Pazartesi, Ekim 05, 2009

Hey Gidi İbrahim!

Fotoğraf hangi sezona ait hiçbir fikrim yok. Nostaljik bir kare görünce dayanamadım yine...

İbrahim'in toyluğuna, bakışına, duruşuna dikkat yalnız.

Aktif Finans reklamı, Adidas formalar, Dallas Comegys, Kemal Dinçer, Zaza Enden, Altar Tunçkol, Henry Turner, Güray Kanan falan filan...

13 comments:

mcD dedi ki...

kaşını sevdiğim

PVH dedi ki...

Jolesini, yumrugunu kalbine vurmasini sevdigim. Ibo belki de Fenerbahce altyapisinin yetistirdigi en buyuk sporcudur. Takim sporlarinda Avrupa'nin en buyuk kupasini kazanan baska Fenerli hatta Turk sporcu var midir bilmiyorum.

anilkos dedi ki...

zeki gülay eksik sadece:) zaza da hiç mi değişmez onca seneye rağmen tek farkı kilo.

Ortega dedi ki...

Aziz Başkaaaaaann!!! görmezden geliyor onu ama :)

Adsız dedi ki...

97 sezonu olabilir mi?

görünce çok duygulandım. İbo dirseğini gözünün hizasına getirerek şut atardı. Zaten bu yüzden de engellenemezdi... Dallas + Turner + İbo 60küsür atardı. Eğer diğerleri de bir iki atarsa Fener kazanırdı. Benim bir ara Turner Jordan'dan iyi bile demişliğim vardır. Yok ya gerçekten iyiydi, cidden fanatizm değil :)

Bu resimdekilerle alakası yok ama, Tabak'lı Rauf'lu kadro... O zamanlar basketbolla yatıp basketbolla kalkardım. Ta kii aşırı duygusal (benim için) realle oynanan play off a kadar. Angulo diyesim geliyor ama adını hatırlamıyorum, o zamanların en iyi savunmacılarından biri; İbo 30 küsürüncü sayısını, formasından çekildiği halde basket- faul ve üçlük olarak gönderiyordu. Bu adam koçuna dönüp daha ben napıyım der gibi bir hareket yaptı. Her şey güzeldi, birden her şey bitti. Bir Aydınspor vardır (bu futbol) bir de bu maç. İkisinde de ağlamıştım... Zaten sonraları İbo da gitti. Sonra nedendir bilmem basketboldan uzaklaştım.
Bazen keşke o kadar iyi olmasaydı da hep Fenerbahçe formasıyla oynasaydı dediğim çok olmuştur. Bu da fanatiklik değil, ne alakası var :)

Conrad Bundy dedi ki...

ibrahim'in sağındaki erdal koşan az saç baş yoldurmamıştır. solundaki burak bıyıktay da beşiktaş'ta menajerlik falan yapıyodu şimdilerde.

Unknown dedi ki...

formadan ziyade bildiğimiz kolsuz atlet işte.

Ortega dedi ki...

@adsız,

Olabilir tabii. Bahsettiğin takım için aynı şeyleri düşünüyorum. Futbolla daha çok ilgilenen pek çok Fenerli, o basketbol takımıyla feci gaza gelmiştir.

Rauf ne adamdı ya! Onunla ilgili de bir şeyler yazmalı. Saygıda kusur etmemeli :)

aksilaz dedi ki...

Dallas Comegys iyi basketçiydi. Severdim o adamı. Ama şu iboya bi türlü ısınamadım. Galatasaray maçlarında bize dönüp yaptıgı o el kol hareketlerini unutamam. Samimi bir insan değildir gözümde. Konuşmalarındanda anlaşılabiliyor. Ancak yetenek olarak laf edilecek yanı yok. Keşke NBA denemesine hiç girmeseymiş diyorum sadece. Bizimde bi Bodirogamız olurdu o zaman.

kutay dedi ki...

ibrahim benim için 2007 yılında ahmet cömertte oynanan maçta bitmiştir. 34 sayı fark yemiştik, ve alakasız bir şekilde maç sonu hareketler yapmıştı.
oysa o gün demet şenere küfreden 2-3 kişiyi bile "ulan o kadar da değil" diye ayıklamışlardı.
***
zaza benim gözümde daha iyidir ibo'dan. en azından içi dışı bir, tutarsız değil. zaza'sız derbilerin tadı çıkmıyor..)

PVH dedi ki...

Gecen sene mac oncesi Fenerbahce tribunlerine hareket ceken Arda'yi da bitirdiniz mi gozunuzde? Yok onda Metin Oktay ruhu var diyorsaniz neden gelip buraya Ibo o macta bitmistir yaziyorsunuz? Rakip tribunle ugrasmak sadece Fenerbahcelilere mi yasak?

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

Henry Turner yaa görünce gözlerim doldu...bana basketbolu sevdiren adam o zmnlar internet yok nedir nerden geldi fb forması giydi oynadı gerçekten büyük oyuncuydu...mcRae(tekrar allah rahmet eylesin) ile smaç nedir nasıl yapilir öğrettiler sağolsnlar bizlere :D

resm için tekrar tekrar tskker arşive aldım valla :D helal et :D

turkuaz0707 dedi ki...

98'den önce olması lazım. 98-99 kadrosu rauf, ibo, tabak,mc rea sonradan marko miliç müthiş takımdı o.Avrupa şampiyonu olacak takımdı. o sene eurolig şampiyonu olan süper bücür T. Edney'li zalgiris kaunas'ı gruplarda 30 sayı farkla geçmişti. ama ne olduysa sonradan rauf deli dediler bişeyler oldu takım lig şampionu bile olamadı.çok yanarım hala ...