Cumartesi, Ekim 17, 2009

Hepiniz Ne'siniz?


Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinden bir görüntü. Efes Pilsen'i desteklemeye geldiğini düşüneceğiniz bu kişiler, doping yaptığı ortaya çıkan Kerem Gönlüm'e destek vermek için yüzlerine Kerem'in maskelerini takmışlar. Bravo. Tebrik ediyorum. Çok müthiş bir hareket gerçekten.

Sanırım hepimiz Kerem Gönlüm'üz demek istiyorlar. Sizden de bu beklenirdi doğrusu. Ama bir eksiğiniz var. Sadece Kerem Gönlüm değilsiniz hepiniz.. Onu da iyi bilesiniz.

Bazı hareketler vardır küfürden daha sevimsizdir. Bu da onlardan biri olarak geçti spor tarihimize. Tebrikler!

19 comments:

PVH dedi ki...

Bir de mactan sonra Kerem'e kupa kaldirttilar. Kulubun yaptigi bu hareket ve bu parali beslemelere verip taktirdiklari maskelerin anlami acik aslinda; "biz kulupce organize doping isindeyiz, bir talihsizlik oldu, oyuncumuz yakalandi, ama biz onu yari yolda birakmayiz cunku bu ise beraber girdik". Goz gore gore bunu yapiyorlar, tebrikler.

Ömer dedi ki...

Basinda Kambala maskeleri taktiklari soylenmisti, meger Kerem maskesiymis.

Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

Fenerbahceliler "Efes mi Galatasaray mi" sorusunun cevabini veremeyecek duruma geldiler...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

hem kerem hem de kambala maskeleri vardi bu bindirilmis kitalarda...yarisi sahadaki basketboldan ziyade basketbolcularin fiziksel gorunumleriyle ilgili teenage ve evde kalmis kizlardan olusan, diger yarisinin ise efes'le veya basketbolla nasil bir baginin oldugunu merak ettigim bir topluluk vardi tribunlerde...birisi cikip bana muessese takimi desteklemenin altindaki sebepleri anlatirsa memnun olacagim...

macin ilk ceyreginde efes pota arkasina gelip efeslilere salak sacma tezahuratlar yaptirip sonra da sıkılıp giden ankaragucu taraftarlarina ve ayni pota arkasinda galatasaray formasi acip, cevabini alan gerizekaliya ise diyecek birsey cidden bulamiyorum...

Şehzade Ali dedi ki...

Ne var ki bunda? Aynısı fenerde olsa birlik,kardeşlik vs. palavraları olurdu heryerde.

aksilaz dedi ki...

Kokainci Daumu başa getirmek, her maçta alkışlamak ise başak bir konu.

Birde o final serisinde ki Rasimin hakem masasını tekmelemesi var. Ancak o oyuncu hala kadroda duruyor. Bunlarıda görmek lazım.

Adsız dedi ki...

yine birileri başlamış bizim rakibimiz kimse onu savunmaya. ne güzel. her gün başka takımı tutuyor bu adamlar. zevkli bir hayattır bu. biz tek takımla idare ediyoruz ne yazık ki. daha o mertebeye erişemedik be abi.. sadece fener var bizim için. kartal, cimbom kimle oynarken ne yaşamış, hangi köpek dolapları dönmüş bizi zerre ilgilendirmiyor. nasıl ki efes cimbom maçında böyle bir doping olayı olsa şeyimize takmyacağımız gibi.. burda efeslileri de cimbomlulara karşı savunmazdık. işte fenerbahçeli olmanın gururu bu olsa gerek. ben böyle bakıyorum bu olaya.

bir de daum yazan arkadaşa şunu diyim. daum fenerbahçenin başında doping alarak bir kupanın kazanılmasında etkili olmuş bir futbolcu muydu yaww? yoksa almanyadayken kokain kullandığı ortaya çıkan daha sonra önce kartalı sonra feneri çalıştıran bir hoca mıydı? elma ile armutu bu kadar komik karıştıran bir yorum görmemiştim. sayende iyi güldüm ama..sanki biz tribünde daum maskeleriyle poz vermişiz gibi yazmışsın. ne alak valla çözemedim :D

raistlin

Adsız dedi ki...

bir insan neden müessese takımı tutar ki?

murarty dedi ki...

Her fırsatta Daum'un kokain olayını gündeme getirenler;neden bir kez bile,Daum'un Lösev'e birçok Türk'ten daha fazla yardım yapan bir adam olduğunu hiç gündeme getirmezler!?

PVH dedi ki...

Teknik adam kokain cekip maca cikinca bir anda Capello oluyormus. Rasim'in saibeli bir mactan sonra hakeme kizip masa tekmelemesi ise oyuncularda katin'den daha fazla performans arttirici etki yapiyormus. Kafaniz mi dumanli birader, kokain cekmeden boyleyseniz cekseniz ne olur acaba.

Dur o zaman soyle olsun. GS de takimin basina macta rakibin suratina tukuren teknik adam getiriyor, bunlari da gormek lazim.

Yemin ediyorum baska gezegende yasayan tipler var.

Adsız dedi ki...

evet mesela senin gibi.

Ömer dedi ki...

@muratry, Daum'un yardimseverligi Fenerbahce'ye transfer olduktan sonra mi katlandi acaba? Hayir, bizim basimizdayken kendisi hakkinda bu tur yorumlari sizden de duyamiyorduk da... Aksine, Kadikoy'de un bile attiniz, simdi sahip ciktiginiz o Daum'a..

PIERREMANU dedi ki...

Kerem Gönlüm'ü bırakın da Kaya Peker'in sırtında kızılcık sopası kırmak istiyorum. He yapacağımdan değil ama bünye istiyor işte. Bu arada bu Kaya'nın hangi takımlı olduğunu bilen var mı? FB'liyse söylemeyin, çünkü öyleyse bilmemek daha iyi.

peralta dedi ki...

şu antep maçını bir de senden dinlesek...

SİYAH ULAN! dedi ki...

teoride bu yazıya katılsam da maalesef iş pratiğe gelince ülkemizde olayların böyle işlemediğini hepimiz biliyoruz. diğer yorum yapan arkadaşların verdiği daum ve rasim örneklerinde olduğu gibi ne yaparsa yapsın taraftar oyuncusu (ya da teknik direktörü) olduğu için o kişiye her zaman sahip çıkar, nasıl beşiktaş taraftarının nobre fb'deyken "el değmemiş lig istiyoruz" derken beşiktaşa transfer olduktan sonra bu durumu unutup bağrına bastığı gibi. bu beşiktaşta da böyle fb'de de çatladıkapısporda'da. şimdi efes taraftarından keremi tukaka ilan etmesini bekleyen fb taraftarından kaç tanesi zamanında kambalaya bunu yapabildi?

Ortega dedi ki...

@peralta,

Maç hakkında bir şeyler yazacaktım ama şu derbi koreosu meselesi piç etti yazıyı..

@Siyah Ulan,

Dediklerine katılıyorum genel olarak ama Kambala meselesinde taraftara pek söz düşmedi. Ne destek çıkan oldu, ne de tepki veren. Her şey bir anda gerçekleşti. Bir şey anlayamadık yani. Kerem olayında ise durum bayağı farklı. Hanidir gündemde olan bir konu. Kerem de hala Efes oyuncusu ve Efes taraftarı olduğunu iddia edenlerin yaptıkları ortada. Sorgulanması gereken bir durum.

SİYAH ULAN! dedi ki...

kambala sadece bir örnekti (kaldı ki eğer fb taraftarı doping olayında bu kadar duyarlıysa haber çıktıktan sonra kulübün kapısından sokmazdı istese) onun dışında farklı kulüplerden bir sürü örnek verebiliriz bu durumla alakalı, benim demek istediğim ülkemizde maalesef bu tip etik konulara gerçek anlamda objektif bir yorum getirecek bir sporsever profiline sahip olmadığımız

Jan Martin dedi ki...

Fenerbahçeliler efes ürünlerini boykot edeceklermişş.
türkiyede ki bira piyasasında efes, tuborg, mıller, foster, vole, becks vs biralar efes fabrikaları çıkışlı ve anadolu group lisanslıdır. hee hepiniz alkolu bırakacaksanız buda erdemli bi davranıştır =)) oda bırakamayız dıosanız ev ımalatı rakı bira yapan mekanlar var kör olma garantili. o zaman herkes birgün kör fenerbahçeli olacakk.Hadi boykot edebiliyorsanız boykot edin.Tuncay Özilhan da çok güzel konuşmuş:''Kaldı ki Aziz Yıldırım önce kulübünün basketbol, voleybol, yüzme ve kürek gibi branşlardaki doping sabıkalarına baksın. Hatırlamakta zorluk çekerse internette yapacağı kısa bir gezinti anılarını tazelemesini sağlayacaktır''Söyleyecek sözü olan varsa şimdi konuşsun

Unknown dedi ki...

"Sadece Kerem Gönlüm değilsiniz hepiniz.."

Sevgili Ortega bu kısım bence hoş olmamış. Ha dersen "o kalan yere hepiniz eşeksiniz." filan içim fesat o zaman. her neyse benim demek istediğim Kerem Gönlüm iyi insandır. Tanıyanlar bilir. Bu demek değil ki doping kullanmamış. Tanımasanız bile geçen 10 senede kariyerini takip eden herhangi biri hakkında kötü bir şey demez fazla.

Not: Taraflar basın açıklamaları filan yapmışlar. Hiçbirini okumadım, belirteyim.