Pazartesi, Temmuz 06, 2009

Kenan Onuk'un Mirası ve Ntv

90 Dakika...Rahmetli Kenan Onuk'un mirasıdır desek bu program için, abartmış olmayız herhalde. Yıllardır ülke spor gündemini meşgul eden, bazen çok ilginç detaylara değinilen, bazen ise Hıncal Uluç'un ego problemleriyle öne çıkan bir programdı(bkz.Mehmet Demirkol hadisesi). Her Pazartesi ciddi bir hayran kitlesi tarafından takip ediliyordu bu program. Aldığı reklamın ve sponsorluk gelirlerinin önemli olduğunu düşünüyordum..neden düşünüyordun diye soracak olursanız, Ntv ekonomik krizi gerekçe göstererek programı yayından kaldırmış. Peki biz bunu yedik mi? Hayır tabii ki de.

90 Dakika'yı son yıllarda ciddi ciddi takip etmiyor olmama rağmen, şunu diyebilirim ki, her türlü reklam alabilen, çok rahatlıkla sponsor bulabilecek bir programdır. Bir kere sevelim ya da sevmeyelim artık marka haline gelmiş bir Hıncal Uluç gerçeği var o programda. Oturduğu kafeyle ilgili bir yazı yazıyor, ve o mekan birden prim yapıyor misal. Tek başına sponsor ve reklam bulabilecek bir yazardır Hıncal Uluç. Ve bunun yanı sıra artık Pazartesi günlerinin en çok takip edilen spor programlarından birinden bahsediyoruz. Öyle ya da böyle bu sorun halledilirdi.

Ntv'nin açıklamasını samimi bulmadığımı belirteyim. Ne yani şimdi, Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın'ın yaptığı program sorun olmuyor, ekonomik açıdan zarar yaşatmıyor ama yılların 90 Dakika'sı mevzu oluyor. Buna gerçekten inanmamızı beklemeleri komik doğrusu.

Haşmet Babaoğlu, Sabah gazetesindeki köşesinde "Takım formalı medya patronları ve gelecek sezon" başlıklı bir yazı yazmış. Okumanızı öneririm. Neyi ima ettiğini anlamak güç olmasa gerek. İşin ekonomiyle alakası yok yani. Anlaşılan bir kulüp başkanı, Ntv'nin patronundan programın yayından kaldırılmasını rica ediyor ve bu talep kabul ediliyor. Rica-minnet ilişkisi tam gaz. Bahsi geçen kulüp başkanının adını burada zikretmeye gerek yok. Kim olduğunu anlamışsınızdır zaten. Ntv son zamanlarda objektif yayıncılık ilkesini unuttuğunu gösterir türden haberler yapıyordu, bi de bu olayla bir açık daha verdiler. Ntvspor'la ne kadar gurur duysak da, Ntv'nin bazı garip haber yorumlamaları ve bu son 90 Dakika mevzusuyla itibarını kaybetmeye başladığını düşünmekteyim.

Sebep her ne olursa olsun, Kenan Onuk'un mirasına sahip çıkamayan bir Ntv var karşımızda. Yazık. Çok yazık. Ntv'den beklenmeyen hareketler bunlar.

7 comments:

Adsız dedi ki...

big brother "aziz" is watching you :*

kayser

ziggytheking dedi ki...

Ntvspor'un da o kadar gurur duyulamayacak bir yer olduğu aşikar bu karardan sonra. Yazık!

LaCatolica dedi ki...

başkanlık seçimi döneminde aziz yıldırımm'ı canlı yayına çıkarıp karşısına manevi oğlu rıdvan dilmen'i koyup saatlerce propaganda yaptıran, sportif başarısızlıklardan çok günlerce tesis yatırımlarını gündeme getiren ve seçimi kazanmasına etki eden bir ntv vardı. şimdi de onun ''3'' yıllık şampiyonluk sözünü sorgulayacak tek program da yayından kaldırıldı.

stalker dedi ki...

ntvsporda da aralarında nermin kartal örkmez gibi kanalın demirbaşı sayılabilecek 5 muhabir kriz gerekçesiyle işten çıkarılmış. ilginç şeyler oluyor hakikaten. rıdvana 5 milyon, sergene 700 bin, muhtemelen hakan ünsala da 500-600 bin civarında meblağlar ödeyen ntvnin kriz gerekçesi gerçekten komik.
bu program için bildiğimse, haşmetin "cüzi rakamlar alıyoruz" mealinde bir açıklamasıydı. bahsettiğiniz gibi kriz bahane. operasyonel çalışmalar sürüyor. topuz mevzuunda sergilenenler ile de agresifleşmenin sinyalleri verildi. 3 sene üstüste şampiyonluk için varını yoğunu ortaya döküyor malum şahıs.

Conrad Bundy dedi ki...

ntv yi şimdi daha çok sevdim. kim kimden rica etmiş, kim ne plan yapmış umrumda değil. hıncal uluç en azından şimdilik televizyondan silindi ya bu bana yeter. dünyadan silinmesi umuduyla...

KeFeLi dedi ki...

Yani Hıncal konuşacak, bu da Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda sekte vuracak öyle mi? Diyelim ki doğru.. Bu sene mi aklına geldi Başkanın bütün bunlar.

Kenan Onuk'un mirası sözüne ise hiç katılmıyorum. Onuk'un zamanındaki program değildi artık. Haşmet'in sürekli tasdik beklediği, Hıncal'ın haftalık fotomaç köşesi haline gelmişti.Hıncal'ın iğrenç bir esprisi vardı bir programda, hiç unutmam.

Demirkol programndan ayrıldıktan sonraydı sanırım.."hehehe değişmeyen tek şeyin Hıncal olduğunu görüyoruz" gibisinden.

iğrenç..

DenizEr dedi ki...

Kardesim sallamayin kafanizdan. Ridvan 5 milyon dolar aliyormus... Programi Aziz Yildirim kapattirmis. Bu Hincal'a kil olmayan bi baskan var mi? niye hemen Aziz Yildirim'a cevriliyor oklar ?

Ayrica bu Hincal degil mi senelerdir bin bir cesit komplo teorisi yazip rating yapan, ondan sonra da hic bir ozur dilemeden pis pis siritarak isine devam eden. Demirkol neden ayrildi bu programdan? Beter olsun...