Salı, Ağustos 19, 2008

"Büyüyünce Alex gibi olmak ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istiyorum.”

Fanatik gazetesinin haberidir. Fotoğrafta gördüğünüz tıfılın adı Atakan Cidam. Henüz 8 yaşında. Nereli bu çocuk? Manisalı. Hemşehrim yani. Bu bakımdan kendisine torpil geçtiğimi iddia edenler olacaktır. Doğrudur..

Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Şenol Çorlu kendisine gönderilen bir kasetten izlediği Atakan'ı çok beğenmiş ve onu İstanbul'a çağırmış. Atakan'ın yıllarca amatör kümede top tepen Babası, Dereağzı tesislerinde oğlunun ateşlendiğini, bu durumun onu üzdüğü ama buna rağmen Atakan'ın denemelerde döktürdüğünü görünce mutlu olduğunu söylemiş. Yıllarca amatör kümede top koşturan bir babanın, oğlunu tuttuğu takımın antreman tesislerine denenmek için götürmesi ve orada oğlu hakkında olumlu şeyler işitmesi güzel olsa gerek.

Atakan'ın babası, daha önce Beşiktaş'ın oğlu için lisans çıkarma teklifinde bulunduğunu ama ailecek Fenerbahçeli oldukları için bu teklifi reddettiklerini söylüyor.

Atakan 8 yaşında ve o yaş grubunda Fenerbahçe'nin bir takımı yok. Buna rağmen Atakan'a lisans çıkartılmış ve memleketi olan Manisa'ya gönderilmiş. Atakan, 12 yaşına kadar Fenerbahçe'nin sporcusu olarak eğitimine Manisa'da devam edecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin altyapıyı geliştirme adına yaptıkları olumlu icraatleri okuyoruz/duyuyoruz son zamanlarda. Umarız bunlar her geçen gün daha da ileri gider. Son yıllarda altyapısından pek futbolcu çıkartamamış dev bir kulübün, bu eksiğini gidermek için hamleler yapması takdir-e şayandır.

Son olarak kendisine düşünceleri sorulan 8 yaşındaki Atakan'ın söylediklerine "inşallah" diyerek yazıyı noktalayalım..

"Büyüyünce Alex gibi olmak ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istiyorum."

5 comments:

Blogspor dedi ki...

Altyapımız gerçekten evlere şenlik.Türkiye'nin en büyük kulübü umarım altyapı sorununu en kısa sürede çözer...

murarty dedi ki...

Fotoğraftaki estetik,bu çocuğun doğuştan topçu olduğunu gösteriyor.Öyle sanıyorum ki;ileride,9-10 sene sonra, bu fotoğrafı daha çok göreceğiz.

Ömer dedi ki...

bence inşallah de, daha mantıklı olur :)

Adsız dedi ki...

nihat kahvecinin çek cumhuriyetine attığı goldeki vuruşun aynısı...
sol bileğinin nasılda esnetmiş öyle maşallah diyelim...
sonu bana benzemez inşallah

Santiago dedi ki...

Gecen gun internette bi spor sitesinde Şenol Çorlunun roportajını okumustum.Fenerbahceli olmayan cocugu takıma almam demişti.Hatta örnekte verdibir cocuk gelmiş hasta galatasaraylıymıs hatta arkadasları mondi diyomus ona...
Daha buyuk yaslardaki cocuklar için olabiliyo ama bu kadar kucuk cocuk için kendini ozdeslestirmesi onemli gibisinden kelamlar etmiş bu acıdan bakıldıgında dıgru gorunuyor...