Cumartesi, Kasım 15, 2008

Su Muhallebisi

Fotoğrafta gördüğünüz şey oluyor "Su Muhallebisi". Şu an önümde bir tabak var misal. Hem bunu yazıyorum, hem indiriyorum mideye. Önümdeki tabakta duran su muhallebisinin görüntüsü fotoğraftakinden daha iyi ama..

Pudra şekerini boca ederek yemenizi tavsiye ederim.. Boca edin.. boca..boca juniors.

Malzeme :

* 3,5 su b. süt
* 3,5 su b. su
* 1 su b. nişasta

Şurubu için:

* 1,5 su b. tozşeker
* 2 su b. su
* 1 su b. fıstık veya badem içi
* 1 çay b. gülsuyu

Süslemek için:

* Çilek
* pudra şekeri
* (yahut) nar tanesi fotoğraftaki gibi

Hazırlanışı :

Tencereye 3.5 su bardağı su,3.5 su bardağı süt ve 1 su bardağı nişasta ilave edip pişirin.Daha sonra muhallebiyi tepsiye dökün ve buzdolabında dinlendirin. Ayrı kapta 1.5 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu ilave edip şekeri
eritin.Üzerine 1 çay bardağı gülsuyu ekleyin. Su muhallebisini buzdolabından çıkartın.Tatlıyı dilimleyin.

Üzerine şurubunu dökün. Süslemek için ise küp kesilmiş çileği ve pudra şekerini ile süsleyin.

not: blogda yemek ve tatlı tarifleri mi versem acep?