Cumartesi, Eylül 06, 2008

Abdullah Bey'in Ermenistan'a Gitmesi

"Abdullah Bey'in maç davetine vereceği cevap Türkiye'nin uluslararası camiada alacağı notu etkileyecekti. Bir spor karşılaşmasına dahi gitmiyor denilecekti. Ermenistan'ın oyunu var idiyse Gül'ün gitmesi bu oyunu bozdu"

Başbakan konuya ilişkin açıklamasında bunları söylemiş. Şimdi bu konu üzerinde yorum yapmak gerek ama insanı engelliyorlar. Dün bir sohbet esnasında şakayla karışık şunu dedim, "Şimdi diyorlar ki siyaseti siyasetçilere, tarihi tarihçilere bırakalım. Bi de Fatih Terim çıkar futbolu bize bırakın, siz işinize bakın derse, vay halimize!". Vatandaşın ülke gündemiyle ilgili mevzulara uzak durması eleştirilir bu ülkede. Lakin öte yandan, sen konuşma, sen ne anlarsın bu işten denir. Net bir şeyin söyleyin Allah aşkına, vatandaş ne yapsın? Zaten yeterince derdi var, bi de siz maymuna çevirmeyin allasen..


Daha önce bu konuyla ilgili yorumun olduğu bir yazımız vardı, yanında bonusu bir anket bir de..Oraya "santiago" güzel bir yorum girmiş. Okunmaya değer derim aklıma gelmişken.

Şahsen uluslararası meseleleri hiç anlamadığımı, ve böyle işlerle meşgul olsam birçok karmaşaya sebep olacağımı bu blogda hep dile getirmişimdir. Beni toptan Ermeni düşmanı ilan etmenizi de istemem öte yandan. Buradaki bakış açım "neden hep taviz veren biziz?" şeklindedir. Yoksa benim Ermeni vatandaşlarımızla herhangi bir sorunum yoktur. Sınıf arkadaşlarım arasında Ermeni asıllı olanlar vardı. Kendileriyle hayli samimiyiz. Hatta inşallah bu akşam kazanırsak, maçtan sonra kısa mesajla kendilerini kutlamayı düşünüyorum..

Yanlış anlaşılmamak dileğiyle..
el burrito

0 comments: