Cuma, Eylül 11, 2009

Alex'in Fenercell Sohbetindeki Bazı Cevapları

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Fenercell'in yeni uygulamasıyla taraftarların SMS ile gönderdiği soruları yanıtladı. Tercüman Samet Güzel aracılığıyla bazı sorulara verdiği cevaplar aşağıda. Yanıtların tümüne buradan ulaşabilirsiniz... Ben seçmece yaptım daha çok.

***


Soru: Futbolu ne zaman nerede bırakmak istiyorsun?
Alex: Ne zaman olduğu hakkında net bir yorum yapamıyorum. Bitireceğim yer Curitiba olabilir. 2 sene Fenerbahçe ile kontratım devam ediyor. Bitince oturup, konuşuruz. Kulübüm benimle devam etmek istemezse, Fenerbahçe'ye teşekkür edip, kararımı vereceğim. Eğer kulübümüzün benimle devam etme kararı olursa, kariyerime Fenerbahçe'de son verme ihtimalim çok yüksek.

Soru: En sevindiğin ve üzüldüğün maçlar hangileri?
Alex: En üzüldüğüm maç, şampiyonluğu kaybettiğimiz sene Manisa'da, Manisaspor'a 5-3 yenildiğimiz maçtır. En fazla sevindiğim maç da Zico döneminde 2-1 Beşiktaş'a karşı deplasmanda kazandığımız galibiyetti.

Soru: Türk olmayı düşünüyor musun?
Alex: Bu konu hakkındaki olumlu düşüncelerimi her zaman söylemişimdir. Bu düşüncemi başkanımızla da paylaştım, fakat şu anda kanunlar nedir bilemiyorum. Böyle bir imkan olursa seve seve Türk olmayı düşünürüm.

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?
Alex: Küçüklüğümden beri futbolcu olmak istedim, tek hayalim futbolcu olmaktı. Aksi bir durumu hiç düşünmedim.


Soru: Brezilya'da, Fenerbahçe'nin popülaritesi ne durumda? Türkiye Ligi maçlarının Brezilya'da yayınlanmasını nasıl buluyorsun?
Alex: Brezilya'da Türkiye liginin maçlarının yayınlanmasını olumlu buluyorum. Türkiye'de birçok Brezilyalı futbolcu var. Brezilya'da bir kanal Türk liginin maçlarını Brezilya halkına sunmaya başladı. Brezilya'da Fenerbahçe'nin popülaritesi son yıllarda artmış durumda. Bunun nedeni, Fenerbahçe'de birbirinden kaliteli Brezilyalı futbolcuların olmasıdır. Ayrıca buraya Zico geldi. Brezilya futbolunda 3 isim sayarsanız, Zico en başta gelecek isimlerdendir. Bunların yanında Fenerbahçe'nin kendi büyüklüğü ve elde ettiği başarılar da Brezilya'da popüler yapan nedenlerden bir tanesi.

Soru: Yedek kalırsan tepkin olur mu?
Alex: Tepkim, sadece çalışıp, tekrar takıma girmek olur.

Soru: Türkiye'de, Fenerbahçe olmasa hangi takımda oynardın?
Alex: Bunu Fenerbahçe'yi tanımadan sorsaydınız, herhangi bir takım derdim. Fenerbahçe'yi gördükten sonra, Türkiye'de başka kulüpte oynamak istemiyorum.


Soru: Türkiye'de istediğin kariyere ulaştığını düşünüyor musun?
Alex: Burada da başarılı olduğumu, bir gün gidersem saygı duyulan bir oyuncu olarak gideceğimi düşünüyorum.

Soru: Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'de görev almak ister misin?
Alex: Fenerbahçe ile ilişkim ömrüm boyunca devam edecektir. Buradan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe taraftarı olarak kulüple bağım olacak. Görev alır mıyım, almaz mıyım bilmiyorum, ama her zaman Fenerbahçe'nin içinde olacağım.

Soru: Bu sene kim gol kralı olur?
Alex: Güiza olur.

Soru: Kariyerinde toplam kaç gol attın?
Alex: Net olarak söyleyemiyorum, ama 310 ile 320 arasındadır.

Soru: Yeni bir transfer gerekli mi, gerekliyse nereye?
Alex: Bir oyuncu alınsaydı, sağ beke alınması uygun olurdu, çünkü o mevkide sadece Gökhan görünüyor. Gökhan'ın olmadığı zamanda orada birinin olması iyi olurdu.


Soru: Fenerbahçe tarihinde merak ettiğin, tanımak istediğin oyuncu var mı?
Alex: Bir gün oturup Lefter ile konuşma fırsatını yaratmak isterdim. Bu kulüp adına en büyük futbolculardan biri. Eğer böyle bir fırsat yaratıp, oturup konuşabilirsem mükemmel olur.

Soru: Taraftarımız bu sezon ne yapmalı?
Alex: Manisaspor ve Sion maçında gösterdikleri o destek bütün sezon devam ederse, en iyi şeyi yapmış olurlar. Bu maçlarda, kötü oynadığımız zamanda bize verdikleri destekle aldığımız galibiyette büykü pay sahibi oldular.

1 comments:

Protanopia dedi ki...

"Net olarak söyleyemiyorum, ama 310 ile 320 arasındadır."

Bu da iyiymiş.