Pazar, Ağustos 17, 2008

Hürriyet'e Göre Terörist Kimdir?


Bir gazete düşünün, spor ekinde bir Avrupa haritası kullanıyor. Bu haritayı kopi-pest habercilik yaptıkları için olduğu gibi araklıyorlar şu siteden . Sonra da aynı haritayı basıyorlar kendi sayfalarına.. Hata deyip geçelim mi? Böyle hata mı olur? Çuvallamadan öte bir durum bu.


Ertuğrul Özkök beylerin yönetimindeki Hürriyet'ten ne bekliyorduk ki zaten?

***

İşte aynı Hürriyet 15 Ağustos 2008 günü bir haber yapıyor. Haber aynen şöyle;

İstanbul Valiliği başkanlığında toplanan İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe - MTK Budapeşte maçında olay çıkaran 10 kişiye 1'er yıl sahalara girememe cezası verdi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Genel Başkanı Şaban Gülbahar'ın iki oğlunun ve Fenerbahçe
'nin tribün liderlerinden Sefa Kalya'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi, Fenerbahçe''nin MTK Budapeşte ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. tur ön eleme maçında çıkardıkları olayların ardından stadın güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, kimlikleri tespit edilen 10 kişiye 1'er yıl boyunca statlara girememe ve 1117 YTL para cezası verdi.

Yuh demek geliyor insanın içinden. Araştırmadan etmeden, bilip bilmeden bir haber yapıyorlar..O da yetmezmiş gibi haberin tepesine de "Tribün teröristleri" başlığını yerleştiriyorlar. Terörist mi dedin Hürriyet? Sen esas terörist kimdir bilir misin ki?

Nerdeyse medyadaki tüm satılık kalemlerinin toplandığı, Türkiye'nin en büyük satılık gazetesi Hürriyet kimi zaman rüzgar nereden eserse oraya doğru rotasını çeviren bir gazetedir..Kimi zaman da, rüzgarın nereden geleceğini önceden sezip rotasını ona göre ayarlayandır..

İnsanlar hala bu tarz gazeteleri alıyor..ve eminim ki almaya da devam edecekler. Bu konuda hiç ümidim yok..sadece ve sadece sesimizi duyurabildiğimiz platformlarda, bu adamların ne olduklarını ortaya koyarsak ve bunları gören birkaç kişi olursa, o kârdır bizim için..

Araklamacı gazeteciliği yüzüne gözüne bulaştıran, Türkiye'nin haritasında Güneydoğu'yu tıpkı teröristler ve onların destekçisi gibi gösteren bir gazetenin, teröristler diye bir başlık atması ne gariptir.. Bilip bilmeden tribün terörü diye başlık atmak ne kolay..

Tekrar soralım..
Sen esas terörist kimdir, bilir misin ki Hürriyet?

2 comments:

Blogspor dedi ki...

Teröristlik kavramını bilmeyen Türkiye'nin en çok satan 2. gazetesi...

farawaysoclose dedi ki...

Hürriyet öyle garip bir yola girdi ki, kendini "amiral gemisi" ilan ediyor, ne sayfadaki yazanlar ile diğeri uyuşmuyor,işine gelince destek gelmeyince muhalif, hep yanlış haber, hep yanıltıcı haber...