Perşembe, Kasım 20, 2008

Şanlı Tuncay

Maçın ilk yarısını pek izleyemedim açıkçası. İkinci yarı Milli Takım'ın bol bol şut denemesi güzeldi. Nostalji yaşattılar bize Avusturya atmosferinde.

Tuncay Şanlı buraları terk edince, bizim camiada -kısmen- haklı olarak bir kırgınlık oldu ona karşı... Tuncay'ı seven, çabasını takdir eden biriyim. Yeteneklerini zorlayarak yüreğiyle oynayan bir oyuncudur. Takımın çuvalladığı, ruhsuz oynadığı bir dönemde "Ruhunu gönder Tuncay" pankartı açılmıştır Kadıköy'de. Bu yapılan doğrudur yahut yanlıştır, bunu tartışmak değildir derdim. Sadece taraftarın ona bakış açısıdır göstermek istediğim.

Eskiden kısıtlı yeteneklerinin üzerine, daha çok ruhunu koyarak oynayan adam imajı veren Tuncay; dün akşamki usta gol vuruşlarını görünce değişmiş, ve kendini bir hayli geliştirmiş olarak çıktı karşımıza. Sağolsun, Premier Lig maçlarını Spormax alınca, pek takip edemez olduk onu bunu sene. Gerçi bir dönemi sakatlıkla geçirdi ama Southgate hakkında hep olumlu şeyler söylüyordu. Dün geceki gollerine en çok Southgate sevinmiştir belki de.

Bu arada Colin Kazım'ın "Milli Takım'da gülmem problem olmuyor" sözünü de bir yere not etmek gerek. Üzerine konuşulması gereken bir konudur bence.

7 comments:

Selin dedi ki...

İzlerken gururlanıyorum sahiden...

petit dedi ki...

Tuncay'ın gollerine benim de ağzım açık kaldı. Burada oynarken panik yapıp 2 metreden topu kaleciye nişanlayan adam, Panenka'nın kralı olmuş. Tık tık aşırttı valla. Mükemmel gollerdi. Bu arada izlemediysen Brezilya'nın Portekiz'i 6-2 yendiği maçta Elano'nun golünü de bir yerlerden bul mutlaka. Tek kelimeyle enfes.

Adsız dedi ki...

tuncay hep buydu. sadece siz fazla ön yargılıydınız.

tuncay'ı bilenler için söylüyorum:

sıradan bir geceydi onun için.

kapalıüst dedi ki...

her yönüyle 10 numara adam.

gururlanmamak elde değil.

Adsız dedi ki...

dünkü maçın tadı onunlaydı. herşeyin tadı onunla. kadıköyün bile.

Alex il Grande dedi ki...

Kendini surekli gelistiriyor, iyi yolda...

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

milli takımlar bazında 38. golünü attı.
bakınız;
http://dimassimotalento.blogspot.com/