Pazartesi, Eylül 28, 2009

Biri Bu Adamı Durdursun!

En son olaylı Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında yaşanan kepazelikleri Diyarbakır'da yaşayan Galatasaray taraftarına bağlayacak kadar kendinden geçen Diyarbakırspor kulüp başkanı Çetin Sümer'in son demecine dikiz: "Ligden çekiliyoruz, bu ülkede daha çok kan akar".

Bursa'da yaşanan olaylar Bursaspor taraftarını bağlar. Konuyla ilgili gerekli açıklamaları onlar yapacaktır ama bir kulüp yöneticisinin kurduğu cümleye bakınız. Ahmet, Mehmet ya da benim gibi sıradan bir blog yazarı mağlubiyetin vermiş olduğu sinir ve moral bozukluğuyla böyle cümleler kurabilir ama bir kulüp başkanının devamlı böyle ucuz demeçler vermesi, ortamı germesi kesinlikle provakasyondur, rezilliktir.

Gerek her sene tribünlerinde yaşanan olaylar gerekse de böyle yöneticiler sebebiyle Diyarbakırspor iyice antipatik bir kulüp olmuştur. Suçu sağa sola atmak yerine, kendi içlerindeki pislikleri temizlemeleri daha hayırlı bir iş olacaktır.

Diyarbakırsporlu yöneticilerin provakasyonlarıyla ilgili başka bir yazı için bkz. Ultras Movement blog / Adam mısın?

5 comments:

Adsız dedi ki...

diyarbakırda memuriyet gereği yaşadım. o şehri seviyorum ama futbol hak etmiyorlar ne yazık ki. birçok konuda diyarbakırlı dostlarımı savunurum ama mevzu futbol olunca nedense sapıtıyorlar.

umarım küme düşerler ve bir daha süper lige çıkamazlar.

ferhat özgenç

Ortega dedi ki...

Böyle çapsız, provakatif yöneticilere bakarak Diyarbakırspor düşsün yorumlarına katılmıyorum.

Benim değinmek istediğim nokta şuydu. Şimdi en son Galatasaray ve Eskişehirspor arasında bir taşlama mevzusu yaşandı. Eskişehirsporlu bir yönetici çıksa ve "Takımı ligden çekeriz", "Galatasaraylılar Eskişehir'e gelmesin" vs. gibi laflar ederse, aynı şeyleri onlar için de söyleriz.

not: Kulüp başkanından yola çıkarak o şehrin insanlarına küfür etmeye çalışanlar o yorumlarını onaylayacağımı mı zannnediyorlar?

ziggytheking dedi ki...

Yöneticilerimiz olayı bize havale ettiler de ondan Hasan :) Takım otobüsünün camını taşlayan adamları niye kaale alalım?

Eskişehir'e gelene bilet bedava
MOR formayla Porsuk Çayı'nda yüzmenin bedeli paha biçilemez!

Adsız dedi ki...

karardan vazgeçmişler. birileri kulaklarını çekti herhalde :D

http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/turkcell-super-lig/39866/diyarbakirdan-geri-adim.html

şimdi o haber altında yapılan yorumlara bakıyorum da, resmen toplumdaki kutuplaşma devam ediyor. biz doğulular olarak arkandaydız başkan, geri vites yapma yorumları var. futboldaki en pis unsur siyaset yine gündemde.

acedemy_berkant

linguisticsfc dedi ki...

hop diye topu bu adama veya sadece bir kesime atmak da yanlış, evet diyarbakır stadında bazen teröristler de barınabiliyor, ama bunun karşılığı olarak diyarbakır her deplasmanda terörist takımı gibi karşılanırsa bölgede terör karşıtlarını da ister istemez kaybederiz, yahu onları da teröre iteriz, bi empati kuralım ya adam ne hisseder her maçı şehrinin takımına terorist muamelesi çekiliyor, bursalı taraftarlara da biber gazı sıkılmış mı?