Cuma, Eylül 26, 2008

FasulyedenKom'un Yeni Hali

Sitedeki rehber üst başlığına tıklayınca karşınıza şöyle bir yazı çıkıyor.

***

Neden Gerginiz?

FasulyedenKom; binlerce koyunun arasında yaşamlarımıza başka bir anlam katmamızın gerekliliğini farketmemizin ardından oluşturuldu. Günümüz gençliğinin okumayan, yazmayan daha da kötüsü düşünmeyen bir et yığını hale getirilmesinin değersizleşme anlamına geleceğini düşünen biz, kendi mecramızda, dilimiz döndüğünce ve hedef kitle kaygısı taşımadan, sadece yazmak adına, yazmanın var olmak yolunda önemli bir adım olduğunu göstermek adına bu siteyi hazırladık.

Bazen sarfettiğimiz boyumuzu aşan lafların aksine iddialı değiliz, en iyiyi biz bilmiyoruz, hatta neredeyse hiçbirşey bilmiyoruz.. Ancak çiğ düşünce sistemimizin yanlış yığınları arasında kalan iki kelam doğru varsa onu bulmaya, beslemeye, büyütmeye, çoğaltmaya kararlıyız..

Herşeyin imaj ve pazarlama olduğu çağımızın hunharlığına inat çocukluk yıllarını, bakkal amcayı, 9 aylığı, hem kaleci hem de oyuncu olmayı, hatta sırf topu olduğu için fasulyeden oynatılmayı özleyen, Türkiye’nin de jeopolitik konumu gereği fasulyeden sayılmasına üzülerek tanıklık eden bizler, Cumhuriyetin bekçisi olma vazifesi sırasında uyuyakalan gençlerin uyandığında herşey için çok geç olmasından korkuyoruz..

Gerginliğimiz ondan…


***

Mecmuanın sokak çocukları 2004 yılından beri tehlikeli sokaklarda en harbisinden yazılar döşemekte. Zaman zaman hadiselere gergin yaklaşan, zaman zamansa daha ılımlı yazıların olduğu bir site olduğunu fark edeceksiniz. Bunu sebebi de yazar kadrosundan kaynaklanmakta. Aslında yazar kadrosu demek dorğu olmaz. Birkaç arkadaşın biraraya gelip oluşturduğu bu webzin, bugün giderek büyüdü ve üyelik seçeneğini de okuyucalara da açarak, fasulyeden'in duruşuna uygun yazılar yazma imkanı sağlıyor sizlere.

Baştan söylemek gerek. Sitenin elemanlarının büyük bir çoğunluğu Fenerbahçe tribünlerinden ama sitede Fenerbahçe ağırlıklı yazılar çok değil. Daha çok gündeme, hayata dair lakırtılar mevcut.


Farklı üslubu, gergin yaklaşımlarıyla kısa zamanda hastası olacağınız düşündüğüm bir webzin.

Son olarak sitenin künyesindeki şu satırlarla son verelim bu yazımıza.

** FasulyedenKom, Basın Meslek ilkelerine uymaya söz vermemiştir.. Bi de taşşak geçmişlerdir bu ilkelerle.. terbiyesizler..

dip not: dea, bu yazıyı okuyorsan bana mail at, hesap numaramı göndereyim sana..

0 comments: