Cuma, Ekim 23, 2009

El Superclasico Heyecanı


Dünyanın en önemli derbilerinden (bana kalırsa en büyüğü) River Plate - Boca Juniors maçı var bu Pazar. Bir yanda kadrosunda adamım Ortega'yı bulunduran "milyonerler" lakaplı zenginlerin takımı River Plate; öte yanda Maradona'yla özdeşleşmiş, renkleriyle ayrı bir mest etmiş, fakirin fukaranın vakıf gurebanın takımı Boca Juniors.

Ortega'nın kadrosunda olduğu takımı değil de, sarı-lacivert olan, ezilmişlerin takımını tutuyoruz bu rekabette ezelden beri (amma duygu sömürüsü yaptım yalnız).


Bu maç El Monumental'de oynanacak. İki takımın da bu seneki performansları pek içi açıcı değil, ama derbilerin havası başka olur.

Arjantin tribünlerini çok seven ve ayrı takip eden bir ademoğlu olarak, her ne kadar bu derbi Boğaz'ın derbisiyle kısmen çakışacak olsa da, bu maçı ucundan köşesinden takip etmeye çalışacağız inşallah derim. Sözü haftasonu aşağıdaki iki taraftar topluluğuna bırakırım.



Not: River Plate - Boca Juniors (El Monumental Stadyumu)
Pazar aksam TSI 21:15'de, NTVSpor'dan CANLI

2 comments:

ygtylmz dedi ki...

Gs maçında birde yenersek o coşkuyla herşeyi unutacağımız gibi bu maçıda unuturuz :)

Oğuz Öztürk dedi ki...

İki derbi mükemmel oldu bu hafta.. Bu arada bende biraz değinim : http://mutlakgolpozisyonu.blogspot.com/2009/10/boca-river.html