Cuma, Ağustos 15, 2008

EuroFeb Bildirisi



Kuruluş amacı kulübüne tribün desteği vermek olan Eurofeb‚ son 5 yıldır tribün desteği yanında başka alanlarda da gücünün yettiği oranda Fenerbahcemize maddi manevi destek vermiştir.

Kurumsallaşan Fenerbahçemizin Avrupa`da her gecen gün söz sahibi olması bizlere gurur vermektedir. Buna bağlı olarakta Avrupada tribün gücü oluşturmak üzere yola çıkan bizler‚ stadımızda her geçen gün azalan tribün desteğini üzülerek izlemekteyiz. Korkumuz‚ endüstriyel futbolun takımına her koşulda destek veren ve yaşam biçimini Fenerbahce olarak seçen insanların yavaş yavaş tribünlerde azalması‚ genç nesillerin bu bilinçten uzak yetişmesidir.

En son Fenerbahce tribünlerine sınırsız emeği gecmiş Genç Fenerbahçeliler grubunun bazı üyelerinin karşılaşmalardan men cezası aldığı açıklanmıstır. Bizler ceza alan bazı kişilerin ceza almalarına sebep olan olay mahalinde olmadıklarını biliyoruz.

Hiç bir şekilde stadımız içerisinde ya da dışarısında hoş olmayan olayları tasvip etmemekteyiz ancak olayların içinde bulunmayan insanların da ceza alması adil değildir. Cezayı veren ve verilmesine vesile olan mercilerin‚ yanlış bilgilendirilmeleri sonucunda verildiğine inandığımız bu cezaların‚ kulübümüzün de yardımıyla kalkacağına ve suçsuz insanların ait oldukları yere yani Fenerbahçe tribünlerine geri döneceği umudunu taşımaktayız.

Avrupa`da bir çok büyük kulüpte olduğu gibi kulübümüzün tribün grupları ile sıkı işbirliği içinde olması en büyük temennimizdir. Bu diyalog bir çok yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracağı gibi organizasyonları kolaylaştıracak ve tribünlerimizin efsane günlerine dönmesini sağlayacaktır.

Fenerbahce kulübü ve taraftarı olan bizlerin en büyük şansı Aziz Yıldırım gibi bir başkana sahip olmamızdır. Başkanımızın her alanda olduğu gibi Fenerbahçe camiasının temel taşını oluşturan tribünlerimiz konusunda da eminiz ki yapabileceği çok şey vardır ve Başkanımızın katkısıyla eski efsane günlere dönmek hayal değildir. Kombine karti olan renkdaşlarımızın koltuklarında oturarak ya da kimseyi engellemeden ayakta maç seyretmeleri en doğal haklarıdır. Stadımızın belirli bölümlerinin ayakta maç izlemek ve maç boyunca susmadan bağırmak arzusunda ki taraftara ayrılması‚ bu durumun tüm taraftarlara duyurulması ve belirli bölümlerin bilet fiyatlarının (kombinelerinin) ülkemiz ekonomik koşullarına göre belirlenmesi‚ eminiz ki bir çok sorunu ortadan kaldıracaktır.

Fenerbahce Başkanlığı sıfatını başarıyla‚ onurla taşıyan bir lider olarak kendisinden bu gidişata son verecek hamleleri yapmasını rica ediyoruz.

Tüm Tribünlerin Birliği ve Dirliği adına

EuroFeb

0 comments: