Salı, Ekim 06, 2009

Ayarsız Enerji

Hakan Yaşar yazmış yine, birçok ilginç noktaya değinmiş. Bir iki cümleyle değil, bayağı uzun bir alıntı olacak bu sefer ama, kayda değer bir yazıdır...

***

Futbolda felâket bir hafta yaşadık. Statlardan güzel oyun değil adeta futbol terörü fışkırdı

İstanbul ve Ankara’nın göbeğindeki hesaplı kavgalar ‘marka’yı lekeledi.. Akil adamların çenesi düştü. Mesele ise hakeme, hocasına ve başkanına küfreden taraftar kod adlı holiganların enerjisini doğru yöne çekememek


İNSAN geçen hafta yaşananları görünce TV’deki dizilerin neden reyting rekorları kırdığını daha iyi anlıyor.. Öyle şeyler yaşıyoruz ki tam Aziz Nesin’lik... Yaz yaz bitmez.. Mesela; İstanbul ile Ankara’nın göbeğinde tribün faciaları yaşanıyor. Taraftar polisi dövüyor. Amigoya dayak atılıyor. Çifte kupalı başkana ’yeter’ çekiliyor. Ve memleketten bir sürü değişik olay..

KISACASI futbol alemi çıldırmaya hazır bir ordu gibi. Kolay tahrik oluyor. Biri ’gak’ dese, diğeri ’guk’ diyor. Üstelik bu terör estiren, birbirine vuran, sıradan tribündeki çapulcular değil.. Adam gibi adamlar bile arıza veriyor...

İKİ hafta önce “Hakem konuşmam” diyen Rijkaard’ın (Ara not: G.Saray’a çağ atlatacak, vizyon getirecek diyenler şimdi sallıyor) Aydın’a atılan tekmelere isyan ederken 4. hakeme nasıl itiraz ettiğini gördük... Rıza Çalımbay, ilk yenilgide “Kayseri takımı yerden kalkmadı” diyor. (İnönü’de koro halinde ’yatma’ tezahüratı yapılmıştı, bu konuda belli ki sabıkalı) Tolunay Kafkas’ın yanıtı da yaratıcı.. “Ben öyle talimat vermedim..” Yerseniz!


MESUT Bakkal.. Bu ülkenin yeni nesil değeri. Övdüğümüz, beğendiğimiz birisi. Futbol çok iyi bilen Manisalılar, teknik direktörden daha teknik direktör oldukları için taktiğe isyan ettiler. oyuncu değişikliklerine kızıp küfrettiler hocalarına.. Bakkal da kızdı; “Hadinizi bilin” diyerek ‘İstifa’yı bastı.. Kabul edilmedi fakat durum hakikaten vahim...

UYGUN da istifa etti.. 98 haftalık bir çınar devrildi. Bir veda mesajı var ’Kurtlar Vadisi’ tadında.. (Sahi İnönü’deki manzara neydi öyle, yuh artık) Giyotinle girmiş, celladla çıkmış. Yahu arkadaş, futbol litaretürüne dini ‘Laila’yla karıştırıp soktun anladık da, bu cellat ne...

MECNUN Başkan kelleni aldı da haberimiz mi yok. Gerçi, sen ‘şişman’ egonun kurbanı oldun. “Ben, ben ve ben” dedin hep, takımı toptan değiştirdin. Sonuç ortada. Yeni hayatında başarılar hocam, umarım ders almışsındır.

AKİL adamlar böyle olursa cemaat nasıl davranır ki? Onlar da cin akıllı. Es-Es’in efsaneleşen tribün grubu penaltıyı vermeyen Selçuk Dereli’yi kibarca tribüne davet etti.. “I Love You Selçuk” dediler. Özetlerde gördüm aynı adamlar birbirine Mike Tyson kesilmiş yumruk atıyordu. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Hakan Yaşar / Vatan
***

Yazıya katılanlar...katılmayanlar... yorumlarda neden katıldıklarını/katılmadıklarını belirtirse seviniriz.

4 comments:

Ömer dedi ki...

Mesele ise hakeme, hocasına ve başkanına küfreden taraftar kod adlı holiganların enerjisini doğru yöne çekememek

Kime kufretmis baskana?
Cift kupali baskana yeter denemez miymis?
Sacmalik.

oneblood dedi ki...

hala sığ bir şekilde Çifte kupalı başkana ’yeter’ çekiliyor. cümlesine hak verebiliyormusunuz. eğer başarı kupalara endeksliyse başkanın 5 senelik başarısızlığı nolucak. aynı şeyleri söylemekten dilimizde tüy bitti cidden size de "yeter" çekmek lazım. beşiktaş taraftarı takım şampiyonluğa giderken de yeter diye bağırıyordu hatırlayın iyi çözümleyin bazı şeyleri.3 puan kupa şampiyonluk sevdasında değil Beşiktaş taraftarı derdi tasası başka şunu anlayın artık.

Santiago dedi ki...

2 kupa alırsan ne yaparsan yap karada olum yok artık sana senin su an yaptıklarına kimse gık çıkarmamalı ne guzel bir mantıktır ne guzel bir analizdir..
Şampiyonluk kutlamalarında Mehmet Topuzla anlaştık de en buyuk rakiplerinden birinin baskanı çekip alsın elinden aleme rezil ol bu da olmamış gibi elindeki stoperi bedavaya diger buyuk rakibine kaptır tonla para verip git ferrari gorunumlu dogan slx al ama cl'de puan alama sonrada dellenen taraftara köşe kadısının biri giydirsin oh ne guzel walla..
Not:Bu yorum bir Fenerbahçeliye aittir...

Unknown dedi ki...

yazı baştan sona saçmalıkla dolu, hakan yaşar kimdir bilmem. ama yazmadan önce biraz futbol bilgisi depolasın. veya komple bıraksın bu işi. yazıyı neresinden tutarsak elimizde kalır o yüzden nerelere katılmadığımı es geçiyorum.