Perşembe, Ağustos 20, 2009

Sion - Fenerbahçe (Maç Öncesi)

Böyle Avrupa kupası maçları öncesi rakiplerimizi tanıyalım diye yazılar olur ya. Çok severim onları okumayı. Aslında çoğunda öyle ciddi bilgiler yoktur. Biraz bilgili bir futbolseverin rahatlıkla ulaşabileceği türden bilgilerdir onlar. Ama yine de okumak zevkli oluyor onları. İşte o yazılarda genelde böyle tüm takımın olduğu poster çalışmaları olur. Aklıma o geldi. Ondan böyle bir foto seçimi yaptım.

Efendim, gerek maddiyat, gerekse de kadro kalitesi bakımından Sion asla Fenerbahçe'yle boy ölçüşemez. Fakat futbolun en garip ve de belki de en hoşa giden özelliği her türlü sürprize açık olmasıdır. Bu bakımdan tedbiri asla elden bırakmamak gerek.

Sion'u burada uzun uzun anlatacak değilim. Aşağı yukarı herkes bir fikir sahibi olmuştur Sion hakkında.

Fenerbahçe'ye gelinca; Alex'in yokluğu üretkenlik adına bizi zorlayacaktır. Bu maçta Emre'ye çok iş düşüyor bu sebeple. Ceza sahası çevresinde daha fazla gözükmesi ve inisiyatif alması gerekmekte.

Bireysel anlamda Fenerbahçe'de çok iyi oyuncular var. Maçın kilit adamı olabilecek diğer isimler bu bakımdan Andre Santos ve Kazım'dır bana kalırsa. Tabii oyun disiplininden kopmadıkları takdirde.

Duran top üstünlüğümüzü bu maçta kullanabilir miyiz orası muamma. Alex'in eksikliği burada da ciddi manada hissedilecektir.

Bol gollü bir maç olacağa benziyor diye bir öngörüde bulunalım. İnşallah rövanş için avantajlı bir skorla döner Fenerbahçe...

2 comments:

baldur dedi ki...

fenerbahçe'de duran top kullanabilecek o kadar adam var ki o konuda hiç sıkıntı çekmeyiz. kornerleri alex olmayınca emre kullanıyor ki gayet güzel açıyor son maçta da gördük:) frikikleri ise zaten carlos kullanıyor. mehmet topuz, emre, deivid ve cristian da diğer kullanabilecek oyuncular.

Ortega dedi ki...

Emre'nin Alex gibi değişik tarz köşe vuruşu deneyebilecek bir hali yok sanki.

Alex bu konuda hakkaten de gavurun deyimiyle "master degree" ye sahip :)

Ama Fenerbahçe'de frikik kullanbilecek oyuncu sayısı fazla yorumuna katılıyorum.