Perşembe, Kasım 27, 2008

Formayı Atana Değil, O Formayı Yere Attırana Bakmak Lazım

Aziz Yıldırım, "Neden Zico gönderildi?" sorusuna yanıtlar verirken, bir ara şöyle bir laf etmişti, "Hoca antremanda bir şeyler yapıyor, arkasında tercüman çocuk top oynuyor". Burada bahsettiği kişi tercüman Samet Güzel oluyor malumunuz. Otorite sorunu olduğundan, ciddiyetsiz ortamdan dem vuruyordu Başkan. Futbol takımı tarihindeki en büyük Avrupa başarısını elde etmiş, ve ilk 8'e girmişti ama otorite ve ciddiyet de mühim meselelerdi nihayetinde.

Bahaneler üretip Zico'ya kapıyı gösterdi. Daha sonra "bunca yıldır aradığım teknik adam" deyip Aragones'e sarıldı Aziz Başkan. İspanyol hoca sert mizacı ve disiplinli yaklaşımlarıyla meşhurdu. İspanya Milli Takımı'nın başındayken futbolcuların her şeyine karıştığına dair haberler çıkıyordu basında. Aziz Yıldırım, Aragones için "Tam benim kafama göre bir hoca" demişti belki de bu sebeple..

Planlanan şey şuydu; Aragones gelince, takım tesislerde Brezilya usulü doğum günü kutlamaları yapmayacak, Anadolu takımlarıyla yapılan maçlara daha ciddi bakılacak ve yürüye yürüye şampiyon olunacak..Haa, bi de unutmadan Tercüman Samet antremanlarda arkada top oynamayacak..

Dede'nin gelmesiyle birlikte, Brezilya usulü doğum günü kutlamaları, ve Tercüman Samet'in antremanda hocanın arkasında top oynaması gibi bir sorunu kalmadı Fenerbahçe'nin. Lakin bazı şeyler bir türlü düzelmiyor. Eski tas eski hamam modunda devam ediyor. Fenerbahçe hala Anadolu takımlarına karşı oynadığı maçlara konsantre olamıyor ve ciddi puanlar kaybediyor. Takım yürüye yürüye şampiyon olacak derken, bu tarz maçlardaki puan kayıplarından bahsediliyorsa, çok yanlış bir hesaplama yapılmış. Sayısal öğrencisi değildim lisede ama sadece derbileri kazanarak şampiyon olunmayacağı gerçeğini görmek için matematikle uğraşıyor olmaya gerek yok..

Dede'nin gelmesiyle takımda ne derece bir disiplin sağlandı, otorite durumları nedir? sorusu sorulmalı artık.

Vakt-i zamanında formasını yere attığı için sezon sonunda kendisine kapı gösterilen bir Tomas örneği var. Esasında madem forma sizin için özel, ki bence de öyle olmalı..hatta kutsal görülmeli, sezon sonunu beklemeden bir şeyler yapacaksınız ki, bir daha kimse formayı değil yere atmak, yerden belirli bir yüksekliğin altına bile bırakamasın..

Bu sene noldu? Önce Kazım formayı yere attı. Yönetim sus pus. Sanki böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi davrandılar nerdeyse. Bu blogda, Kazım ne derece yetenekli bir adam olursa olsun, o forma Fenerbahçe formasıdır, Kazım'a bu en uygun şekilde anlatılıp, kendisine kapı gösterilmelidir dediğimde, "Sen zaten hep Aziz Yıldırım'a muhalifsin, rantçısın vb." ithamlarla karşılaştım. Ne alakaysa artık. Lakin bunu söylememdeki esas amaç, bu futbolcuyu hemen kaybedelim şeklinde değildi. Yanlış yorumlandı sözlerim.

Görüyorsunuz işte. Sen forma atma meselesinde herhangi bir ciddi yaptırım uygulamazsan, o formayı daha çok atan olur. En son Deivid atmış. Yarın kim atacak bakalım?

Şimdi hem sanal alemden, hem de tribünden Deivid'e sallasak kaç yazar? Birkaç ay önce Kazım attı formayı, bir şey diyen çıkmadı. Bu kez de o attı. Nasıl olsa herhangi bir yaptırım uygulayan yok..

O formanın mühim olduğunu, kutsal olduğunu iddia ediyorsanız, bunu yaptırımlarınızla göstereceksiniz Fenerbahçe yönetimindeki değerli isimler.. Siz böyle sus pus kaldıkça, Fenerbahçe formasını yere atan daha çok oyuncu çıkar bu takımdan.

Yazık...

7 comments:

Adsız dedi ki...

hayatın ironi. üslup meselesi galiba. ondan bu kadar çok okunuyor herhalde blogun el eşşek sıpası beyefendi.

rusya'dan ne istiyorsun? 6 ay sonra getireyim sana :)

Ortega dedi ki...

Rusya'nın neyi meşhursa getir abi :D

Adsız dedi ki...

Aziz bey bahsettiği gibi istikrardan ve disiplinden yana olsaydı şu an şöyle bir hucum gücümümüz olurdu...

............ X ............

...X .....X......X......X..

DEİVİD...APİ...MARCO....TUNCAY

............ALEX.............

............ANELKA...........

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu nasıl taraftarlıktır anlamam. Beşiktaş'ın kaptanları kavga ettiğinde çok daha suçlu olmasına rağmen Beşiktaş taraftarları Bjk tv ye smslerini şu yönde atıyorlardı...

Toraman'ı affedin... Hep Toraman'ı affedin hep toraman'ı affedin. Bir taneside dememişki. Yeteneksiz, kalitesiz ilk onbiri haketmeyen kaptanımızın suçu günahı yoktur. Çok daha yetenekli ama karaktersiz Toraman gönderilmeli.

Nerde sevinmek için sevmedik. YALANNNN. bir tarafına zor gelince milletin unutuluyor o sözler. Baki höyt dese gönderirsin. Toraman kaptanı dövse gönderemezsin. Bol bol stoperin varsa Tomas gider. Ama ilk 11 inden Colin ve Deivid gitmez.

Şimdi Tomas çıkıp açıklama yapsa. Deseki Aziz başkan buna ne diyorsun? Cidden ne diyecek Aziz.

Gönderilsin bu cahiller böyle büyük camialarda işi yok bunların. Devidi Kazım İbrahimler gönderilsinler.

Bu yoruma da karşı çıkan varsa Beşitaş'ı Fenerbahçe'yi sevmiyordur. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin başarısını seviyordur.
Kimse bana ahkam kesmesin.

voodoo girl dedi ki...

o samet'i bir dövsem nasıl rahatlayacağım.

ygtylmz dedi ki...

Yönetimin yaptırımları genelde biz Genç Fenerbahçelilere veya KFY veya CK grubuna oluyor . Taraftar konusunda gösterdiği inatı başka konularda gösterse şu an bu durumda olmazdık . Bu arada Forma olayında ise diyeceğim kesinlikle ceza verilmeli . İster Alex olsun ister Roberto Carlos ister Deivid İster Gürhan . Vericeksin cezayı sonra bakalım bir daha yapabiliyor mu kimse .

travis bickle dedi ki...

ne dede nede topçular;aziz efendi kendi çiftliği şeklinde yönetmeye devam ederse fenerbahçe bütün değerlerini kaybeder,zten her maça gittiğim stad iyice tiyatroya dönmüş durumda...