Pazar, Mayıs 24, 2009

GARANTİ NBA SKILLS CHALLENGE


İlkokul yıllarımda sabahın körü denebilecek bir saatte kalkıp, NBA programlarını izlerdim. Murat Murathanoğlu'nun sesinden NBA maçlarını takip etmek o kadar çok hoşuma giderdi ki anlatamam. Elbette memleketteki yaşıtlarımız gibi sokaklarda futbol topunu tepmek için can atardık bizler de ama bir yandan basketbolun cazibesine kapılmamak imkansızdı. Majesteleri Michael Jordan'ın büyüsüne kapılıp gitmiştim o yıllarda misal. Her ne kadar bir Utah Jazz taraftarı olsam da, Jordan'ın yeteneğine laf etmek, onu takip etmemek insafsızlık olurdu. 

Televizyon ekranlarının yanı sıra, bilgisayar oyunlarıyla da NBA sevgimizi yaşamaya devam ediyorduk. O zamanlar renkli oyunlar yoktu belki ama bu Jordan, Stockton, Malone gibi isimlerle o NBA oyunlarında coşmamıza mani değildi elbette.  Larry Bird ve John Stockton gibi isimlerle üçlük kaçırmak imkansıza yakındı diyebilirim mesela ya da Karl Malone - malumunuz "postacı" derler kendisine- ile içeride boş geçmezdik.  Hey gidi günler diyorum.

Basketbolun cazibesi daha bir başka olmuştur her zaman. Lisedeyken karşı cinsin basketbola olan aşırı ilgisi beni okul basketbol takımına yöneltmişti.  Maç öncesi salonda ısınırken, bir yandan güzel bir hareket deneme düşüncesi, bir yandan da acaba hoşuma giden hatun kişi beni izliyor mudur şu an? heyecanıyla ergenliğimi yaşadım ben. Bunları saklamaya gerek yok. Sanırım basketbol oynayan hemcinslerim de benzer heyecanları ziyadesiyle yaşamışlardır. Saklamayınız lütfen...

Neyse efendim, sadede gelelim, zira bahsetmek istediğim şey basketbola olan ilgimden ziyade, basketbola ilgi duyan değerli okurları güzel bir atraksiyona yöneltmektir aslında. Bu sayfanın takipçileri arasında Garanti NBA Skills Challenge etkinliğini duymayan olabilir. Onlara da bu güzellikten bahsetmek gerek. 

"Garanti, “nba skills challenge”a katılmak isteyen 13-18 yaş arası gençleri, temel basketbol yeteneklerini gösteren orijinal videolarını, 31 mayıs 2009 pazar gününe kadar www.nba-garanti.com sitesine yüklemeye davet ediyor. gençlerin “top sürme”, “şut”, “pas”, “1’e 1 oynama” da dahil bireysel yeteneklerini sergileyen en fazla 2 dakikalık videolarına, site ziyaretçileri tarafından puan verilecek. en yüksek puanı alacak 100 kişi arasından uzman bir jüri tarafından seçilecek 30 genç, 19-21 haziran tarihleri arasında istanbul nba skills challenge kampı’na katılma hakkı kazanacak. nba koçları ve oyuncularının gözetiminde yapılacak kampta, 30 kişi arasından performanslarına göre seçilecek 4 genç ise Ağustos’ta orlando magic tarafından orlando’da düzenlenecek basketbol kampına katılacak. Kendi videolarını çekemeyen kişiler için NBA ve Garanti streetfilming (sokak çekimi) haftasonları düzenliyor. "

Yarışma başlangıcı: 6 Mayıs

Street filming: 16-17 mayıs Caddebostan, 23-24 Mayıs İzmir Bostanlı

Son katılım tarihi: 31 Mayıs

İstanbul kampı: 19-21 Haziran Daruşşafaka

Orlando kampı: 3-7 Ağustos


Bunlar da yarışmayla ilgili açılmış sosyal ağlar...

0 comments: