Cumartesi, Kasım 08, 2008

Sinema Dünyasından Haberler #5

- Oscar Wilde'ın eseri olan The Picture of Dorian Gray'in sinema uyarlamasının promo posteri yayınlandı. Başrollerde Ben Barnes ve Colin Firth var gördüğünüz üzere..

- Ünlü yönetmen Steven Spielberg, bir Kore filmi olan Oldboy'un yeniden çekimi için Will Smith'le görüşüyormuş.. Yorum size ait.

- Animeciler için bir haber. Avatar: The Last Airbander serisi sinemaya uyarlanıyormuş.

- Bu magazinsel bir haber. Monica Belluci "GQ" dergisinin Kasım sayısına kapak olmuş. Ortalıkta ben güzelim diye dolaşan genç kızlara GQ dergisinin kapağı gösterilip, "alın size kapak olsun" denilebilir. Aklımızda bulunsun.


- Jim Carrey'nin oynadığı komedi filmi Yes Man'den bir kare. Harry Potter olmuş burada. Kendisinin tam bir karakter oyuncusu olduğunu düşünmekteyim. Komediye geri dönmesi geçicidir umarım.

- Fransız filmi 13 (Tzameti) Hollywood tarafından yeniden çekiliyor. Filmde oynaması için şimdiye kadar anlaşılan isimler: Mickey Rourke, Ray Winstone, Jason Statham, Sam Riley, Ray Liotta ve 50 Cent.

- Gladiator filmindeki Commodus karakteriyle beni benden alan Joaquin Phoenix oyunculuğu bırakıp, müzikle uğraşacağını açıklamış. Yastayım..

- Bir yeniden çevrilecek film haberi daha. Forbidden Planet'te yeniden çevrilecek deniyor. Yeni bir akım başladı sanırım. Yeniden çevrilen filmler..

- Adamım Quentin Tarantino'nun merakla beklediğim filmi Inglorious Bastards'a eklenen 2 isim daha var(mış). Samuel L. Jackson ve Maggie Cheung.

- Cem Yılmaz'ın A.R.O.G'u 5 Aralık'ta vizyona girecek. Bayram öncesi. Mükemmel zamanlama yine ticari açıdan. Her şeye rağmen iyi bir filmin bizi beklediğini düşünüyorum. Yukarıda filmin ilk afişini görüyorsunuz..

- Efsanevi Macar futbolcu Ferenç Puşkaş belgeseli 2009 yılında vizyonda olacak(mış).

- Can Dündar iddialara yanıt vermiş. Merak edenler buradan buyursunlar.

- Steven Soderbergh imzalı Che:The Guerilla filminin yayınlanan ilk fragmanıyla son verelim yazıya...

4 comments:

Noat Samisa dedi ki...

Oldboy'u sapkın Hollywood klişelerine boğup da iç etmesinler.Tamam, Spielberg'e saygım var.Kabul, Will Smith de iyidir.Ama Oldboy'u defalarca seyredip biraz ''sanat'' öğrensinler.

Bu dediklerim Tarantino için de geçerli.Chan-wook Park'ın yeni filmi Thirst'in setine uğrasın bir ara, ışıkçılık yapar. :-)

Ömer dedi ki...

bazen seni anlayamiyorum :)

Ortega dedi ki...

Ömer, bunu ne için dediğini çok iyi anlıyorum ben de. Sana Ferdi Tayfur'dan bir şarkıyla selam yolluyorum buradan "Merak etme sen" :D

Cüzzamlı Melek dedi ki...

bi adam goraya gülmüşse ve aroga gülecekse (fragman hesabı) zekasından şüphe ederim.
ederim yani:pp