Cumartesi, Ağustos 30, 2008

Disko Disko Partizani


Haftasonu Antep'te ortaya konan kötü futbolun üzerine, "acaba" şüphesiyle bakılan bir maçtı. İlk maçta oyunun ilk yarım saatlik devresinde hızlı ve dikine oynayan bir Partizan vardı. İkinci maçta eksikleri de tamamlanacak bir Partizan olacağı için bu tedirginlik de haklılık payı var gibiydi..

Ne var ki, kanatlar biraz çalışır gibi görününce birçok pozisyon buldu Fenerbahçe. Güiza biraz savruk olmasaydı, goller daha erken gelebilirdi belki. Okçu lakaplı oyuncu gol atmak için gerekli hırsa sahip, ama olmaması gereken yerlerde harcadı aşırı efor, esas olması gereken yerlerdeki bitiriciliğini öldürüyor gibi. Bu maçta bir asistle kurtardı ama bundan sonraki maçları boş geçerse, Kadıköy'ün yeni sakinleri (aman Tanrım nasıl da cuk oturdu kelime) Güiza'yı da baskı altına alacaktır. Neyse ki, La Liga'nın son gol kralı olması, İspanya Milli Takımın 3. forveti olması gibi önemli artıları var..ki bu sebeple, şimdilik oyuncunun üstüne binmiyor tribünler.

Maldonado için ayrı parantez açmak isterim. Belki de geldiğinden beri en iyi performansını ortaya koydu. Hafta boyunca Dede'den sağlam fırça yemiş olabilir, yahut pabucun pahalı olduğunu artık iyice anlamıştır.. En az geri pas yaptığı, oyunu ileriye yönelik oynama adına en verimli olduğu maçtı.

Golleri atan Semih ve Alex için ekstra sözler söylemeye gerek yok. Sadece olmaları gereken yere gittiler ve ve gollerini attılar. Bu ikili ceza sahasına ne kadar uzak kalırsa, Fenerbahçe'ni gol atma olasılığı o kadar düşük olacaktır. Umarım Aragones bunu çok geç olmadan anlayacaktır..



Tribünlerdeki "tek kimlik" pankartları için yorum yapmaya değmez herhalde. Takım ne güzel şampiyonlar ligine kalmış. Ağzımızın tadı kaçmasın..



Daha fazla uzatmadan, Şampiyonlar Ligi'ne bir kez daha katılmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyelim..ve önümüzdeki maçlara bakalım.

3 comments:

Adsız dedi ki...

Gfb'siz ilk maçta tribün gayet güzeldi. Nefret ettiğim Cavese bile sanki daha bir güzel oldu..

Ck yine inanılmaz bir iş çıkarttı. Bu kadar basit bir pankart ile ve tek bir cümle ile ancak bu kadar vurucu olabilirdi..

Hep söylüyorum, keşke hepimiz, tüm gruplar Ck mantığı ve çatısı altında birleşebilse..

voodoo girl dedi ki...

başlığa ithafen: sen de mi ortega!

Ortega dedi ki...

Hahhaa..evet :D