Perşembe, Kasım 13, 2008

Bir Göğüs Reklamı Olarak Samantha Fox

foto: M.Oktay Özen

Gördüğünüz kare 1988 yılındaki Fenerbahçe-Altay maçından. Maçın skoru 4-0.

Fenerbahçe formasındaki göğüs reklamı Tamek'tir görüldüğü gibi.. Bu normal bir şey. Lakin Altay'ın forma reklamına bakıyoruz ne yazıyor diye.. Samantha Fox.

Samantha Fox 80'lerin sonunda müzik dünyasına giriş yapan ve 90'lı yıllarda adından sıkça söz ettiren bir şarkıcıdır. Yakın tarihte ülkemize gelip, Ferhat Güzel'i öpmüşlüğü bile vardır hatta yanılmıyorsam. O sahneyi gören geçmişin ergenleri ne hissetti acaba? O da ayrı bir merak konusudur benim için. Yabancı bir şarkıcının adı nasıl olur da Altay'ın göğüs reklamı olur diyebilirsiniz.

1988 yılı Eylül ayında Samantha Fox konser için İzmir'e gelecektir. Bu konserin reklamı için en uygun yollardan biri olarak Fenerbahçe-Altay maçı düşünülmüştür. Bu sebeple Altay takımı sahaya "Samantha Fox" göğüs reklamıyla çıkar.


Four Four Two dergisinin bir sayısında unutulmaz forma reklamları konusu işlenmişti. Hatta yazıdaki "Karşısında 11 tane Samantha Fox'u geren Fenerbahçe sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılır" yorumu da oldukça komik gelmişti.

3 comments:

Sencer Yücel dedi ki...

fenerbahçe reklamında da günümüz şartlarında her şey normal değil. renkler tehlikeli ;)

Santiago dedi ki...

Bu maçta maradona veya messi'ninki kadar olmasada rıdvan'ın dripling ile gol attığına tanık olmuştuk...

petit dedi ki...

Samantha Fox'un çok dandik bir bilgisayar oyunu da vardı yıllar önce. Poker'de yenildikçe soyunurdu. Yalnız güzel reklam olmuş. Bu arada rakip takımda olduğunuzu düşünsenize. Karşınızdaki formada Sharon Stone, Brooke Shields falan yazıyor. Mümkün değil top oynayamam.