Cuma, Ağustos 14, 2009

Bunun Melodisi Ne?


Britanya'nın en iyi futbol tezahüratı şeklinde sunulan bir haberi görünce öncelkle ihtiyatlı yaklaşıyor insan. Nasıl yani, kime göre, neye göre? gibi sorular kafanızda canlanıyor. Haberin detaylarına doğru yönlenmek icap ediyor haliyle...

Bir yarışma yapılmış. John Barnes ve şair Ian McMillan'ın önderliğinde gerçekleşmiş bu hadise. Yarışmaya katılan taraftarlar yüzlerce tezahürat yazıp yollamışlar. Southend United taraftarı Terry Cockell'in Dougie Freedman adlı futbolcu için yazdığı tezahürat en iyi marş olarak seçilmiş. 39 yaşındaki bu vatandaşın kazandığı büyük ödül ise bir adet kayıt stüdyosu seyahati.

Tezhüratın sözleri ise şöyle;

Underground, overground signed on a free,

He’s Dougie Freedman of S.U.F.C.

Scores goals for fun, he’s blue through and through,

Better watch out ‘cos he’ll score against you.


Yazının başlığına gelince; genelde taraftar forumlarında sadece sözleri yazılan tezahüratlar için sorulan ilk sorudur bu. Muhtemelen siz de sözler okurken bunu düşünmüşsünüzdür. AFC Wimbledon'la alakalı bir marşın melodisiyle söyleniyormuş bu tezahürat. Yakında Wimbledon forumlarında "hırsızlar" diye konular açılır mı acaba? Yahut Wimbledon tribününden bazı ağır abiler BBC'in ana haber bültenine çıkarlar mı? Bunlar da akla gelen esprili ilk sorular olsun.

John Barnes bu marşı seçmelerinin sebebini, karar vermek zordu, pek çok marş vardı ama bu en iyisiydi diye açıklarken, şair Ian McMillan ise ezberlenebilirliği, akılda kalıcılığı ve kafiye bakımından iyi olduğunu ve aynı zaman da esprili bir çalışma olduğu şeklinde açıklamış.

Ve son soru, bizde de böyle bir yarışma düzenlenir mi acaba? (ya da düzenlendi mi hiç)

1 comments:

siyahh dedi ki...

hahaha :) Çocuklar inanınla fena olmuyor bu arada :)