Pazartesi, Ağustos 25, 2008

Bir Fenerbahçe Klasiği

Gaziantepsor 1 Fenerbahçe 0

Rakip her sene Fener'e yatıyorlar zaten denen Antepspor da olsa, Fenerbahçe'nin son yıllarda yaptığı sezonun ilk maçları çoğu zaman kayıpla sonuçlanmıştır. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı da yine bir kayıp oldu.

Aslında maçın genelinde oyuna daha iyi konsantre olan, gollük pozisyonlara giren, rakibine ciddi gol şansı vermeyen taraftı Gaziantepsor, yine de Fenerbahçe'nin bir şeyler yapıp gol atması mükündü, demek isterdim..ama öyle bir ihtimal yoktu. Güiza'nın verilmeyen penaltısını saymazsak(ki bu arada bir tane de Antep'in penaltısı es geçilmiştir), Fenerbahçe'nin gol atma olasılığı çok düşüktü. Sahada taraftarın artık antipatiyle baktığı bir Maldonado vardı. Yenilen golde en az hatası olan, hatta rakibinin topa vurmasını engellemeye çalışmasına rağmen, yine en çok küfürü yiyen o oldu. Alex'i geriye çekmek, Fenerbahçe'nin şu anki takım tertibinde yapılacak en büyük hata olur lafları da bir kez daha doğru çıktı.

Güiza'nın gol atarak sonradan açılan Arap atları misali coşacağı öngörülüyor. Yani onu la Liga'dan tanıyanlar böyle diyor; lakin bir gerçek var ki, La Liga'nın son gol kralı topa gelişine vurma konusunda yeterince cesur değil. La Liga'da attığı 27 golü tekrardan izlemeliyim sanırım. Bu da benim ev ödevim olsun. Yanlış bir yorum yapmış olmayalım.

Semih'in ise durumu ayrı bir komedi. Adam daha ne yapsın ki? sorusu sorulması en makul sorudur. Türk futbol tarihinin en ilginç ve de en bahtsız golcülerinden biri olmalı..

Şöyle bir sual daha geliyor insanın aklına bu arada. Fenerbahçe neden sahada varlık gösteremedi. Bu, Antepli oyuncuların güzel oyununu ayrı tutarsak, şu sebeplerle gerçekleşmiş olabilir; sezon öncesi yapılan ağır idmanlar, sıcaklık (ki bu iki taraf için de geçerli), sistemin henüz oturmamış olması ve konsantrasyon eksikliği..

Rakibi ciddiye almama gibi bir durum varsa, Zico'yu neden gönderdik o zaman sorusu sorulabilir bir de..

Takıma bir önlibero transferi yapılacağı söyleniyor. Bunun için beklenen şey, Çarşamba günü Partizan'ı elemek ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kazanmak. Antep maçındaki gibi ne yaptığını bilmeyen bir görüntü sergileyen topçularla sahaya çıkarsak, Çarşamba gecesi hüsran yaşayabiliriz. Umarım oyuncular işin ciddiyetinin farkındadır.. Tekrar önlibero mevzusuna dönecek olursak, ben önliberodan çok Appiah tarzı oyuncu eksikliği yaşadığımızı düşünüyorum. Ortaya Selçuk'u koyup, yanına 2 tane Appi tarzı adam koysak takım şablonu daha elle tutulur bir hüviyete bürünür. Tabii bu dediğim şey Alex-Semih-Güiza üçlüsünün ilk onbirde çıkma zorunluluğuyla alakalı. Aragones her hafta üçünden birini keserek oynaayı düşünüyorsa, orası ayrı.

Tribünün maç performansına geçmeden önce, son yılların en etkileyici deplasman bestelerinden biri çıkmıştır bu hafta..Her söyleyişte alır götürür bir yerlere..

Eğer bir gün
deplasman yolunda
ölürsem otobüs ortasında
Fenerin uğruna
can verdiğimizi
mezarın taşına
iğneleyin
söylemeyin
duymasın sevdiğim
dayanamaz
böyle bir acıya
deplasmanda diyin uzaklarda diyin
öldüğümü söylemeyin

Görüntüyü indirmek isteyeni şuraya alalım..Biz devam edelim.

Maç öncesi yaşanan olayları geçiyorum, üstünde durmaya değmez bu arada. Tribün olarak çok iyiydik bence. Gerçi Antepspor'un ciddi bir tribünü yoktur, bu yüzden rakipsiz bir ortamdaydık denebilir.Ama yine de, o sıcağa ve takımın döküntü görüntüsüne rağmen, tribündeki kardeşlerimiz ellerinden gelenin en iyisiyle desteğini vermiştir.. Helal olsun demek düşer bize de.. ve aşağıdaki pankarta dikiz..

2 comments:

yorkut dedi ki...

Tek önlibero transferi ile sorun cozulse hicbirsey degil...

Benim gorusume gore Lugano - Edu ikilisine en az onlar kadar iyi olan hatta dahada iyi olan bir alternatif sart. Yasin ve Önder onlari zorlayabilicek durumda diiller. Zaten Önder sag bek esasen. Can Arat'i daha cok gözümde caddeye indigim zaman banklarda takilan, Starbucksta bagira cagira birseyler anlatan birisi olarak goruyorum niyeyse topcu olarak bence Fenerbahce icin cok tecrübesiz ve ışıksız..

Volkan nasıl olsa beni kesemezler mantığıyla çok iyi olmak zorunda bile diil...
Arkadan onu zorluycak malesef cok genc ve 1.Ligde hic tecrübesiz adaşı var sadece..

Forvet içinde alın işte Semih sakatlandı Guiza'da kart cezalısı olsa kim oynayabilir???? İlhan Parlayamadı malesef keske parlasaydı da genç yeteneğimiz diye ondan medet umsaydık.

Gel gelelim ön libero isine Selcuk iyilesti müjde deniyorsa bu iste bir yanlislik var.. Maldonado G.antep macinda ayakta kalabilen nadir oyunculardan biriydi. Edu Lugano fotograf cektirirken Tabataya ayagini gene o uzatti.

Antu Forumlarinda bunlari yazsam linc ederler kesin cunku at gozluguyle bakiliyor malesef Aziz Yildirim hic yanlis yapmaz hep destek tam destek vs... denir muhtemelen. Ama """"""Aziz Yıldırım yanlis tranfer politikasının 1 numaralı sorumlusudur"""""""" Bu takım cok önemli topcular kaybederken yerlerine malesef daha iyilerini degil alternatiflerini bile alamadi. Bunu bilir bunu soylerim dilime vurdu icimi doktum saolasin ORTEGA :)

Blogspor dedi ki...

Ön libero şart.Yoksa Maldonado komedisi devam eder...