Cumartesi, Ekim 31, 2009

İnternet ve Biz


Karikatürdeki duvar saati 4'ü gösteriyor. Aklıma ister istemez Üniversite geliyor. Ertesi gün ya ders yok ya da işim yok, deli gibi takılmışım Imdb, Wikipedia, Ekşi Sözlük'te falan. "Neyse ya yatayım bari" diye düşündükten sonra, nedense "du bi gazetelere bakayım, yeni haber vardır" düşüncesi peydah olurdu. Milliyet'in web sitesine bakarken böyle "Holivud ünlülerin makyajsız halleri" diye bir haber olurdu hep, ve tıkladığınızda sizi Milliyet Galeri'ye yönlendirirdi. Çok matah bir şeymiş gibi ilk fotoğraftan sonuncusuna kadar bakardım hep. En son kareye de baktıktan sonra, karikatürdekini söyler yatardım.

Gördüğünüz gibi ne kadar boş işler peşindeymişim. Üniversite hayatımın bir bölümünü resmeden bir karikatür. Umut Sarıkaya'yı bu yüzden çok seviyorum. Çizdiklerinde kendimi görüyorum. O benim için piyasadaki en iyi mizahçı. Böyle düşünenlerin sayısının çok olduğunun da farkındayım.

2 comments:

Adsız dedi ki...

Umut Sarıkaya bu "çizdiklerinde kendimi görüyorum" laflarını duyarsa odunla dalar sana söylemiş olayım :)

Zak dedi ki...

Sırf 'ünlülerin fotoğraflarına bakıyım da öyle yatayım' deyip milliyet.com.tr'ye girdiğim oldu gecenin köründe. Demek ki talep var ki yapıyorlar o galerileri. :)