Salı, Haziran 16, 2009

Geliyorlar gidiyorlar

Bu adamın ismini yazmak ne zor iş imiş. Gordon Schildenfeld büyük umutlarla olmasa da, ortalama bir beklentiyle Beşiktaş kulübü tarafından transfer edilmişti. Geldiğinde Beşiktaş taraftarı,spor basını ve bazı yöneticiler onu havlimanında karşılamıştı. Bekleneni veremeyen oyuncu, geçtiğimiz sezon Alman takımı Duisburg'a kiralanmıştı. Bugün ajanslara düşen haberde ise Beşiktaş kulübü alacaklarına karşılık oyuncunun bonservisinin verildiğini bildirmiş.

Gordon'un Beşiktaş'a bir katkısı oldu mu? Hayır.. Maddi zararı oldu üstüne. Peki çok daha az paraya Gordon'la aynı mevkide oynayan bir Türk oyuncu alınamaz mıydı? Elbette alınırdı. Yahut altyapıdan bir oyuncu da değerlendirilebilirdi (gerçi bu en son düşünülen tercih oluyor genelde). Aynı şey diğer takımlar için de geçerli. Öyleyse neden Gordon gibi oyuncular ısrarla tercih ediliyor? Tekrar tekrar aynı hataya neden düşülüyor?

Bu tarz oyuncular geliyorlar, gidiyorlar.. Paralar sokağa atılmaya devam ediliyor. Ders alan hiç yok ne yazık ki. Harcanan paralar alt yapıya gitse, yahut başka bir yatırım yapılsa daha hoş olur oysa. Lakin, "illa ki yabancı kontejanımızı sonuna kadar kullanacağız", anlayışı devam etmekte. Kulüplerimizin transfer politikaları tam anlamıyla fiyasko. Her sene aynı hataların yapılması, paraların sürekli sokağa atılması ise trajikomik olsa gerek.

Bu arada, Beşiktaş'ın Uğur İnceman transferinin taksitlerini ödemediğini duymuştum bir ara, diye yazacaktım geçenlerde, unutmuştum. Aklıma gelmişken, şimdi yazayım. Garip bir haberdir bu da.

Tüm bunların ışığında aklına geliyor, sormadan edemiyor insan.. Uefa kriterleri vardı bir ara, ne oldu onlara?

5 comments:

omega dedi ki...

İ.kaş yeirne böyle adamlarla muhattap olunması enterasan.İ.Kaş en akıllıca işi yaptı ve kapağı attı Avrupa'ya.

pascal dedi ki...

işte böyle haberleri oku oku küfret, hatta küfür jargonuna yeni şeyler kat !

Adsız dedi ki...

hangi taraftar karşılamış gordon'u?

Olympian dedi ki...

bu futbolcularin trasfer edilmesinin tek nedeni; komisyon. yoneticilerden biri veya birkaci goturuyor parayi. besiktas, fenerbahce sevgisi falan da hikaye zaten onlarin.

1903 dedi ki...

atkıyı takışından belliymiş.