Perşembe, Ekim 29, 2009

Bir İddia Kaybettim


Beşiktaşlı bir dostumla iddiaya girdik. Hemen özet geçeyim; Bobo'nun yakın dönemde 4 maç ceza aldığı pozisyondan sonra, Keita'nın ayan beyan yumruğuna en az 5 maç gelir, hatta belki 6 diye tahminde bulundum.

Bunun üzerine zaman zaman blogdaki yazılara "academy_berkant" rumuzuyla yorumlar yapan Berkant ise "Kesinlikle Bobo'dan az ceza alacak göreceksin" demişti.

Baktık böyle olmayacak bir iddiaya girdik. 4 maç ve altı ceza gelirse Berkant kazanacak, 4 maç üstü ceza gelirse ben kazanacaktım. İddia böyleydi.


Az önce ajanslara düşen derbi cezaları haberiyle iddiayı kaybettiğimi öğrendim. Keita şayet, cezasında bir indirime ya da bindirime gidilmezse, 3 maç ceza almış o hareketinden ötürü.

Çok pis ters köşe yaptılar beni sağolsunlar.
Bir gömlek parası gitti ulan. Kamiller sizi.

not: diğer cezalar; Fenerbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama, Bilica'ya da 3 maç ceza.

15 comments:

Prometheus dedi ki...

Keita'ya 3 maç, Bilica'ya da 3 maç. Aklıma ilk Daum zamnındaki Ümit Özat'a verilen 4 maçlık ceza geldi hemen. Daha 10. haftadayız, başladılar şimdiden, hayırlı olsun.Oldu olacak ligden düşürsünler Fenerbahçe'yi.
2 maç seyircisiz oynamayı söylemiyorum bile; trajikomik.

Adsız dedi ki...

işte gs lobisi demek lazım.
olay çıkaran arda ve baroniyede ceza yok. ne güzel memleket.
yandı gülüm keten bobo :D

erhan

PVH dedi ki...

Ortega, sen Japonya'da mi buyudun :) Galatasaray oyuncusundan bahsediyoruz.

Ortega dedi ki...

PVH,

Ayan beyan yapılmış bir hareket olduğu için ve yumruk olduğu için 3 maç gibi bir şey çıkacağını tahmin etmemiştim. Neyse, ben kütüğü detaylı bir araştırayım belki zamanında Japonya'dan falan gelmiş olabiliriz :)

Sencer Yücel dedi ki...

En basit şekliyle direkt kırmızı kartın cezası 2 maçken yumrukla süslenmişi 3 maç. Nouma'nın Yenilsen de Yensen de'de söylediği ve o zaman güldüğümüz bi sözü vardı:

"Ben Zidane'ın yerinde olsam Metarazzi'nin göğsüne değil suratına atardım kafayı. Ne de olsa kırmızı kart görüyorsun, bir işe yarasın."

Zamanında güldük, Allah iyiliğini versin Nouma dedik. Ama ceza işleyişi cidden bu şekilde. Aldığın ceza zaten net, ne yaparsan da değişmiyor. Neyse, Türk futboluna hayırlı olsun...

mistery dedi ki...

Stadin sadece 2 mac seyirciz oynama ceza aldigina deginmemisin? Okadar teröre, pe siseye ve kafa yarilmaya 2 mac. PES, dogrusu. ASY 5 mac kapanmisti hatirlatirim. Keita 3 mac yemis ama tahrik inanilmaz boyutlarda oldugunu göz önunde bulundurmak lazim. 2 mac daha adil olabilirmis ama 3 mac normal olmus 4 agar olurdu. Baroni cezasiz kurtulmasinin yorumunu isterim sizden. Sonucta oda itti kakti tokat atti. Cezalar genelde cok hafif, FB ucuz kurtuldu diyebiliriz.

aksilaz dedi ki...

Hakem kafası yarmak,rakip oyuncunun gözüne su atmak, sahaya onlarca madde atmak, küfür = 2 maç

japonyada degilde angolada buyumusunuz

baho dedi ki...

emrenin tehtidine de 3 maç

keitanın tehdidi aksiyona geçirmesinede 3 maç

gs trbünlerinden gelen bir su,yüzüne değmemesine rağmen yere atlıyan sahtekar keita ve 2 maç ceza

yardımcı hakem ne olucak dersen,antalyada yardımcı antrönörümüz kafasında yaylanan koltuğu sorarlar adama

hee birde sahaya maç boyu kaya yağdıran,işi ilerletip domates salatalık falan atan diyarbakırlıların 1 maç kapatma 1 maç seyircisizle bizden daha hafif ceza alması var ki ona hiç girmeyelim

Unknown dedi ki...

mr.y ve aksilaz, ya gozleriniz gormuyor ya da gordugunuzu yorumlamakta gucluk cekiyorsunuz bazi nedenlerden dolayi. diyarbakir macinda olan olaylara bak, bu macta olanlara bak. keita denen artistin kendi tribununden gelen ve kendisine degmeyen siseyle rol yapmasi size normal geliyor herhalde, arif gibi bir artistle buyumus bir nesilsiniz siz.

ayrica 2007'deki asy maci ile bu maci bir tutmak icin hakikaten beyin ozurlu olmak gerek herhalde

Alper dedi ki...

şaka mısınız ya, tarihte en fazla hakkı yenen takım Galatasaray'dır!

PVH dedi ki...

Ornek gosterilen ve 5 mac denilen macta hakem maci yarida birakip soyunma odasina gitti cunku top sahada hareket edemiyordu. Gecen sene yine Sami Yen'de tribun cokuyordu, Fenerbahce tercumaninin kafasi yarildi, sahaya taraftar girdi. Oyuncunun gozune su sisesi falan gelmedi, numara yaptigi cok acik, hayir yapmiyor, gelmis diyeni de duymadim, diyen de olur ama. Japonya, Angola falan degil Hayallerde yasiyor bazi gencler.

haute_couture dedi ki...

@ mr.y & aksilaz vb.

hakemin kafasının kasıtlı yarıldığı uefa kupası maçlarında kulübe sadece para cezası veren UEFA yönetimine talip olabilirsiniz o zaman.

2007de stadınızda olan maçı geçtim, 2006da stadınızda yapılan ve sadece patlatılan ses bombası sayısının 9 olduğu maçtan sonra aldığınız saha kapatmanın "1" olduğunu hatırlatırım.

bu sezon ankaragücü maçında taraftarınızın ortalığı savaş alanına çevirmesini, stadımızda olan maçta tribünleri yakmanızı ve polisle çatışmasını sadece para cezasıyla kurtardığınızı hatırlatırım.

bu yorumu okuyup hala "az ceza aldınız yeeeaaa" diye yorum yazabileceklere bir gün objektif olabilmeleri dileklerimi iletirim.

stalker dedi ki...

bobonun olayında yumruğumsu hareketin yanında hakemi itiş kakış da vardı. 4 maç bu nedenle makul olabilir ancak keitanın pozisyonunun açıklanacak hiçbir yanı yok. kırmızı kart zaten 2 maç, yumruk atmak demek ki 1 maç! en az 5 maç olmalıydı bence de. pişkin gs yönetimi bi de tahkime gider bunun üstüne!

fbnin ceza 1e, bilicanınki de 2ye düşer. burası türkiye. tabii ardanın ve baroninin cezasız kalması da başka bir garabet.

GreenTuborg dedi ki...

Bu ülkede gs ve lig tv kanser hücresidir ve acilen bir operasyonla temizlenmelidir...

Adsız dedi ki...

biz birşey biliyoruzda söylüyoruz :D

academy_berkant