Çarşamba, Kasım 05, 2008

Garip

Mustafa filmi, Can Dündar, Turkcell, Doğan Medyası, Sabancı'nın güme giden sponsorluğu vb. hadiseleri ayrı bir başlık altında yorumlamak isterim ama birkaç gündür cenaze ve taziye işleriyle uğraşmaktan, fırsat bulup gidemedim filme. Doğal olarak gitmediğim filmi uzun uzun yorumlamak yanlış olur kanaatindeyim. Bu arada bu filme grup olarak gidelim furyası da başını almış yürümüş memlekette. Bi de böyle bir durum var. Herhalde haftasonu izleme fırsatı bulurum gibime geliyor bu yüzden. Aslında Arsenal maçının oynandığı saatlerde gideceksin, o kepaze futbolumuzu izlemeyeceksin ama Fenerbahçeliyiz..acı çekmeyi severiz..

Neyse yazmak istediğim mevzu başkaydı. Nerden nereye geldik..

İlginçtir, bana -eskiden- sabah akşam Can Dündar imzalı yazıları "forward mail" olarak gönderen bazı kişiler, son birkaç gündür ne hikmetse Can Dündar'a bel atından vuran giydirmelerin bolca olduğu tepki maillerini yine “forward mail” olarak gönderiyorlar. Dünya ne kadar garip insanlarla dolu değil mi?

Gelen elektronik postların “title”ı da oldukça vurucu hakkaten: “Mustafa değil, Mustafa Kemal Atatürk”. Hatta fesybuk'ta bu isimle kurulan bir grup da varmış herhalde. Oraya da bakmamız rica ediliyor bu arada..

Garip geldi bana bu durum. Can Dündar bir anda "tu kaka" oldu..

5 comments:

ziggytheking dedi ki...

Abi bu dumanlı havada yanlışlıkla Can Dündar Can Yücel olmuş heralde. İnsanlık halidir, anlarız merak etme :)

Forvırd elektronik postadan vahiy gelse okumam öylesine nefret ederim. İncelense ne tezler çıkar bu forvırd elektronik posta zincirlerinden ya bizim tek aşkımız futbol deyip geçelim.

Ortega dedi ki...

Eyvallah ziggytheking..aynen dediğin sebepten uçmuşum biraz (:

Yağız Gönüler dedi ki...

Can Dündar resmen kendi fikirlerini Atatürk'e mâl etmek için yapmış bu belgeseli. Çok da güzel uyarlamış. Çok zekidir kendisi. Fesattır ve nankördür.

http://romanistabukowski.blogspot.com/2008/11/mustafa.html

lowrider dedi ki...

Tepkiler gercekten komik, yersiz ve basit...

farawaysoclose dedi ki...

ortalıkta gezen romantik Can Dündar yazılarının büyük kısmının ona ait olmaması da ayrı bir komedi!

geçenlerde ofisteki aşırı laiklik hassiyetindeki teyzelerde biri çığırtıyordu: "isme bak MUSTAFA! isminde bile meymenet yok filmin!!"
nası ya?!