Salı, Eylül 15, 2009

Bir Rüştü Reçber Klasiği

"M.United'a gitme şansım varken Barcelona'yı seçtim.."

Rüştü'yü ne kadar çok (!) sevdiğimi herkes bilir. Yine ciddi bir sorumluluk arifesinde Rüştü yok. İşte onu bu yüzden sevmiyorum. Bu kez de kulak zarından operasyon geçirmiş. 3 hafta yokmuş. Sevinsin bence Beşiktaşlı arkadaşlar.

Bizdeyken hala o Beşiktaş maçı öncesi yaptığı profesyonellik dışı hareketi ve söylenen yalanı affedemiyorum. Basit bir taraftardan öte değilim ama unutamıyorum işte..

Ekşi Sözlük'te Rüştü hakkındaki ilk entry'e bakın, orada "portakal" rumuzlu arkadaş güzel özetlemiştir durumu;

"Fenerbahçe'nin, karısına kızıp elini cama vurarak kesen kalecisi... gazetelere yansiyan haber ise önce "ayakkabisini temizlerken falçata ile kesti" olmuştur... mesela elleri ile para kazanan bir başkasini, atiyorum Fazıl Say'ı ellerini camlara vururken ya da falçata ile piyanosunu temizlerken düşünebiliyor musunuz?"

Doğru söze ne denir ki?

Rüştü'yü eleştirdiğim vakitler genelde, "çok iyi bir kalecidir" diye savunuyorlar onu. Benim geçmişteki başarılarına çok ciddi bir eleştirim yok. Onun sayesinde ligde çok mühim başarılar elde etmişizdir. Avrupa'daki birçok maçta bizi yakmış olsa da, geçmişte çok iyi bir kaleci olduğu gerçeğini göz ardı edemem...ama Rüştü iyi bir profesyonel değildir. Sadece rakip topçulara efendice davranmakla da bitmiyor bu işler ayrıca. Futbolcu öncelikle ekmeğini kazandığı takıma ihanet etmeyecek. Rüştü bunu çok yapıyor. Ve bunları saçma sapan goller yiyerek yapsa (bkz.en son Gs-Bjk derbisi) çok üstünde durulmaz, durulmamalı..fakat gidiyor kendisine en çok ihtiyaç duyulan anlarda bir sorun yaşatıyor aniden, ve piyasadan toz oluyor. Ona güvenenleri adeta sap gibi bırakıyor ortada.

Şimdi M.United maçında kalede muhtemelen Hakan olacak. Onun psikolojisi de zor olmalı. Bir yandan oynayacak olmanın verdiği mutluluk, öte yandan United'a karşı olası bir kötü performansla iyice topun ağzına gelme durumu. Belki de içinden sövüyordur "neden" diye, kim bilir?

not: son oynan gs-bjk derbisinde rijkaard'a rüştü'nün performansını soran bir gazateci oldu mu? ben ne duydum, ne de okudum bunu..ondan soruyorum.

1 comments:

adozzi21 dedi ki...

Rüştü kadar çok sakatlanan, sakatlığı yüzünden maç kaçıran hatta maçtan çıkan başka kaleci görmedim ben.. hiç de şaşırmadım..