Salı, Ekim 28, 2008

Bu Gurur Sizin Digitürk Yetkilileri



"Reklamın iyisi kötüsü olmaz" diye bir laf var. Ne derece doğru bir laf olduğu tartışılır ama bir gerçek var ki, interneti hayatının önemli bir parçası olarak gören kişilerin, Digitürk kurumuna bakışı olumsuz yönde değişmiştir artık. Aslında verdikleri hizmetin kalitesizliğiyle zaten yeterince eleştirilmekteydiler müşterileri tarafından, ve en son yaşanan hadiseyle ülkede kendilerine olan kızgınlık bin kat daha arttı. Reklamın iyisi kötüsü olmuyor mu hakkaten?

Digitürk komple hatalıdır şeklinde bir düşüncem yok. Elbette hakkını arayacaktır. Kaçak yayın yapanlarla uğraşacaktır ama bir şehirdeki kıraathanelerin birinde kaçak Lig Tv yayını yapılıyor diye, o şehirdeki bütün kıraathanelere nasıl yasak koyduramıyorlarsa/kapattıramıyorlarsa; suçlu birkaç blogger yüzünden, bütün Türk bloggerlara da yasak koyduramazlar.. Mesele bu kadar basittir, basit olmalıdır..İki kere iki dört hesabı..

Wikipedia'nın Türkçesinde Digitürk hakkında yazanlara bakarken, şunu görüyoruz;

"2008 Ekiminde, şifreli yayınlarının Blogspot ve Blogger üzerinden yayın yapan bazı bloglarda halka açık hale getirilmesini müteakip, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Blogspot ve Blogger'ın erişime engellenmesini sağlamış, Türkiye'deki milyonlarca blog yazarı ve okurunu mağdur ettiği gerekçesiyle tepki çekmiştir."

Ne denir ki? Bu gurur sizin Digitürk yetkililieri..Evet, bu gurur sizin..

digi digi digi Türkler... mutlu mesut aileler.. digi digi..

6 comments:

Santiago dedi ki...

Batarlar İnşallah

voodoo girl dedi ki...

bence digiturkten çok bu konuda aciz kalan kanunu suçlamak lazım. bugün televizyonda adamın teki diyor ki kanun adamlarımız bu konuda çok gelişmiş değil. sanki internet hayatımıza dün girdi, bu da nasıl bir bahaneyse.

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Lick tv yine iş başında !!!

jose dedi ki...

ortega,digiturk yonetıcısının p2p uzerınden yayın yapan bırıne attıgı maılı okumussundur sanırım.adamın yedı sulalesını karıştırmış.

KeFeLi dedi ki...

Valla ben sayfamda "erişim engellenmiştir" yazısını görünce altında ceza mahkemesinin açıklamasıyla beraber, çok fena 3,5 attım. Tam askerlik öncesi mimlendik,gözden çıkardı bizi devlet diye düşünmüştüm:d

Mahkeme detaylarını tabii ki bilmiyorum ama,Digitürk yetkilileri "blogger" e erişim yasaklansın talebiyle gidip,hakimler de bu kararı onadıysa esas tartışılması gereken "bilişim dünyası-yargı yetkilileri" ilişkisi olmalı.

Tabii herşeyden ötesi,pire için yorgan yakmak deyimini boşuna türetmemiş atalarımız. Genlerimize işlemiş demekki..

Ortega dedi ki...

Çağ dışı bir yargı sistemi artı yetkilileri durumu da mevcut tabii ki olayda.. Bunu göz ardı edemeyiz.