Pazartesi, Ekim 26, 2009

I Love This Game!


Gecenin geyiği
: Lugano gidip Emre'ye vurunca şerrefsiz diyenler, peki neden Keita gidip R.Carlos'a vurduğunda "eline sağlık koçum" derler.

Futbol böyle güzel işte. Herkes rengince yorum yapıyor.
I love this game!

not: "siz sanki çok farklısınız" diye yorum yazmaya başlayan arkadaş, herkes rengince yorum yapıyor lafını ne için dedik biz zaten? boşuna yorma parmaklarını. canım benim...

37 comments:

S.B dedi ki...

"Siz sanki çok fa

Burak Eken dedi ki...

4 kırmızı kartlık maçtan sonra, "kim kime vurmuş", "kim ne yapmış" konularına pek takılmıyorum.

sarkık libero dedi ki...

çünkü lugano'nun hareketi sinsice ve planlanmış birşeydi. oyun durmuşken, kendisine herhangi bir temas yokken gidip emre'ye kafa atmıştı lugano. halbuki keita oyun devam ederken kendisine yapılan faule sinirlenerek vuruyor carlos'a. bunlar tabi ki de keita'nın haklı olduğunu göstermez ama bu iki pozisyonu benzetiyorsan biraz insaf diyorum sana hocam

Ortega dedi ki...

aksilaz,

Tamam aksisin anladık da illa her işime gelmeyene yorum yapacağım diye bir mantığı neden düstur edindin kendine onuanlamadım. Sağda solda kancık sürüleri diye yaptığın yorumları birileri yayımlıyor diye buradan da yayımlayacağımı nerden düşündün. Bunu yapmayacağımı bildiğin halde yazmanın sebebi sanal mastürbasyon mudur? Merak ettim..

Ağlama Melis!

Adsız dedi ki...

biz halısahada maç yapsak ben topu alıp gitmeye çalışırken sen benim omzuma binmeye çalışsan ben seni biryumrukla bırakmam ağzını burnunu dağıtır hastaneye yollarım ama lugano gibi arkadan gelip sana kafa atmam gs'li futbolcuyla fb'li futbolcu arasındaki fark işte.. helal olsun keita'ya biraz daha gözüme girdi bu maçta ama keşke roberto carlos'tan sora saha kenarına gelen kazım'a da 2 tane sallasaydı daha mutlu olurduk..

solo dedi ki...

Galataraylı arkadaşların bu etik yaklaşımları gözlerimi yaşarttı doğrusu. Sanki bi gsli futbolcular faule maruz kalıyor, bi gsli futbolculara sinsice fauller yapılıyor, neyse yazının içeriği cevabımı verdi zaten.

Adsız dedi ki...

@solo

bilmem kaç senedir gs-fb maçı izlion kaç kere gs li futbolcuların oyunun içine eden rakibi çıldırtan sinsi aşşalık hareketler yaptığını hakem arkadaşlarında bunu normal karşıladığı gördün bi tane örnek wer allah aşına..?? cristian arda'dan topu alıo çaktırmadan yumruk atıo faul bile yok yine cristian arda'nın kafasından çekio yau hayatımda ilk defa gördüm böle bişeyi hakemde ilk defa gördü galiba buna da bişe çalmadı bunlar hırstan kaynaklanan seyler deil fb futbolcularının yaptığı çirkef hareketlerdir.. biz alıştık bunlara senelerdir her maç bunları yaşıyoruz bir tane hakem göremedi(cüneyt çakır hariç onuda fb maçlarına vermiyorlar bu olayları görebilen tek hakem olduğu için)..

Adsız dedi ki...

Avrupadaki önemli derbilerden birinde yaşanan,milyon dolarlar kazanan üst düzey profesyonel oyuncular arasında geçen bir olayı kendi fantezi halısaha kurgusu içerisinde açıklamaya çalışan arkadaşı buradan kutluyorum! Gerçekten de yorumda son nokta olmuş. Ne içtiysen aynısından istiyorum!

Lugano arkadan yaptığı için şerefsizdir, ahlaksızdır. Ama Keita yumruğu arkadan değil de yandan salladığı müthiş delikanlıdır. Ama o delikanlı Keita nedense hareketi "hakem ya görmezse" tadında sallayıp hakeme yakalanınca "ben ne yaptım kine?" dercesine şaşıran ifadelerle etrafına bakmıştır! Delikanlıdır ya! Mahallede kavga çıkarsa yardıma ilk olarak Keita'yı çağırırım, kahveden adam toplamakla uğraşmam.

İşte bu arkadaşın yorumu genel fanatik taraftar algılamasının birebir yansımasıdır. İnsanların kendi karakterleri yoktur. Bu adamlar fenerbahçe forması giyince bir anda şerefsiz adi canavarlara dönüşür, galatasaray forması giyen mevlevi dervişi gibi uysal sakin ve hatta delikanlı olur!

Lugano'nun da Keita'nın da canı cehenneme! Siz böyle destekleyici yorumlar yaptıkça bu futbol ahlaksızı adamlar "ya hakem görmezse" diyerek sahada birbirlerine yumruk ta atar, rakibinin bacagını da kırar, sonuçlarını da zerre kadar umursamaz.

gomongo

pclion dedi ki...

O birileri ben oluyorum sanırım. Keşke burda yazacağına bana söyleseydin, bir yorumuna bakardı. Gözden kaçmış, o kadar çok yorum geldi ki arada görmediklerim olmuştur, onda sorumluluk bendedir elbette ama 'birileri' olacak son kişilerden biri olduğumu düşünüyordum ben. Peki...

Temur dedi ki...

Eline sağlık Hasan. Bu örnekler hep karşılıklı. Örneğin Christian'a sövüp sayıp Hakan Balta'nın koluyla yaptığını görmezden gelmek. Ya da tam tersi durumda Arif'e artist diye sövüp Alex'in yaptığı artistliği görmemek. Zaten sahadakiler kafalarına göre oynuyor ve 90 dakikada işerlini bitiyorlar iyi kötü bizde onların yaptıklarını boş boş tartışıyoruz aylarca yıllarca.

Santiago dedi ki...

Gsli arkadaşların bizim faullerimiz mübah onların ki günah anlayışı ile yaptıkları yorumlara Ömer Çavuşoğlu kahkahaları ile gülerek eşlik ediyor Bu taraftarlık ruhu ile takımlarının önünün nasıl kapalı olduğunu kendi mantalitelerinin takımlarını nasıl kademe kademe aşaagıya cekeceklerini dusundukce zevk içinde kendimden geciyorum...
Vurun kırın patlatın dahasını yapın bu kafayla gelecek yuzyılda belki yenersiniz bizi ...
hahahahahahahahaha ve hatta hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

myorsa dedi ki...

Gsli bazı arkadaşların olaya tek taraflı ve sadistçe yaklaştığına inanamıyorum, bu futbol denen oyunun içinde herşey var ve her takımın oyuncularıda aynı sertliğe hatta şiddete maruz kalabiliyolar. Ama büyük oyuncular bunu olgunluk erdemiyle çözebiliyo ve takımlarına zarar vermiyolar ancak basit oyuncular kendilerini kaybediyor.Liverpool-MU maçında torrese yapılanların 3 de 1 inin keitaya yapıldığını sanmıyorum..

Ortega dedi ki...

Lugano üzerinden Fenerbahçilere ya da Keita üzerinden Galatasaraylılara ana avrat söven kişiler hangi mantıkla bunları yayımlayacağımı sanıyor, ilginç gerçekten...

SİYAH ULAN! dedi ki...

kerem gönlüm ile ilgili posttada da belirtmiştim, herkes etiklik, centilmenlik..vs gibi değerlendirmeleri sadece taraftarı olduğu takım dışındaki diğer takımların oyuncuları üzerinden yapıyor, iş kendi oyuncusuna gelince nedense bazı şeyleri görmez oluyor. lugano (ki ben de hiç haz etmem kendisinden) üzerinden fenerbahçe'yi ya da x bir oyuncu üzerinden o takımı yaftalamak kadar saçma bir şey olamaz

tekbuyuk dedi ki...

her iki pozisyonda da cirkef olma hakkini kullananlar FBli oldugu icin bence.

5. dakika önce bi pozisyon sonrasi Keita'yla sarmas dolas olan Carlos'un yerdeyken, "nasil atttirdim elemani" seklindeki kücük piyesini izledi Türkiye.

Seyyid Ali dedi ki...

Karşılaştırma konusunda yanlış kişiler seçilmiş; geçen sene çıkan kavgada Arda'nın saçını çekip karşılığında yumruk yiyen ama sonra Arda'ya karşılık veren Semih daha uygun bir eşleşmedir Keita'ya.
Lugano'nun hareketinin muadili Tuncay'ı paspas gibi ezen Emre Aşık'tır.
Galatasaraylıların en büyük tepkisi orda oluyor,samiyende olmuyor değil; orada olan olaylar 1 maçla geçiştirilirken samiyendekilere 6 maç verilmesidir.
Diyeceksiniz ki o maçta olaylar çok büyüktü; kardeşim kaç teknik direktörünüzün(Esat Özaltındere, Fatih Terim, Gerets) yada kaç oyuncunuzun (Hasan Şaş,Mondragon,Keita) kafası yarıldı, soyunma koridorunda darp edildi yada taraftarınıza sidik atıldı.
Benim tek isteğim 1 adama öldürenle 6 adam öldürene eşit ceza verecksin ki kimse bir daha adam sayısına göre cinayet işlemeyecek.
Bu olaylar unutulur yine 2.yarıdaki samiyen maçı öncesi Fairplay ruhu çağrılır, çağrılmazsa zaten 5 maçı cebe koyduk seyirci olarak.

Adsız dedi ki...

işte neden bir adım dahi ileri gidemiyoruz bu mantık yüzünden ben sana yumruk attim ama sende saçımı çektin,ben saçını çektim ama sende benim ayağıma bastın vs vs bu olay böle sonsuza kadar uzar gider ki öyle oluyor.Şimdiden bizim stadta oynanıcak maçta olucak olayların önü açıldı siz böle yaptınız alın ulann bozuk paraları şişeleri küfürleri sonra nolcak hadi gel bakalım kadıköye ardaya 2 yumruk çakalım.Sonrada herkes çıkıp derki ezeli rakip ebedi dost bsg ya lütfen.Benim tek ricam şu maçtan önce rakip takım forması giymiş masum çocukların elinden tutup sahaya çıkmasınlar bari bir tarafımla gülesim geliyor...

berock

Adsız dedi ki...

Yunus sen her halısaha maçında bi sarı kartlık faulde adam hastanelik ediyosan pek arkadaşın kalmamıştır bence rocky gibi adammışsın helal

Adsız dedi ki...

lugano nun kari gibi arkadan kafa atmasi (hakemin gormemesine onem gostererek), keita nin da adam gibi suratina yumdugu indirmesi (hakemin gozunun onunde) olabilir mi acaba sebep

Olympian dedi ki...

"hali saha macinda oyle koyarim, boyle dagitirim" diyen arkadasin, hayatinda ne yumruk yedigine, ne de attigina inanmiyorum ben.

varol döken dedi ki...

halı sahada omzuma binen adamı karşı kaleye kadar taşır gol yaparım... demek ki bir derdi var, bir dinle bakalım, atma hemen üstünden...

bu arada keita 3 maç oynamadığı için gece gündüz düşünecek, bloglara yorum yazacak, parasını alamayacak, köprü altlarında şarap içip, halı sahalarda top oynayacak...

yazık ona, yazık bize...

Adsız dedi ki...

Fark var arada. Biz en azından yüzünüze karşı vuruyoruz. Sizin gibi arkadan haince kalleşçe saldırmıyoruz.

kutay dedi ki...

bence yanlış kıyas yaptın.
lugano ile arda'yı kıyaslayabılıriz.
veya lugano ile christian. yani lugano-emre olayının karsılıgı chrıstıan - arda olayıdır..
***
kı ben hep dıyorum lugano, bıze ne kadar antıpatık gelse, karakerini beğeniyorum. keza emre aşık'ın da. kavga mı ediyorlar? ediyorlar işte. onla onun arasında. ama arda ve semih tam tersi mesela.. neyse uzamasın eskiler..
**
keita'ya gelirsek. keita'nın bu olayını, nouma ile zidane ile kıyaslayabiliriz. fb için karsılıgını bulamadım. maç içinde olan birşeydir. halı sahada bile olur. bu iki olayı bırbırıyle kıyaslamak
***

Ortega dedi ki...

Bu blog üzerinde tamamen kendi fikirlerimi yazıyorum. Bunu tekrar belirteyim. Abuk sabuk yorumlar geliyor da onun için yazdım bunu.

Ben şahsen Keita'nın, Arda'nın ya da Lugano'nun ve Cristian'ın yaptığı hareketlerden haz alan kitleyi anlıyorum. Zira taraftar oyuncular arasında kendi gibi düşünen, kendi gibi tepki verenleri görünce hemen bağrına basar. Bu da ülke şartları içerisinde her zaman yaşanan bir olay.

Burada daha çok takıldığım ve artık herkesin bunun farkında olmasını beklediğim şey şudur, sağdan, soldan, arkadan yahut önden atılan yumruk ya da kafa üzerine hukukçu gibi yaklaşmak yerine, tamamen hareketin dışarıdan nasıl gözüktüğünü görmemiz. Ve formaları değiştirdiğimiz takdirde yumruk yiyen ya da atan kişiler için yorumlarımızı rengimizce yorumladığımız gerçeğidir. Kıyas yapılamaz diyen arkadaşlara da ithafen yazdım bunu. Hiçbir olayın birebir aynısını bulamayız bu yolla. Semih'i gırtlaklayan Arda'nın benzeri ya da Emre'ye kafa atan Lugano'nun muadili olmaması lazım bu bakış açısına göre. Benim burada değinmek istediğim konu, birileri için şerefsiz ya da koçum benim diye bastıra bastıra yazarken, söylerken, bilhassa herkese açık platformlarda oluyorsa bu, komik duruma düşüyoruz. Bunu görmek lazım.

Ha, siz diyebilirsiniz ki ben sinirliyim. Mağlubiyeti kaldıramıyorum ve sinirimi böyle geçiştiriyorum. O zaman bir şey diyemem tabii.

Bu arada Fenerlilerin anasını avradını yazan, ya da bütün Cimbomlular işte Keita gibi şöyledir, böyledir diye küfürler yazan tiplerin de ısrarcılığına hayran kaldım. Bu ne kudurmuşluktur kardeşim.

solo dedi ki...

greçekten çok anlamsız bir tartışma, tamam kardeşim siz daha uzağa işiyorsunuz.

del piero dedi ki...

yahu bende anlayamıyorum, gayet net "herkes rengince yorum yapıyor" sözünü ne diye kabul etmiyorsunuz. kim inkar edebilir bunu.
erman toroğlu bir hafta bizle aynı fikirde cümle sarf ettiğinde helal diyoruz doğru diyor, öbür hafta fikrimize uymayan birşey dediğinde bu adam bi halt bilmiyor diyoruz...

hepimiz rengimize göre konuşuyoruz, kimse küfür etmesin...

Unknown dedi ki...

hayretle seyrediyorum, 10 yasindaki cocuklar falan yaziyor herhalde "biz delikanli gibi yuzunuze vuruyoruz, sizin gibi arkadan gelip dokundurmuyoruz" tarzi yorumlari. ne futbol bilgisi, ne kural bilgisi, ne de akil var cogu yorumlarda maalesef

kutay dedi ki...

kıyas yapılmaz diyenlerden biri olarak:

onu gırtlaklamak veya diğerine yumruk atmak değildir anlatılmak istenilen mesele.
***
keitanın olayı saha içinde bir olaydır. seni bozan bir bek var. bişeyler yapıyor ve seni oynatmıyor. sert oynuyor veya küfür ediyor. biz bilmiyoruz. veya sadece sen onu hıc bır calım denemende gecemıyorsun. neyse ne. sonuçta sinirlerin bozuluyor. yumruk atıyorsun. yani yaklaşık 2 saniyede karar verıyorsun. üstelik maçta gergin de bir ortam var doğruya doğru
***
gecen sene macın sonunda çıkan kavga ise. durduk yere anlamsız. maç bite de gitsek dediğimiz anda çıkan bir kavga. luagno hatalı ketia masum demiyorum, iki olayı da tartışabiliriz, ama ikisi de birbirinden farklıdır. lugano yanlış yaptı diyen biri, keita doğru yaptı diyebilir.
daha dooğru bir ifadeyle; lugano gibi davranmam ben diyen biri, keita'nın yaptığını ben de yapardım diyebilir.
bu iki yüzlülük olmaz.

tamchee dedi ki...

Kardeşim bi kere Christian hakkında boşuna konuşuyorsunuz. Sarbi(evet Sarbi!) maçtan sonra Christian'ın Arda'ya yaptığı hareketin sebebini söyledi "kendini hala Brezilya'da zannediyor.!" diye..!!
İlk maçta aklını alır siz merak etmeyin..!!
Aslanım Sarbi, bi de süper yetenek Aydın var dimi bunlarda..!!

solo dedi ki...

gözü inkar edenden daha körü mü var?

PVH dedi ki...

@ Yunus

"bilmem kaç senedir gs-fb maçı izlion kaç kere gs li futbolcuların oyunun içine eden rakibi çıldırtan sinsi aşşalık hareketler yaptığını hakem arkadaşlarında bunu normal karşıladığı gördün"

Gecen sene Arda mac oncesi FB tribunlerine hareket cekti, tipki bu seneki gibi isinma hareketi sirasinda. Ondan once Umit Karan gol atip maraton tribune hareket cekti. Daha gecen gun Balta gol atip kol hareketi yapti tribune. Degil kart gormek uyari bile almadilar.

Ortega dedi ki...

Sürekli aynı şeyleri yazmak bana ızdırap veriyor ama tekrar edeyim. Yaptığımız tüm yorumlar tercih ettiğimiz renklerle alakalı. Gerek yazı da gerekse de yorumlarda üstüne bastıra bastıra söylediğim şey budur. Bu kötü bir şeydir diye bir eleştiri değildir, o yanlış anlaşılmasın. Sadece artık görülsün diye kendimi paralıyorum burada :)

Şöyle diyeyim, belki istisna tipler çıkacaktır ama misal, Emre gelip Lugano'ya arkadan kafa atsaydı, bugün Lugano'ya sallayan pek çok kimse, o zaman Emre'ye "koçum benim" diyecektir. Ve bizler de Emre'ye sallardık aynı şekilde. Yahut, benzer bir pozisyonda Carlos gidip Keita'ya yumruğu çaksa, bizler Carlos'a helal olsun derken, başkaları da Carlos'a şerefsiz diyecektir.

En baştan beri savunduğum şey bu. Nedense ısrarla bir kıyaslama mevzusu dönüyor, hatta ilginç bir şekilde halı saha maçları falan da devreye girdi. Kendi yazdığımdan şüphe ettim bir an. Acep yazdığımı mı hatırlamıyorum diye :)

Özetle, yapılan yorumlar çok doğal. Herkes rengince yorum yapıyor. Ama dönem dönem bu yorumları yapanlar başkalarına göre komik duruma düşüyor. Burada komik duruma düşenlerin rengi de zaman zaman değişkenlik gösterebilir diyerek kendimce noktayı koyayım.

Yarın bir maçta Keita gidip Carlos'a vurursa, ve ben burada şerefsiz Keita falan yazarsam bu yorumlarımı hatırlatırsınız artık :)

kayser dedi ki...

ben daha çok şuna takıldım. eleman ekşi sözlükten, iyi yazmış.

galatasaraylı arkadaşlarımızın akıllarını alan maçtır.

arkadaşım bana de ki
hakemin kafasını yarmak 10 maç. bu durumda alacağınız ceza da 10 maçtır.
eyvallah derim.

ama kalkıpta 19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçını örnek gösterip, biz 5 maç almıştık siz de alın demek abesle iştigaldir.
öncelikle aldığınız ceza 4 maçtır. +1'i daha önceki beşiktaş maçında ettiğiniz küfürler için aldınız.
gelelim ceza aldığınız maça...

attığınız meşalelerle sahayı yangın yerine çevirdiniz. (bakın niye meşale yaktınız bile demiyorum ha)
o meşaleleri söndürmek için olsa gerek; sahayı bi güzel suladınız
baktınız ki mis gibi göl olmuş. o zaman buraya bi de kayık lazım diye koltukları da kırıp attınız.
eh kayığa bindik madem bi de efkar dağıtmak lazım diye düşünüp, aklınıza gelen gelmeyen herkese küfür de ettiniz.
hiçbiri kesmedi sizi, kendi taraftarlarınıza giriştiniz.
sizi ayırmaya çalışan polisleri bile yaraladınız. (sanırım bir tanesinin kulağında kalıcı bir problem oluşturdunuz)
hakem maçı 1 veya 2 kere durdurdu. sanırım 1 veya 2 kere anons falan da yaptırdı..
maç öncesinde hasan şaş, lugano'yla ufak çaplı kavgaya tutuştu. (cezalı hasan şaş'ın oralarda ne işi var diye de sormuyorum bak)
sahaya cep telefonundan ayakkabıya kadar ne varsa atıldı vs.vs.

bunca şeye ne ceza aldınız
4 maç.
ha bi de tümer tribünlere dönüp alkışladığı için sanırım 1 maç ceza aldı...

ve şimdi diyorsunuz ki
hakemin başı yarıldı.
keita'ya 1 adet pet su bardağı attınız (isabet ettiremedik ama olsun)
futbolcunuz futbolcumuzu itti.
yani sizin de 5 maç ceza almanız lazım.

bilmiyorum komik geldi bana..
dün alex kendini attı diyordunuz...
bugün 5 maç ceza almalılar diyorsunuz...
yarın da hükmen galip ilan edilmeliydik diyeceksiniz sanırım...

aslında en güzeli maç tekrarlansın.
bi daha k******, doyamadık...

PIERREMANU dedi ki...

Bizim memlekette bir de şöyle bir ikiyüzlülük mevcut. Yurtdışındaki şiddet dozu yüksek derbileri inceden inceden öven ama bizim ülkemizde ufak bir olay çıksa bile böyle derbi mi olur tatavaları yapan çok geniş bir kitle var. Adamlar maçtan önce bar basmışlar, sonra diğerleri toplanıp gitmişler birini komalık etmişler, sonra diğerleri böyle misilleme yapmış, vay anasını satayım ne rekabet be, ne düşmanlık be söylemleriyle kalın kalın ya da ince ince başka derbilere imrenenlerin ülkemizdeki olaylarda ikiyüzlü tavır takınıp centilmenlik timsali kesilmelerini anlamıyorum. Örneğin sokağa çıkıp rastgele 100 kişi çevirsem, bunların en az doksanının maçtan sonra ahlak polisi gibi konuşan Erman Toroğlu tribün insanı olsaydı yapmadığı rezillik kalmazdı diyeceğine kalıbımı basarım. Veya Fatih Altaylı çıkıp ahlak polisi gibi konuşsa kim inanır? Yığınla insan var böyle bıdı bıdı konuşan ama inanılmayan. Ezeli rekaettir ve şiddetli olması normaldir. Olacaktır da. Bu nedenle dürüst olalım. Birçok insan bloglarına girdiği postlara bir göz atsın, ne kadar dolaylı veya bodoslama şiddet yanlısı yazılar girdiklerini farketsin. Adı üstünde taraftarız. Taraftar olmak objektifliği baltalayan birşeydir. Taraftar olup objektif olabilmek bir yere kadardır. Ondan ötesini beklemek, olmayacak duaya denilen bir amindir. Orda burda yaşanan olayları bloglarında inceden veya kalından alkış süsleriyle işleyenler, dürüst olsunlar ve iş ülkemizde yaşananlara gelince centilmenlik neferine dönüşmesinler.

umutation! dedi ki...

Bir de farklı açı getireyim:

Lugano bu hareketi maç sonu yapıyor.
Keita, tam kontrolü ele alacağımız kritik bir zamanda, üstelik daha yarım saat varken yapıyor.

Lugano, provoke olmadı. Sakin ve bilinçli yaptı.
Keita kafasına şişe yedi, maç boyu tekme yedi, takımı zor durumdaydı, carlos tepesine binmişti. - Bu madde hareketin masum olduğunu göstermek için değil, ruh halini anlatmak, takım sevgisini, oyuncunun hırsını göstermek için.-

Lugano, uruguay maçını düşündüğü için bunu yaptı.
Keita, takımının yenilmesini yediremediği için, belki de böylesine önemli maçta kendi kötü performansını kendine yediremediği için yaptı, keşke yapmasaydı.

Kanımca, birinin şerefsiz, diğerinin koç olmasının nedenleri bu maddelerde yatıyor...

muhder dedi ki...

onlar temiz, biz kirli
10 senedir böyle
bir kere hak ederek kazanmadık
öyle diyorlar
kimse franco neden 2 kere topu hatalı attı demiyor başka noktalara gidiyor
olsun
böylesi daha güzel oluyor

PVH dedi ki...

"Lugano, provoke olmadı. Sakin ve bilinçli yaptı."

Bu da baska bir yalan. Emre Asik ayagina basiyor, goruntuleri kesince olmamis mi sayiyoruz?

Lugano'ya serefsiz diyen de serefsizin onde gidenidir.