Çarşamba, Ağustos 12, 2009

Tekzip

Ligin ilk maçı olan Denizlispor müsabaka öncesi 100 TL olarak belirlenen deplasman tribünü bilet fiyatlarını sert bir tutumla eleştirip artık "muhteşem taraftar" sözünün bir pazarlama aracı olarak kullanıldığına dikkat çekmiştik. Keza, daha sonra Fenerbahçe Taraftarlar Birliği olarak imza attığımız "futbol izleyicileri sizin köleniz değildir" başlıklı yazıda da fahiş fiyat uygulamasına artık bir son verilmesi gerekliliğini söylemiştik.

Tüm tribünlerin ortak sorunu olduğuna inandığımız "fahiş fiyat uygulaması" boş tribünlere oynanan futbolun baş sorumlusudur. Fakat görülen o ki, bizler bilet fiyatlarının aşağı çekilmesi için bir yaptırım beklerken adeta dalga geçercesine fiyatların daha da yukarı çekildiğine şahit oluyoruz. 16 Ağustos Pazar günü evimizde Sivasspor ile oynayacağımız karşılaşmanın en ucuz bilet fiyatı 55 TL olarak belirlenirken bu oran geçtiğimiz sezonla kıyaslanınca %25'lik bir artışa tekabül ediyor. "Fenerbahçe" ismini sık sık kurulduğu günlerde halkla iç içe olmasından doğal bir kıvanç duyan camiamız nedense kulübümüzün "halk"tan koparılmasına seyirci olmaktan öteye gidememektir.

Yönetimimizi "fahiş fiyat uygulaması" konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bununla birlikte, bu külübün taraftarlarının belli bir kesimden gelmediğini hatırlatmak istiyoruz. Her konuda Avrupa'ya özenen futbol yöneticilerinin artık biraz da bilet fiyatları uygulaması hususunda onların ne yaptığına bakmalarını öneriyoruz. Dünyanın en büyük kulüpleri dahi dar gelirli taraftarları için kale arkası fiyatlarında düzenlemeye giderken kulübümüzün yenilenen statla birlikte bu konuda çok katı fiyatlar belirlemesini üzüntüyle karşılıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamayı "tekzip" etmek zorunda kalıyoruz. çok kombine sattırmanın yüksek fiyatlı bilet satışı yapmaktan geçtiğine inanan yönetimimizi bu konuda bir kez daha düşünmeye çağırıyoruz.

Grup CK

4 comments:

Flying Dutchman dedi ki...

antu camiasında buna müthiş bir yorum var

bilet 25 lira olsa kimse kombine almaz :))))

agopist dedi ki...

Efes finalinin bileti 110 lira ise Sivas maçı zaten o kadar eder:)

linguisticsfc dedi ki...

sivas maçının bilet fiyatlarını ilk gördüğümde bu aklıma gelmişti, dun denizliyi eleştiren fb taraftarı bakalm buna ne diyecek diye, tek tepki CK'dan mı geldi? artık stada gelen kesim belli buzlu viski servisine de başlasınlar, daum fb taraftarı eski heyecanını kaybetmiş diyor daha neler diyecek durun bakalım

PVH dedi ki...

efesliler ne lan? Herifler mala bagladi, efesli ne demek, saka misiniz? Haddinize mi sizin Fenerbahce ve taraftariyla alakali konularda yorum yapmaniz. Her mac sonu bir tanesini ziyaret etmek gerekiyor bunlarin.