Cuma, Ağustos 01, 2008

Organizatör'den Ali Bulaç'a Cevap

Zaman gazetesinden Ali Bulaç'ın Metallica konserine ilişkin yazısıyla ilgili yorumları dün yazmıştım. Organizatör Cengizhan Yeldan konuyla ilgili bir yazı yazmış..Yine Zaman gazetesinde yayımlanmış bu yazı.. Merak eden yazının tamamını buradan okuyabilir.. Ben ilgimi çeken yerleri aşağıya kopi-pest yapıyorum..

***

...Haber bize ilk geldiğinde aylarca çalıştığımız konserin hazzı bizim için yok olmuş, tek amacımız içerideki izleyicimizi sağ salim dışarı çıkarıp evlerine güvenli bir şekilde gitmesini sağlamak olmuştur. Son iki şarkıda da izleyicimize belli etmeden çıkışlarda bomba araması yaptırılmıştır. Güvenliğimize de kesin direktif verilmiş, bu konuda stat içinde kimseye bilgi verilmemesi istenmiştir. Siz de takdir edersiniz ki, konser alanında oluşacak olası panik durumu neticesinde çıkışlarda arbede yaşanabilir, birçok izleyicimiz yaralanabilir hatta hayatını kaybedebilirdi.

Ali Bulaç'ın yazısında belirtmiş olduğu, izleyicimize sarf ettiği "satanist" kelimesini kendisinin bu müzik hakkındaki bilgi eksikliğine bağlıyorum. Ali Bey'in, muhtemelen grubun solisti James Hetfield'in kolundaki Hz. İsa dövmesinden haberi olmadığı gibi, gelen izleyicilerimiz hakkında da herhangi bir araştırma yapmamış olduğu aşikardır. Metallica ekibi stattan ayrılırken bizi teselli etmeye çalışmış ve acımızı paylaşmıştır. Onların bu duyarlılığını bizden olduğunu düşünmek istediğim Ali Bey'den de beklerdim. Konserden sonra yaşadığım bir enstantaneyi sizinle paylaşmak isterim. Sahne önünde izleyicimizi yavaş yavaş dışarı alırken üzerinde Metallica t-shirt giymiş iki arkadaş bana sarılıp İngilizce olarak teşekkür edip hüngür hüngür ağladı. Arada bir tanesi İran'dan geldiklerini söyledi. O sahneyi görmenizi isterdim, çünkü bildiğiniz gibi İran'da bu tür t-shirtler bile yasak.

...

Demagoji yapmaya gerek yok, Ali Bey'e, ülkemizin bu zor günlerinde bu tür kutuplaşmalar yaratacak yazılardan kaçınmasını, kişileri itham etmeden evvel araştırma yapmasını, yazılarında amacından sapmamasını tavsiye ve istirham ederim. Güngören'de yaşanan olaylar hepimizin içinde çok derin bir yaradır. Bu acı olay malzeme yapılarak masum insanları hedef göstermesi çok vahim bir hata ve gaflettir.

1 comments:

Flying Dutchman dedi ki...

Bence organizatör arkadaş fazla zahmete katlanmış, yok 15 dakika önce geldi, yok tam sonra geld diyerek...isterse konser başlamadan 3 saat önce gelsin, Metallica konseri bu, bu kadar insanın hayatında bir daha göremeyeceği bir olay, her terör eyleminde hayatı mı durduracağız, ben cevap verme zahmetine bile girmezdim..