Cumartesi, Eylül 13, 2008

Futbolun Zirvesi Zirvenin Futbolu

Aziz Yıldırım FB tv'deki Futbol Zirvesi programında bazı gazetelerin spor müdürleriyle konuşmuş, sorularını cevaplamış. Nasıl yorumladık bu hadiseyi?

Ortalama bir Fenerbahçe taraftarı, taraftarın geneli ya da antucu tayfa işte her neyse -eminim ki- bugünkü açıklamalarının ardından tekrar Aziz Yıldırım tarafına geçmiştir. Konuşma öncesi "yine aynı şeyleri söyleyecek, bizi uyutuacak" havası hakimdi ama ben o insanların Aziz reise yine inandığına eminim.

Dersine çok iyi çalışmış. Transfer politikası, oyuncu tercihleri vb. konularda ciddi bir açık verdiğini düşünmüyorum. futbolu sizden daha iyi biliyorum dedi. Deivid ve Appiah örneklerini verdi. Dün beğenmediğiniz Deivid'i bugün gitse en çok aranan adamların başında yazarsınız diyerek medyayı iyi sıkıştırdı. Eto'o, Scolari, Zico, Aurelio meselelerini bu kadar rahat anlatması kafamı karıştırdı. Şşffaf mı takılacak bundan sonra?

Tribün meselesinde ise patladı işte. Bir söylediği diğerini tutmadı. Oradaki adamlar doğru soruları soramadı. Sanırım bu da tribünlere uzak kalmalarından olsa gerek. GFB'yi bitirmeye kararlı olduğunu itiraf etti. Sinirlendiğinde -yine- hakaret etti, beylik tasladı. Maratonu kolay kolay yedirtmem mesajını verdi. Ürün konusunda ettiği laflar komediydi. Hem GFB'nin bu konudaki isteklerini kaale alma, hemde üründen para kazanıyorlar diye eleştir. Saçmalık.

Özetle bu sene tribünlerimiz açısından bir sene önceye oranla çok daha zorlu geçecek. Allah yardımcımız olsun. Haa..bi de Ankara'da ne yapılacağından haberdar olması da ayrı meseleydi. Bu gözden kaçmamıştır umarım.

misafir Yazar: kayser

0 comments: