Perşembe, Ağustos 21, 2008

10'ların Savaşı

Alexsandro de Souza...Sanırım kaderin cilvesi diye buna denir. Alex kaptanlığın ardından, o çok sevdiği 10 numaraya bu sezon kavuştu.Ama bu sefer Aragones'in taktik anlayışına takıldı diyebiliriz. 10 numaraya giyecek bu sezon Alex ama 10 numara gibi oynayacağını söylemek güç. Yorumlarımız Dede'nin bu sistemde ısrarcı olmasıyla doğru orantılı olacaktır.

Kendi fikrimdir, baştan belirteyim. Alex bu ülkeye gelen topçularlar arasında Hagi'yle birlikte en başarılı olan iki isimden biridir. İstatistiklere bakınca da en yararlı topçudur. Her ne kadar bir dönem tribünden tepki görse de, taraftarın sevgilisidir. Alex'i yuhalamak da ne garip bir tepkiydi bu arada. Bu mudur vefa, bu mudur taraftarlık sorusu akıllara gelebilir..

Aragones bu taktik anlayışla Alex'in ayağına prangalar vurmuş gibi görünüyor. Umarım tez zamanda bu hatasını görür. Yeni sezon öncesi "10'ların Savaşı"nda her şeye rağmen diğerlerinden bir adım öndedir Alex..Aralarında bu ligi en iyi tanıyan oyuncudur ve geçmişteki başarıları ortadadır zira..



Matias Emilio Delgado..İsmi süper elemanın. Ne de olsa Arjantinli.. Beşiktaş forması giyen oyuncular arasında en sempatik bulduklarımın başında gelir. Kaptanlık pazubandını almasıyla daha olgunlaşmış görünüyor. Geçtiğimiz yıl Holosko'nun yaptığını, bu yıl Delgado yapacaktır diye tahmin ediyorum. İpleri eline aldığı maçlarda, oyunun gidişatını değiştirebileceğine daha onca çok şahit olduk.

Artılarından birisi de tribünlerin ona karşı bir önyargısı yok. Buna ek olarak, hocası ve takım arkadaşları ona daha çok güveniyor..Ne de olsa artık takım kaptanı. Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesinde en çok güvendiği isim. Beşiktaş'ın maçlarında Delgado'nun adını sıkça zikredebiliriz bu sene..


Cassio de Souza Soares Lincoln..Büyük umutlarla transfer edilen bir isim Lincoln. Transfer gerçekleştiğinde moralim bozulmuştu. Bunu itiraf etmeliyim. Hatta performansıyla Alex'i katlayabilir endişesi yaşatmıştı bana ama geçen sezon yalanları oynadı diyebiliriz. Çok tekme yediğini söylüyor. Doğrudur. Alex de ilk geldiği sezon aynı durumdan şikayetçiydi. Bu sene de tekme yiyecek bol bol. Bunu fark etmiştir artık. Yine de sezon öncesi yapılan maçlara bakınca, Lincoln aynı Lincoln gibi duruyor. İkili mücadelelerde yerden kalkamayan, ara sıra da topuk pası yapan bir 10 numara. Taraftarın ona gösterdiği aşırı sevgiyi, Hagi'den sonra yaşanan 10 numara boşluğuna bağlıyorum. Geçtiğimiz sezon Arda performansıyla Lincoln'e gölgede bırakmıştı, lakin tribünlerden "Lincoln Lincoln" nidaları yükselmişti hep. Bu sezon da durum değişmeyecek gibi..Zira duyduklarımız doğruysa, Sami Yen'deki Steaua maçında tribüne çağırılan ilk isim olmuş yine.

Artık ligi daha iyi tanıyor, bu onun için artı puan ama öte yandan, Kewell ve Arda'nın performansları onu rahatsız edebilir..Daha doğrusu onlar coşarken, yerden kalkamayan bir Lincoln'e daha ne kadar sabır gösterilir? Bu soru sezon boyunca sorulacak sorulardan biri olabilir.. Tabii Lincoln beni yanıltabilir..Bu da mümkündür.

10 comments:

firat selcuk dedi ki...

lincoln keşke beni de yanıltsa diyorum ama umudum yok hiç.. bu kadar itici ve nefret uyandıran bir oyuncu olmamıştı bu takımda benim için.. ne yabancılar geldi gitti ama baliç'i bile bu kadar itici bulmamıştım..

tribünün yaptığı terbiyesizlik ise bambaşka zaten.. bütün sezon diğerleri oynadı ama sezon boyu lincoln diye bağırdılar.. 34 haftada tek kurtardığı maç gençlerbirliği maçı, o da 6 maçlık seriyi başlatmış da o yüzden önemliymiş.. 34'te 1 iyi performans tutturamayacaksa adamı niye aldınız diye sorarlar..

neyse uzatmıyorum.. yoksa sayfalarca destan yazarım lincoln konusunda, nefret ediyorum bu adamdan.. gittiği gün galatasaray için çok daha iyi konuşabilirim..

selaminko dedi ki...

bu lincoln boyle giderse iki mac sonra yedek kalır, yedek kalmazsa da kewell ve arda boyleyken tribunlerden artık bol bol ıslıklanır. bu herife gosterilen sabır aydın'a, oguz sabankay'a gosterilebilirse TR yeni bir super adam kazanır.

selaminko dedi ki...

aklıma gelmişken yazmadan edemeyeceğim. Bu lincoln kral oluyorsa FB'den Olcan'a, GS'dan Oguz'a yazık. Hakikaten Olcan'ı Antep'e vermeyecekse FB keske Adanaspor'a verse de izlesek biraz:)

Blogspor dedi ki...

Lincoln yerden kalkmayı başarsa gol atacak zaten.Adam kendini hemen yere bırakıyor ve kalkmıyor.Ve hala maçtan önce "Lincoln" diye bağırıyor taraftarlar.Diğer oyunculara yazık oluyor =).

Adsız dedi ki...

steaua maçındaydım, bilgilendirmek istedim. ilk tribüne çağırılan aykut idi. çünkü sahaya erken çıkmıştı. her tribün karışık çağırdı ama lincoln 5. veya 6. sırada çağrıldı.

biara lincoln diye bağrıldı. burdaki anlam "aşığız ulan sana lincoln aslanımızsın çok seviyoruz seni" değil;
"oyna ulan artık be adam, yuhlamıyoruz aksine destek veriyoruz da oynaman için" oluyor.

bir köşe vuruşunda lincoln'e pet şişe atıldı. "sakin olun tamam" gibisinden elleriyle hareket yaptı lincoln'de..

şahsi fikrim: kimyasının gs ve türk futboluyla uyuşmadığıdır.

mert

Ortega dedi ki...

Beni bu arkadaşın yazısı yanılttı o zaman diyeyim Mert

http://dokuzaylik.blogspot.com/2008/08/galatasaray-2-bkre-2.html

Adsız dedi ki...

Lincoln şu anki durumu itibariyle daha çok tiyatrocu arif'in teknik versiyonu gibi geliyor bana :) Arasındaki fark arif ceza sahası içinde bişeyler yapardı bu eleman heryerde yapmaya çalışıyor. Geçen sezon ilk 6 maç önizlemeyi gösterdi ve çekildi maalesef.

Kıyaslamaya gelince şu an itibariyle ortega nın dediği gibi alex in sağ ayakkabısı konumunda ve de öyle kalacak gibi duruyor :(

Taraftarda artık iyice sıkıldı ha bugün patlıcak ha yarın diye diye ama yakında lincoln e patlamazsa iyidir.
ûstâd

selaminko dedi ki...

yalnız Steau macında herhalde "I Love You Hagi" tezahuratı da gerekli ayarı vermiştir bu tarz arkadaslara.

Derda KASAL dedi ki...

maçta eski açıktaydım , aykut önce çıktı diye çağırıldı ama bir ara ciddi bir lincolnnn diye yırtınma söz konusu oldu

arda kardeşim arda !

Adsız dedi ki...

bir galatasarayli olarak nefret ediyorum ben lincoln den arkadaslar. alexle delgado ile felan kiyaslanacak bir adam degil, bir an once gonderilmesini isterim bu arkadasin bieaz utanma olur insanda o takim arkadaslari kendilerini parcalarken sahada yerlerde surunuyor. oynasin kardesim bu takim 4-2-2-2 koyun on ikiliye topal la ayhani sonrada arda ile kewell onlerinede nonda ile karan, defansimiz da zaten balta var servet var 2 tane emre bir meira var var oglu var. ama bu sporcu arkadaslar para kazanirken lincoln un de para kazanmasi galatasaray icin bir utanc.