Pazar, Ekim 11, 2009

Ecnebi Hoca Lazım

Fatih Terim, Ermenistan maçı sonrası veda edecekmiş. Kendisine bugüne kadar olan hizmetlerinden ötürü herhalde teşekkür edilir.

Terim'in bırakıyor olması güzel haber gibi görünüyor ama yerine gelecek isim bu haberin güzelliğini esas şekilleyecek olan etkendir.

Bu ismin yerli biri olması yine peşin hükümleri beraberinde getirecektir. Daha şimdiden piyasada dönen yerli isimler insana ister istemez, "ne değişir ki?" sorusunu sorduracak türden kişiler ne yazık ki. Kaldı ki, gelecek yerli isim üzerine daha o kişi koltuğuna oturmadan, gerekli gereksiz onlarca eleştiri yapılacaktır. Bunu kestirmek güç olmasa gerek. Ne yazık ki son yıllarda, Euro 2008'deki havayı ayrı bir yere koyarsak, Milli Takım bir türlü "herkesin" takımı olamadı. İnsanlar ikiye bölündü adeta; Terimciler ve anti-Terimciler diye. Terim'den boşalan koltuğa oturcak yerli hocanın da aynı akıbeti yaşayacağını tahmin etmek mümkün. Herkes olaya tercih ettiği renklerin ekseninde bakacak.

Bu bakımdan yabancı bir hoca sanki kurtuluş gibi durmakta. Peşin hükümlerimiz için renkli bahanelere ihtiyaç duymayalım en azından.

Milli takıma yeniden "milli" gözlerle bakabilmek için kurtuluşun yabancı hocada olmasına da ironi denir herhalde.

Ülke medyası ve futbol cahillerimiz kaliteli teknik adamları iki maçla çerez gibi yemeyi adet haline getirse de gönlümden geçen kişi Guus Hiddink'tir.. Bir yolunu bulup ikna etseler ne güzel olurdu.

9 comments:

Temur dedi ki...

Kalli gelecek dertler bitecek...
Slogan gibi oldu ama bizim topçuları adam eder inatçı dedem

Facchetti dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Eğerki gelecek isim bir Türk olursa, bu bizi 10 yıl daha geriye götürecektir. Artık Milli Takım'ın başına getirilecek Türk hoca kalmadı. Bunun içinde artık Guus mu olur Mircea mı olur bilemem fakat Türk vatandaşı olmasın.

TA dedi ki...

gavur hoca istemiyorum.:)) memlekette hoca mı kalmadı.bu memlekette terim ve denizliden başka hocalarda var.terime nasılki sonuna kadar sabredildi başka hocalarada sabredilmesi lazım.şenel güneş ismi bence makul bir isim.

Scatterbrain dedi ki...

denizli kovulur, bi çeşme tatili yapar, sonra milli takıma getirirler. ama arada bir çeşme olur...

Unknown dedi ki...

kim gelirse gelsin, fb/bjk/gs ile ozdeslemis bir hoca gelmesin

solo dedi ki...

mutlaka yabancı hoca olmalı, terim yapmadı demiyorum ama formayı daha adaletli dağıtıyor bu adamlar...

solo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Luis Arogones :)

Svetlin dedi ki...

yazının daha sonlarına gelmeden hiddink için kampanya başlatalım diye aklımdan geçirmiştim hehe.

hiddink gelsin, canımız ciğerimiz olsun.