikide hatta ondan daha iyi olacak. Sonuç olarak ezilen bir adam. Bir maçta hata yapmıştı ve taraftarımızdan ıslığı yediğinde ağlayacak gibi olmuştu o anki maldonadonun ruh halinde olmak bile istemiyorum. Milan ilgileniyomuş maldonadoyla bence doğal üstüne düşen görevlerin üstesinden gelen bir oyuncu basit oynar işini yapar sonuçta o bir maradona yada messi değil bölgesinin ama gereğide en basit şekilde en iyisini yapmaktır. Özer konusuna gelince hepimizi heycanlandırıyor doğrusu ben özer kadarda abdülkardirinde üstüne düşülmesini istiyorum. Milli takım içinde yabancı hocanın daha verimli olacağı kanısındayım. Hollandalılar olabilir. Yada Gerets de düşünülebilir. Ama tabikide en doğrusu Hiddink ama sölediğin gibi OLMAYACAK DUAYA AMİN DEME İSTEĞi.

Tuğberk dedi ki...

Hocam blogunu zevkle takip ediyorum..

Özer hakkındaki yazılar konusunda benzer şeyleri yazmışız..Bende blogda aşağıdaki yazıyı yazmıştım;

http://atleticobonito.blogspot.com/2009/10/veliaht-beklerken.html

orada savunduğum demeyelim ama ortaya attığım bir fikri yazdım , hani acaba Daum , Özer'in kurtarıcı olarak görülmesini mi istemedi şu 8haftada..

tozlu parkeler dedi ki...

Çok doğru bir değerlendirme yapmışsın Ortega.
Evet, çoğumuz Özer için sabırsız davranıyoruz ama bir gerçek varki Daum onu henüz fizik olarak hazır değilken sabırsız kitlenin önüne atmış olsaydı 10 metre arkasından koşup gelen rakibi ayağındaki topu kaptığında fenerium alt ve maraton altttan yükselecek ıslığın küfürün haddi hesabı olmayacak ve bugün İstanbul hayatı Özer'i bozdu yorumlarını okuyacak olurduk.
Özer yeni yeni hazır hale geliyor biraz sabır.