Perşembe, Ekim 15, 2009

Galip

Uruguay 0 Arjantin 1

Arjantin'siz Dünya Kupası olmaz demiştik. Olmadı da... 80 dakika uykusuzluğa dayanan, ama nedense son 1o dakika artık uykuya yenik düşen kendimi tebrik ediyorum. Golü canlı izleyemedik. Arjantin'in iyi oynamadı söyleyebilirim ama. Kontrollüydüler. Gerçi elemeler boyunca Arjantin takımının genel olarak iyi oynadığı söylenemez ama bir önceki yazıda belirttiğimiz üzere, Arjantin'siz Dünya Kupası zevk vermez. Hele ki sahada Messi, yedek kulübesinde Maradona varken, gidemezlerse acı olurdu. Dünkü sonuç bu bakımdan sevindiriciydi.

Maradona maç sonunda kendilerine destek veren Arjantin halkına ve oyuncularına teşekkür etmiş. Ve yine kendisine pislik muamelesi yapan bazılarına, ve takıma köstek olduğuna inandığı kişilere sallamış (basın toplantısında adeta Terim'leşmiş diyebiliriz).

Gazeteleri okumadığını, televizyon programlarını takip etmediğini ama kızının takip edip kendisine olan biteni aktardığını söyleyen Diego, "sözlerinizi yemeye devam edin" diye de sallamış bu kişilere.

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanıyla finaller başlamadan önce çok ciddi bir kavga yaşamazlarsa, Maradona bu takımın başında G.Afrika'ya gidecek gibi duruyor. Ömrümüz vefa ederse, turnuvayı dört gözle bekliyoruz artık.

0 comments: