Perşembe, Ekim 22, 2009

Denizli'nin Artık 1 Puanı Var


Wolfsburg-Beşiktaş maçını anlatan Ertem Şener son 20 dakikalık dilimde bir ara, "Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Lig'inde 1 puanı dahi yok" dedi. Bu doğru bir bilgiydi de o an bunu söylemenin ne gereği vardı, tartışılır. Dün gece alınan bir puandan sonra artık Denizli, Şampiyonlar Ligi maçlarına daha rahat çıkacaktır. En azından şeytanın bacağını kırdı.

Beşiktaş tahmin ettiğimden daha iyi mücadele etti. Bu da Alman rakibini şaşırttı. Her ne kadar defansta Ferrari çok olumlu işler yapmış, ve kazanılan puanda emeği en çok geçen isim de olsa, Beşiktaş genel olarak sahada iyi direndi. Bu 1 puanı her türlü hak etmişti. Hatta rakip 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha sakin oynamayı becerebilselerdi, galibiyet bile gelebilirdi.

Rakibin 10 kişi kalmasından sonra Denizli'nin oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Tabata gibi topu ayağında tutma meziyeti yüksek bir topçuyu oyuna almasının sebebi topun Beşiktaş'ta daha çok kalması, ve bunun da Beşiktaş'ı pozisyonlara daha rahat sokmasını sağlayabilmekti... Ama Denizli'nin öngörüleri beklendiği gibi çıkmadı ne yazık ki.

Yine de M.United'dan ziyade beşiktaş'ın esas rakipleri diğer iki takım olduğu için, Almanya'dan yenilmeden dönmek güzel bir sonuçtur. Beşiktaşlılar bu bakımdan rakibin 10 kişi kalmasıyla doğan 3 puan ümidinden çok, alınan somut 1 puana baksalar daha iyi olur.

Hangi blogda yazdığımı hatırlamıyorum ama bir blogda Denizli'nin lanetinin devam edeceğine ve sıfır puanla bu ligi de kapatacağına dair bir tahmin vardı sanırım. Katılmadığımı, Beşiktaş'ın CSKA ve Wolfsburg'un şu anki beklenenden düşük performanslarından yararlanacağını ve puanlar alacağını düşündüğümü söylemiştim. O iddiamı daha da büyütüyor ve Beşiktaş'ın İnönü'deki kalan 2 maçı da kazanacağını söylüyorum.

Tutar mı, tutmaz mı meselesi değil de, sadece tahmindir benimkisi. Grup maçları sonunda nasipse yazarız buradan ne tahmin ettik, ne oldu diye..

3 comments:

SİYAH ULAN! dedi ki...

ufak bir düzeltme; dünkü maçta ismail değil uğur inceman oyuna girdi (keşke ismaili alsaydı ama)

Ortega dedi ki...

@Siyah Ulan!

Ufak değil, bayağı bir büyük düzeltme aslında. İsmail girecekti, sonradan vazgeçti Uğur'u aldı sanırım ya da Ertem Şener bizi yanlış yönlendirdi.

Düzeltme için sağolasın.

tamchee dedi ki...

Peki "bir planı" varmı..!?
;D