Salı, Eylül 08, 2009

20 TL

Bursaspor ve Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Lig müsabakasının bilet fiyatları;

Misafir Tribünü: 20 TL

Sayfayı boşuna yenileyip durmak büyük ihtimal şaşkınlığın bir yansımasıdır. Ama yukarıda okuduklarımız doğru. Bilet fiyatlarına büyük bir hevesle baktığımızda pek de rastlayamazdık bu tarz meblağlara. Neticede bu gözler misafir tribünü kalıbının yanında 3 haneli sayılar da gördü.

Kimisi o deplasman tribününü Fenerbahçe taraftarının dolduracağını bilir, bilet fiyatlarını bu ülkenin şartlarına uygun olmayan şekilde uçuk bir değere getirir. Bu biletler elbet alınır. O "kimisi" bu durumdan memnun bir şekilde kasasını doldurmaya bakar ve dolar işaretindeki göz bebekleri ile etrafa bakmaya devam eder. Kendisi kazanmıştır, ancak taraftarlık bilinçleri körelmeye yüz tutmuştur. Kimisi ise yine o deplasman tribününü Fenerbahçe taraftarının dolduracağını bilir. Ancak meşale ışıltılı gözleriyle oraya gelecek taraftarı düşünür. Kasasının bu maçtan sonra nasıl bir kazanç sağlayacağını o geride bıraktığımız "kimisi" kadar yaşam amacı gibi görmez. Taraftarlık bilinçlerini her zaman keskin tutmaya özen gösterir. İşte bunlardır takdiri, övgüyü hakedenler. Diğerleri ise yerilmeye mahkumdurlar.

Bir insan düşünelim. Kendi yakını onun sendelenmesinden hiç rahatsız olmuyor, ona uzanan çelmelere kendisi de bir ayak uzatıyor. Ama bir başkası geliyor onun önündeki bu engebeli yolu az da olsa açmaya çalışıyor diğer çelmelere aldırmadan. Bu insanın hangisine teşekkür edeceğini tahmin etmek zor değil.

Kendi kulübümüzden göremediğimiz bu taraftar yanlısı politikayı benimseyen Bursaspor yönetimine sonsuz teşekkürler. "Fenerbahçe geliyor bu hafta.Biletleri en az 60'dan satmak lazım" diyen zihniyetlerden gına gelmişken taraftar yanlısı politikalara rastlamak gerçekten sevindirici. Geleceğe dair beslenen ümitlerin erkenden yok olacağı ihtimalini bilsek bile, bu zihniyetlerin gün geçtikçe artmasını temenni ediyoruz.

misafir yazar: northside
grupck.com

3 comments:

painkiller dedi ki...

Bursa da her zaman böyle olmuştur.

varol döken dedi ki...

teşekkürümüzü gidip yerinde edeceğiz pazar günü...

Coobans dedi ki...

Tavuk isteriz o zaman :)