Pazartesi, Ağustos 18, 2008

Elit ve Seçilmişlerin Kulübü Fenerbahçe


Resmi site son günlerde yaşanan olaylar ve bildirilere cevap yazmış. Şuradan okuyabilirsiniz. Bu husus üzerine uzun uzun konuşulabilir ama ilk etapta dikkatimi çeken şey başka oldu. Oradaki şikayet fakslarını inceliyordum, şöyle bir cümle gördüm..

"Sanki metris maraton ceza evi". hangi zihniyet bu adamlara bilet satar!!! Fenerbahçeli olduklarından şüphe duyduğum, bırakın ceplerinde 15ytl olsun, 1500ytl'lik yerden kombine almış bu taraftar müsveddeleri.."

Daha sonra aklıma bizim grubun (Grup CK) son bildirisi geldi..Orada da şöyle bir cümle vardı..

Türkiye`de kökünü halktan almış bir kulübün, halk ile bağını kopararak salt elit ve seçilmiş kişilerin kulübü yapılması üzüntüyle izlenmektedir. Bir başka ifadeyle Fenerbahçelilik gibi bir kavramın, tutku ve sevdanın yerine moda akımı yapılması sindirilememektedir.

***

Tribünde bazıları, bi yerlerden emir alarak kavga çıkartsın. Ortalık karışsın. Oradaki bazı şeylerden habersiz vatandaşlar haklı olarak sinirlensin bu olaya. Lakin bazı yönlendirmelerle tüm suç GFB'ninmiş gibi yaklaşılsın olaya. İstenen şey buydu zaten. Kulaktan kulağa aktarılan şeyin efsane olduğunu düşünürken, bahsi geçen şey gerçek oldu. Bir satranç ustası edasıyla yapılıyor her bi hamle. Medya, seyirci, kiralık katiller vs. ne varsa kullanılıyor.. Nasıl bir savaştır bu? Anlamak mümkün değil.

Öte yandan, bazı conconlar çıkıp da şu yukarıdaki şikayetleri yazıyor. Kimden bahsediyor. Oraya kasıtlı bir şekilde sokulan tipleri mi? Şayet onlarsa bahsettiği, iyice araştırsın bakalım, kim sokmuş onları oraya...Yok..GFB elemanlarından bahsediyorsa, o zaman yine araştırsın, kimin ne gibi fedakarlıklarla o kombineleri aldığını.

Elit tabakanın kulübü olduk iyice. Bu insanlar dünyanın kendi etrafında döndüklerini sanıyorlar.. Yazık..çok yazık

Son olarak; Bu hedef göstermeler bakalım nereye kadar gidecek?

2 comments:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçemizin yaptığı hamleleri çok doğru buluyorum. Ortaya bi taraftar grubu çıkarmak ve onun üzerinden gelir sağlamak mesela çarşının yaptığı gibi ben nasıl bi taraftarlıktır? beşiktaş ürünlerinden çok çarşı ürünleri görüyorum. Ve bu işten kazanç sağlayanlar ne vergi ödüyor nede kulübe herhangi bi yararı var.
1.5 milyar veripte kombine alıyorsam neden maçı başka yerde izlemek zorunda kalayım? Şİkayetleri okursanız insanların ne kadar rahatsız olduğunu anlarsınız. Gönül bağınla bağlı olduğun takıma destek vermek için illa bi taraftar grubuna üye olman gerekmiyor. Ben sadece Fenerbahçeliyim.

Unknown dedi ki...

Bu konuyu agırlıklı olarak burdan takip ettim. Ve artık yorumumu yazacagım ben de. Ben de bir Aziz Yıldırım muhalifiyimdir aslında pek sevmem kendisini. Dedigin gibi olaylar bir senaryo olabilir buna da sasırmam. Bu sebeple yapılan hareketler yanlıs. Yalnız bahsi gecen grup ve reisinin! Fenerbahceye katkısından cok zararı oldugunu düsünüyorum. Bu tarz ülkücü temelli olusumlar zaten her zaman sıkıntı olusturuyorlar. Adeta militan ruhlu insanların biraraya geldigi gruplar oluyor. Özellikle bu reis denen liderlerin elde ettigi menfaatlerin haddi hesabı zaten yok. Sefanın Fenerbahceyi cok da umursadıgını da düsünmüyorum acıkcası. Yani sözün özü yapılan yanlıs ama sonucu benim hosuma gidiyor. Bildiklerimle bir yorumda bulundum. Yanlısım varsa zaten düzeltilir.