Salı, Ekim 13, 2009

Arda Turan'dan Oğuzhan Özyakup'a Türk Futbolunun Görünümü


Arda Turan 22 yaşında. Galatasaray'ın 10 numaralı kaptanı ve Türk futbolunun gözbebeği konumunda. 7 yaşındayken Fatih Terim'in beğenisini kazanan Arda, Türkiye'nin önemli altyapılarından biri olarak kabul gören Galatasaray kulübü altyapısında yetişti. Herkes onu ilk gördüğü günden beri yapacağı büyük sıçramayı bekliyor. Ve yine pek çok futbolsever Arda'nın Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynayabileceğine inanırken, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Arda'yı İspanya liginde 14. sırada olan takıma göndermem" dedikten sonra, Arda'nın kariyer planlamasıyla bizzat ilgilendiğini söylüyor.


Oğuzhan Özyakup 17 yaşında. Hollanda'nın Zaandam kentinde doğan Türk asıllı Oğuzhan, AZ Alkmaar altyapısında yetişti. 1 yıl önce Arsenal altyapısına gitti. Birkaç hafta önce de Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. İki hafta sonra Nijerya'da başlayacak olan Gençler Dünya Kupası hazırlıkları için Hollanda'da bulunuyor. Oyuncunun babasının söylediğine göre kendilerini kimsenin aramamasına rağmen, Oğuzhan'ın hala Türk Milli takımında oynama şansı devam ediyor.

***

Rijkaard, Türk futbolunda her şeyden biraz var ama hiçbir şeyden tam yok derken, bu gibi durumları kastediyordu aslında. Türk futbolunun şu andaki en büyük yıldızlarından biri olan Arda'nın Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynayabilmesi için hala birçok eksiği olduğu iddia ediliyor. Öte yandan, Hollanda ekolünde yetişmiş, 17'lik Oğuzhan'a bugün için nasıl bakıldığına, ve kendisinden neler beklenildiğine dikkat çekmek gerek. Arsene Wenger'in bugün büyük umutlarla ilgilendiği genç oyuncu için Footballiswar.com'dan Fırat Topal bundan yaklaşık 18 ay önce Hollandalıların Oğuzhan'ı 2018'e hazırladıklarını yazmış. Fotoğrafı da zaten o yazıdan aldık.

İki resim arasındaki 7 fark görebilenlere...

4 comments:

Flying Dutchman dedi ki...

ben şu çocuğu bulup bir konuşayım lan

gerçi ingilterede'dir her gün ama...
dur bakalım

myorsa dedi ki...

7 değil 77 fark apaçık ortada bu konuya değindiğin için saol.

ygtylmz dedi ki...

Futbol dünyası özellikle Türkiye'de içler acısı . Bu durumların düzelmesi lazım . Bu çocukta bana göre bizim milli takımda oynamayacak . İnşallah oynar .

linguisticsfc dedi ki...

bizde oynamazsa sonu uğur yıldırım gibi olsun ... mu? şaka şaka, hayırlısı olsun xD